reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Gwiazda super wiesci wiec zaciskaj nogi :)
U mnie wlasnie z ta waga musze kontrolowac jak tyje wiec za 2 tyg usg znowu zobaczymy co i jak.
U mnie wszystko pozamykwane i wysoko.

W 30+3 miał BPD 85 (34+4) i HC 297 (32+6)

W 33+3 BPD 91 (36+6) i HC 331 (37+6)

To moj bąbelek po nowych pomiarach ma ponad 35 cm obwód głowki, 5 tygodni do przodu . Waga 3200.
Lekarz mówi, że chłopcy mają takie głowki i nie ma się czym martwić, a dodatkowo siedzi sobie ułożony miednicowo, a podobno wtedy pomiar głowy jest troche zawyżony, pomierzyła komory i coś tam jeszcze w głowce, wszystko gra.
Dziwne, że twoj lekarz panikuje, a mój mowi ze to calkowicie normalne.
A u ciebie to bedzie chlopiec czy dziewczynka ?
Najprawdopodobniej u mnie rozwiązanie nastąpi przez cc 19 czerwca.
Ulozenie miednicowe i dodatkowo obwiazal sie pepowina.

16 dni do porodu ;) nie moge sie doczekac :D

To moj bąbelek po nowych pomiarach ma ponad 35 cm obwód głowki, 5 tygodni do przodu . Waga 3200.
Lekarz mówi, że chłopcy mają takie głowki i nie ma się czym martwić, a dodatkowo siedzi sobie ułożony miednicowo, a podobno wtedy pomiar głowy jest troche zawyżony, pomierzyła komory i coś tam jeszcze w głowce, wszystko gra.
Dziwne, że twoj lekarz panikuje, a mój mowi ze to calkowicie normalne.
A u ciebie to bedzie chlopiec czy dziewczynka ?
Najprawdopodobniej u mnie rozwiązanie nastąpi przez cc 19 czerwca.
Ulozenie miednicowe i dodatkowo obwiazal sie pepowina.

16 dni do porodu ;) nie moge sie doczekac :D
Moj synek przy urodzeniu mial 37 cm obwod glowki a corka miala 36 cm wiec sprawdza sie tym nbardziej ze ona urodzila sie w 42 tc a on w 40 tc

Truskawka, Twój bąbelek prawie kilo większy, bo mój miał we wtorek dopiero 2300. U mnie też ma być chłopiec, jest ułożony główkowo. W główce też wszystko gra, komory symetryczne i nieposzerzone.
Cieszę się, że Twój lekarz podchodzi do tego tak spokojnie, dodałaś mi trochę otuchy :)
To już niedużo czasu masz na przygotowania ;)

Sprawdziłam wczoraj specjalnie w książeczce zdrowia córki i tuż po urodzeniu miała 37 cm obwodu główki i 34 cm w klatce. Tyle,.że ja urodziłam w 38 tygodniu. Można powiedzieć, że też miała główkę starszą o 4 tygodnie, bo 37 cm to wymiar mniej więcej na 42 tydzień, więc może to u nas po prostu rodzinne. Moja mama ma tak dużą głowę, że ciężko jej kupić jakąś czapkę albo kapelusz :D

reklama
Do góry