reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Obwód główki brzucha i kości udowej bodajże...

Na jej podstawie oblicza się wagę..

eiktkw7i1lgslap3.png

reklama
Glowki chyba nie, bo glowka to hpd ? Moze tak byc?
Zdjecie wrzucilam w sobote z danymi, probuje sie w nich polapac.

Co do dwoch ostatnich danych, chyba masz racje, ale wolalabym to potwierdzic.

Coz, nasza waga jest raczej skromna :/

czesc, ja tez tu daaawno nie [isalam jakos czasu brak.
mi tez brzuch twardnieje bylam na wizycie w zeszłym tyg i lekarz mi zapisal luttagen i mam jak najwięcej odpoczywc.

Flammie, u nas ta sama taktyka - czyli spotkania u poloznej :-( A osobno lekarz, ewentualnie usg i tak dalej... Nie ufam "rekom"poloznej - ostatnio nas wymacala, wymacala, wpisala wage 1200 g... Tydzien pozniej bylismy na usg i waga wtedy to 975 g... Czyli jak bylismy u poloznej, to Maluch nie mial nawet 900 gram - czyli zawyzyla wage o dobrych 300 gramow, moze wiecej :-(

Gwiazda- wytrzymacie, duzo zdrowka.

Dziewczyny, co znacza rozmiary ze zdjecia ( wkleilam w sobote ) ?! A konkretnie chodzi mi o HC, AC, FL ( hadlock )? Co oznaczaja te trzy skroty?
Z gory dzieki :)

HC to obwód główki
AC to obwód brzuszka
FL to długość kości udowej

Na tej podstawie obliczaja wage

reklama
Wczoraj byłam a wizycie. Wszystko jest w porządku, lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń ufff a ja wreszcie zobaczyłam moje Maleństwo☺
Mój dzidziolek waży już przeszlo 1700gr i jak na 30tydz i 3 dzień jest w środku normy☺
Według innych pomiarów (obwód główki,brzuszka,dlg kości udowej) jest starszy o tydzień ale lekarz powiedział że to normalne...
Miałam też pierwszy raz robione ktg i też wszystko ok żadnych skurczów nie było, i jak lekarz stwierdził ruchliwy Maluch, chociaż ja malo czulam ruchów akurat w trakcie zapisu...pewnie się ruszał ale tak że ja nawet nie czulam☺

Ułożony jest glowka do dołu, ale gin kazał się tym nie sugerować bo jeszcze ma kilka tyg na obroty☺☺

Do góry