reklama
Zielona_stokrotka
Fanka BB :)
Glowki chyba nie, bo glowka to hpd ? Moze tak byc?
Zdjecie wrzucilam w sobote z danymi, probuje sie w nich polapac.
Co do dwoch ostatnich danych, chyba masz racje, ale wolalabym to potwierdzic.
Coz, nasza waga jest raczej skromna :/
Zdjecie wrzucilam w sobote z danymi, probuje sie w nich polapac.
Co do dwoch ostatnich danych, chyba masz racje, ale wolalabym to potwierdzic.
Coz, nasza waga jest raczej skromna :/
Needi
Fanka BB :)
Flammie, u nas ta sama taktyka - czyli spotkania u poloznej :-( A osobno lekarz, ewentualnie usg i tak dalej... Nie ufam "rekom"poloznej - ostatnio nas wymacala, wymacala, wpisala wage 1200 g... Tydzien pozniej bylismy na usg i waga wtedy to 975 g... Czyli jak bylismy u poloznej, to Maluch nie mial nawet 900 gram - czyli zawyzyla wage o dobrych 300 gramow, moze wiecej :-(
Gwiazda- wytrzymacie, duzo zdrowka.
Dziewczyny, co znacza rozmiary ze zdjecia ( wkleilam w sobote ) ?! A konkretnie chodzi mi o HC, AC, FL ( hadlock )? Co oznaczaja te trzy skroty?
Z gory dzieki
HC to obwód główki
AC to obwód brzuszka
FL to długość kości udowej
Na tej podstawie obliczaja wage
reklama
Wczoraj byłam a wizycie. Wszystko jest w porządku, lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń ufff a ja wreszcie zobaczyłam moje Maleństwo☺
Mój dzidziolek waży już przeszlo 1700gr i jak na 30tydz i 3 dzień jest w środku normy☺
Według innych pomiarów (obwód główki,brzuszka,dlg kości udowej) jest starszy o tydzień ale lekarz powiedział że to normalne...
Miałam też pierwszy raz robione ktg i też wszystko ok żadnych skurczów nie było, i jak lekarz stwierdził ruchliwy Maluch, chociaż ja malo czulam ruchów akurat w trakcie zapisu...pewnie się ruszał ale tak że ja nawet nie czulam☺
Ułożony jest glowka do dołu, ale gin kazał się tym nie sugerować bo jeszcze ma kilka tyg na obroty☺☺
Mój dzidziolek waży już przeszlo 1700gr i jak na 30tydz i 3 dzień jest w środku normy☺
Według innych pomiarów (obwód główki,brzuszka,dlg kości udowej) jest starszy o tydzień ale lekarz powiedział że to normalne...
Miałam też pierwszy raz robione ktg i też wszystko ok żadnych skurczów nie było, i jak lekarz stwierdził ruchliwy Maluch, chociaż ja malo czulam ruchów akurat w trakcie zapisu...pewnie się ruszał ale tak że ja nawet nie czulam☺
Ułożony jest glowka do dołu, ale gin kazał się tym nie sugerować bo jeszcze ma kilka tyg na obroty☺☺