reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Gratuluje udanych wizyt :)

Zielona, chyba tez podejde do szacunkow poloznej z lekkim dystansem, bo juz sobie wkrecam, że maly ma jakas makrosomię.. :oo2: USG było ok i mam nadzieje, ze następne też wyjdzie ok. Połówkowe USG też położna mi robiła, szczęście w nieszczęściu, że jestem pod szczególną kontrolą i mam dodatkowe wizyty u lekarza gin-położnika, inaczej bym chyba sfiksowała całą ciążę lekarza specjalisty nie widzieć!

reklama
Gratuluje udanych wizyt :)

Zielona, chyba tez podejde do szacunkow poloznej z lekkim dystansem, bo juz sobie wkrecam, że maly ma jakas makrosomię.. :oo2: USG było ok i mam nadzieje, ze następne też wyjdzie ok. Połówkowe USG też położna mi robiła, szczęście w nieszczęściu, że jestem pod szczególną kontrolą i mam dodatkowe wizyty u lekarza gin-położnika, inaczej bym chyba sfiksowała całą ciążę lekarza specjalisty nie widzieć!

U nas jest dokladnie tak samo !!! I my rowniez pod szczegolna kontrola, z lekarzem sie widuje - choc wizyty polegaja na rozmowie, a nie zadnym badaniu... :/

Spokojnie szacunki poloznej mozesz odlozyc - dla mnie to jak wrozenie z fusow ;)
Jak zapytalam ja, jakim cudem, jest w stanie okreslic wielkosc plodu rekoma, odpowiedziala dumnie "lata doswiadczenia"... ;) A usg pokazalo swoje...

Moge zapytac, dlaczego masz miec cc?

Dziewuszki nie przejmujcie sie zbytnio waga :) czy dzieciatko 2kg czy 4kg na pewno bedzie wszystko ok :)

Znajoma 3 dni temu urodzila cc w 35tc i coreczka ma 47cm i 1160g i jest wszystko w porzadku :) :) takze glowki do gory :) a z doświadczenia powiem ze mniejsze dzieci latwiej sie rodzi ;)[emoji14]

Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jest dokladnie tak samo !!! I my rowniez pod szczegolna kontrola, z lekarzem sie widuje - choc wizyty polegaja na rozmowie, a nie zadnym badaniu... :/

Spokojnie szacunki poloznej mozesz odlozyc - dla mnie to jak wrozenie z fusow ;)
Jak zapytalam ja, jakim cudem, jest w stanie okreslic wielkosc plodu rekoma, odpowiedziala dumnie "lata doswiadczenia"... ;) A usg pokazalo swoje...

Moge zapytac, dlaczego masz miec cc?

To ci się znachorka-położna trafiła.. :-D
Mnie cesarka czeka, bo stosunkowo niedawno miałam spore mięśniaki usuwane. Z tym to też były przeboje, bo minęło troche czasu zanim mnie moi tutejsi znachorzy zdiagnozowali i troche czasu zanim się w szpitalu skapnęli, że od roku wiszę w ich systemie i czekam na operację.. eh, system skandynawski, ale na szczęście dobrze się skończyło i już w szpitalu to lekarze pierwsza klasa byli :)

Jestem po wizycie. Co do wagi to u nas dzis 29+5 i maly wazy 1461g. Główka wieksza od reszty ciała podobnie zresztą było u brata:)
Szyjka 28mm lozysko sie podnioslo!!!!! Ulga i radość :) następna wizyta juz za 3 tygodnie. Zwiększamy częstotliwość :) l4 dostałam już do dnia porodu i mam korzystać z uroków ciazy. Na plusie prawie 9 kg ale tym się będę martwić jak urodze
Wskazań do cesarki już nie ma w związku z tym stres urósł ale jakoś trzeba będzie to przeżyć :)

Dżudka, Olciak - cieszę się z pozytywnych wieści!!! :)
Wmazur - moja też 1200 wczoraj, a dziś zaczynam 29 tydzień.

U nas na wizycie też ok, widziałam Maleńką :) Waży według pomiarów 1200g, co gin powiedział, że idealnie, według suwaczka zaczynam 29 tydzień. Termin z 24 na 20, czyli waha się ciągle w okolicach pierwszego terminu, nie tak jak z chłopcami, że byli starsi z usg, bo więksi. Ułożenie pośladkowe. Wszystko pozamykane. Na przeziębienie poleca *spam*, scopolan odstawiam, no i włączam dopegyt, bo jednak to ciśnienie wyższe, w domu również. Wczoraj przed wizytą, ale już w przychodni miałam 140/95 i tętno 124!!!!!!!! Tak się zawsze denerwuję...Mam skierowanie na echo serduszka, on daje każdemu, bo dał mi już przed usg, nie widział nic niepokojącego. No i na wyniki mocz + krew. Następna wizyta 17 i 30 maja. No i nadal dziewuszka :) :) :)

Buziaki!

olciakk, dżudka, Lila - Wspaniałe wiadomości dziewczyny!!! Wszystko idzie ku dobremu :-) Serce rośnie jak się czyta takie dobre wieści.
Wagą dziecka na serio nie ma się co stresować, każde dziecko rośnie w swoim tempie teraz i później tak samo. Ważne, żeby mieściło się w widełkach. I jeśli lekarz mówi, że jest OK, to znaczy że tak jest. My też jesteśmy różni, jeden wysoki, inny niski....

reklama
Do góry