reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Mi na wczorajszej wizycie też pobrał próbkę do GBS ale sama musiałam zawieźć do laboratorium i oczywiście zapłacić 15 zł. A co do parametrów to mi zawsze mówi że ilość wód prawidłowa i że szyjka długa zamknięta, nigdy nie podaje szczegółowych cyfr.

reklama
Ja już chyba od 3 osób słyszałam że najgorsze jest szycie bo oni niby znieczulaja,ale to jest jakieś znieczulenie słabe bardzo i czuć kłócie;-)
mam nadzieję,że nie trafię na jakiegoś uczącego się lekarza-wiadomo że muszą na kimś się podszkolić,ale może nie na mnie;-)

Ilona gratulacje udanej wizyty;-)
Oj nie słuchaj mnie szycie wogole nie bolało. Nic a nic nie czułam...
Mi na wczorajszej wizycie też pobrał próbkę do GBS ale sama musiałam zawieźć do laboratorium i oczywiście zapłacić 15 zł. A co do parametrów to mi zawsze mówi że ilość wód prawidłowa i że szyjka długa zamknięta, nigdy nie podaje szczegółowych cyfr.
Jactez sama zamowilam i placilam 30zl

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

A macie jeszcze wizyty jakoś w końcowych tygodniach ciazy? Ja kończę 36 a następna wizyta dopiero w 40. Nie zlecił mi krwi ani moczu juz.. no i z tym ktg też nie wiem gdzie dk udać żeby nie sapali ze od prywatnego lekarza.. jeszcze brakuje żeby za to kasę wzieli

A macie jeszcze wizyty jakoś w końcowych tygodniach ciazy? Ja kończę 36 a następna wizyta dopiero w 40. Nie zlecił mi krwi ani moczu juz.. no i z tym ktg też nie wiem gdzie dk udać żeby nie sapali ze od prywatnego lekarza.. jeszcze brakuje żeby za to kasę wzieli
Ja następną wizytę mam 01.07. i to będzie 38tyd4d i też nie mam już żadnych badań typu mocz czy krew tylko to GBS dostałam.

Ja już tylko w 36 tygodniu będę mieć jedną wizytę u położnej i lekarza na badanie takie ogólne ciśnienia, krwi i moczu. Być może przed samą cesarką będą robić jakieś ostatnie USG.

Ja mam wizyty co 2 tygodnie wiec bede miec 35/36 pozniej 37/38 itd bo zwolnienie tez dostaje na 2 tygodnie. Lekarz mi ten GBS kazal zrobić ale to juz zalatwilam no i mocz mam zrobic przed wizyta..

Ja mam w środę wizytę już ostatnią. Samo usg sprawdzić czy dziecko się odwróciło i będzie to 37 tc mimo ze tydzień temu już miała być ostatnia tak jak u Ciebie. Z ktg to idę do położnej którą mi poleciła lekarka bo nie każda ma sprzęt do tego. Koszt 30 zł. Muszę zrobić 2. Chyba w szpitalu zrobią za darmo ale trzeba zostać na 2 dni

Ja mam teraz 3 tyg przerwy, następna wizyta w 36tyg. Tyle, że ja całą ciążę mam co 3 tygodnie, chyba, że miał urlop czy była majówka to wtedy co 4 miałam...

reklama
Do góry