reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
kamejka wyobrażam sie ten stres jaki przeżyłaś. Przeciez każda kobieta idąc na badania i usg jest juz lekko zestresowana bo chce jak najszybciej dowiedzieć sie, ze z jej maluchem wszystko jest ok. Lekarz powinien o tym wiedziec i nie stresować przyszłej mamy jeszcze dodatkowo. Mam nadzieje, ze nie przejmujesz sie juz tak bardzo bo teraz jak juz wiesz, ze Twoj maluszek rozwija sie prawidłowo powinnas sie relaksować i cieszyć jak najwiecej :) na zdjeciu widac juz usta nosek i oczy wiec pozostaje Ci tylko uśmiechać sie do zdjecia ( pisze tak bo sama tak robie :) )

Ja mialam prenatalne w zeszłym tygodniu, wyniki sa po 2 tygodniach a ja sie dowiem dopiero na kolejnej wizycie po 4 tygodniach :( troche to stresujące wiec staram sie nie myślec za duzo ale zawsze lekka niepewność pozostaje. Z tego co wiem, u mnie lekarz wady rozwojowe ( Down ) określa po grubości fałdu karkowego, obecności kości nosowej plus kilku innych pomiarach z usg i porównuje to z wynikami badania krwi.

Kamejka, dobrze, że wszystko ok, nie zawsze dzidziuś musi skakać, może akurat spał i się obudził i stąd nie był aż tak ruchliwy?

Madziolina, ja też dopiero w czwartek mam prenatalne...

Kamcia, jaki już duży bobas a u Kamejki jaka wyraźna fotka buźki :)

reklama
@kamejka - najwazniejsze, ze wszytsko jest dobrze. na koejnych badaniach roznica w wieku dziecka bedzie skakala w gore i dol, wiec tym sie nie przejmuj. musialy by byc naprawde bardzo duze odchyly by swiadczylo o czyms nie pokojacym.
nfz oczywiscie refunduje wiecej usg jesli sa ku temu wskazania. Ja teraz bede robila czesciej. bo na NFZ powinnam co 3/4 tygodnie a chodzic bede tez prywatnie i na kazdej wizycie moje lekarz tez robi

dziewczyny a moze wy mialyscie tylko lekarz wam nic nie powiedzial, bo to zwykle usg, na ktory mpoporstu mierzy kilka wskaznikow. ale dopytjacie sie koniecznie.

Do góry