reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
kamejka wyobrażam sie ten stres jaki przeżyłaś. Przeciez każda kobieta idąc na badania i usg jest juz lekko zestresowana bo chce jak najszybciej dowiedzieć sie, ze z jej maluchem wszystko jest ok. Lekarz powinien o tym wiedziec i nie stresować przyszłej mamy jeszcze dodatkowo. Mam nadzieje, ze nie przejmujesz sie juz tak bardzo bo teraz jak juz wiesz, ze Twoj maluszek rozwija sie prawidłowo powinnas sie relaksować i cieszyć jak najwiecej :) na zdjeciu widac juz usta nosek i oczy wiec pozostaje Ci tylko uśmiechać sie do zdjecia ( pisze tak bo sama tak robie :) )

Ja mialam prenatalne w zeszłym tygodniu, wyniki sa po 2 tygodniach a ja sie dowiem dopiero na kolejnej wizycie po 4 tygodniach :( troche to stresujące wiec staram sie nie myślec za duzo ale zawsze lekka niepewność pozostaje. Z tego co wiem, u mnie lekarz wady rozwojowe ( Down ) określa po grubości fałdu karkowego, obecności kości nosowej plus kilku innych pomiarach z usg i porównuje to z wynikami badania krwi.

Kamejka, dobrze, że wszystko ok, nie zawsze dzidziuś musi skakać, może akurat spał i się obudził i stąd nie był aż tak ruchliwy?

Madziolina, ja też dopiero w czwartek mam prenatalne...

Kamcia, jaki już duży bobas a u Kamejki jaka wyraźna fotka buźki :)

reklama
@kamejka - najwazniejsze, ze wszytsko jest dobrze. na koejnych badaniach roznica w wieku dziecka bedzie skakala w gore i dol, wiec tym sie nie przejmuj. musialy by byc naprawde bardzo duze odchyly by swiadczylo o czyms nie pokojacym.
nfz oczywiscie refunduje wiecej usg jesli sa ku temu wskazania. Ja teraz bede robila czesciej. bo na NFZ powinnam co 3/4 tygodnie a chodzic bede tez prywatnie i na kazdej wizycie moje lekarz tez robi

dziewczyny a moze wy mialyscie tylko lekarz wam nic nie powiedzial, bo to zwykle usg, na ktory mpoporstu mierzy kilka wskaznikow. ale dopytjacie sie koniecznie.

Do góry