reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Gwiazda super wiesci wiec zaciskaj nogi :)
U mnie wlasnie z ta waga musze kontrolowac jak tyje wiec za 2 tyg usg znowu zobaczymy co i jak.
U mnie wszystko pozamykwane i wysoko.

W 30+3 miał BPD 85 (34+4) i HC 297 (32+6)

W 33+3 BPD 91 (36+6) i HC 331 (37+6)

To moj bąbelek po nowych pomiarach ma ponad 35 cm obwód głowki, 5 tygodni do przodu . Waga 3200.
Lekarz mówi, że chłopcy mają takie głowki i nie ma się czym martwić, a dodatkowo siedzi sobie ułożony miednicowo, a podobno wtedy pomiar głowy jest troche zawyżony, pomierzyła komory i coś tam jeszcze w głowce, wszystko gra.
Dziwne, że twoj lekarz panikuje, a mój mowi ze to calkowicie normalne.
A u ciebie to bedzie chlopiec czy dziewczynka ?
Najprawdopodobniej u mnie rozwiązanie nastąpi przez cc 19 czerwca.
Ulozenie miednicowe i dodatkowo obwiazal sie pepowina.

16 dni do porodu ;) nie moge sie doczekac :D

To moj bąbelek po nowych pomiarach ma ponad 35 cm obwód głowki, 5 tygodni do przodu . Waga 3200.
Lekarz mówi, że chłopcy mają takie głowki i nie ma się czym martwić, a dodatkowo siedzi sobie ułożony miednicowo, a podobno wtedy pomiar głowy jest troche zawyżony, pomierzyła komory i coś tam jeszcze w głowce, wszystko gra.
Dziwne, że twoj lekarz panikuje, a mój mowi ze to calkowicie normalne.
A u ciebie to bedzie chlopiec czy dziewczynka ?
Najprawdopodobniej u mnie rozwiązanie nastąpi przez cc 19 czerwca.
Ulozenie miednicowe i dodatkowo obwiazal sie pepowina.

16 dni do porodu ;) nie moge sie doczekac :D
Moj synek przy urodzeniu mial 37 cm obwod glowki a corka miala 36 cm wiec sprawdza sie tym nbardziej ze ona urodzila sie w 42 tc a on w 40 tc

Truskawka, Twój bąbelek prawie kilo większy, bo mój miał we wtorek dopiero 2300. U mnie też ma być chłopiec, jest ułożony główkowo. W główce też wszystko gra, komory symetryczne i nieposzerzone.
Cieszę się, że Twój lekarz podchodzi do tego tak spokojnie, dodałaś mi trochę otuchy :)
To już niedużo czasu masz na przygotowania ;)

Sprawdziłam wczoraj specjalnie w książeczce zdrowia córki i tuż po urodzeniu miała 37 cm obwodu główki i 34 cm w klatce. Tyle,.że ja urodziłam w 38 tygodniu. Można powiedzieć, że też miała główkę starszą o 4 tygodnie, bo 37 cm to wymiar mniej więcej na 42 tydzień, więc może to u nas po prostu rodzinne. Moja mama ma tak dużą głowę, że ciężko jej kupić jakąś czapkę albo kapelusz :D

reklama
Do góry