reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Po wizycie już.
Maja waży 625 g. Wszystko ok :-)

Ja też dzisiaj miałam wizytę i w końcu poznałam płeć :D Będzie dziewczynka, ale lekarz nie miała pewności bo pępowina była między nogami.
Puki co maleńka waży około 570 g

Gratuluję udanych wizyt! Czyli obie będziecie miały drugie córeczki? I 3 lata różnicy? Tak jak z moimi dziewczynkami ;-)

Ja też miałam dziś wizytę. Z maluszkiem wszystko w porządku, ma długie nogi więc z pomiarów wychodzi na tydzień starszego. Wazy już 800g ! No i dobrze, niech chłopak rośnie i niech będzie wysoki ;-) Po tatusiu ;-)

Ja w tym tyg muszę zrobić test obciążenia glukozą i teraz są inne zalecenia niż kilka lat temu - wcześniej byłam kłuta tylko 2 razy, a teraz musi być 3. No skoro tak....niech będzie....

Mam niestety za wysokie ciśnienie i dok przepisał mi leki. Co prawda jeszcze kazał sie wstrzymać z realizowaniem recepty, ale z tego co widzę - a kazał mi mierzyć i wszystko zapisywać - bez leków się nie obędzie :( Dzis miałam tętno ponad 100 - mierzone po odpoczynku.....kilka razy sprawdzałam, w odstępach czasu.... No i kiepsko się przez to czuję :(
No i muszę pilnować wagi - pomimo, że przytyłam mało, bo tylko 6kg, to startowałam z wysokiej i koniec folgowania. Zaczęłam też puchnąć - widzę po stopach, po obrączce....Dieta bez soli i więcej odpoczywać w pozycji leżącej..... Taaaa......już to widzę....:( Obie moje córy chore, siedzą w domu i głupawki już z nimi dostaję.....I jak tu się nie denerwować...?!

reklama
Gratuluję udanych wizyt! Czyli obie będziecie miały drugie córeczki? I 3 lata różnicy? Tak jak z moimi dziewczynkami ;-)

Ja też miałam dziś wizytę. Z maluszkiem wszystko w porządku, ma długie nogi więc z pomiarów wychodzi na tydzień starszego. Wazy już 800g ! No i dobrze, niech chłopak rośnie i niech będzie wysoki ;-) Po tatusiu ;-)

Ja w tym tyg muszę zrobić test obciążenia glukozą i teraz są inne zalecenia niż kilka lat temu - wcześniej byłam kłuta tylko 2 razy, a teraz musi być 3. No skoro tak....niech będzie....

Mam niestety za wysokie ciśnienie i dok przepisał mi leki. Co prawda jeszcze kazał sie wstrzymać z realizowaniem recepty, ale z tego co widzę - a kazał mi mierzyć i wszystko zapisywać - bez leków się nie obędzie :( Dzis miałam tętno ponad 100 - mierzone po odpoczynku.....kilka razy sprawdzałam, w odstępach czasu.... No i kiepsko się przez to czuję :(
No i muszę pilnować wagi - pomimo, że przytyłam mało, bo tylko 6kg, to startowałam z wysokiej i koniec folgowania. Zaczęłam też puchnąć - widzę po stopach, po obrączce....Dieta bez soli i więcej odpoczywać w pozycji leżącej..... Taaaa......już to widzę....:( Obie moje córy chore, siedzą w domu i głupawki już z nimi dostaję.....I jak tu się nie denerwować...?!
U mnie 3 lata różnicy bez dwóch miesięcy. Też bym chciała trzeciego chłopca ale mąż chyba nie chce tyle dzieci:-(

Do góry