reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Moje najbardziej szalały w dzień, w którym miałam ostatnią wizytę. A tak, to codziennie coś się ruszą, zazwyczaj wczesnym popołudniem i wieczorem jak już leżę, ale to nie są jeszcze jakieś wielkie kopniaki. Nie niepokoję się, raczej się cieszę, że tak wcześnie w pierwszej ciąży cokolwiek czuję. Mężowi się jeszcze nie udało wyłapać, ale też nie miał cierpliwości żeby leżeć z ręką na brzuchu przez godzinę, a jak raz tak leżał, to zasnął :p

Kciuki za jutrzejsze wizyty!

reklama
Hej dziewczyny.....
Tyle piszecie, że nie nadganiam czytać... ja z młodym dalej chorzy :( ciągnie się to już od środy popielcowej i końca nie widać :(

Miałam dziś połówkowe.. poszłam tam pozytywnie nastawiona i byłam tylko ciekawa jaka płeć.. nie przyjmowałam do głowy jakiegoś innego scenariusza. Zaczęlam się martwić jak Pani dr zapytała czy pierwsze dziecko jest zdrowe... za chwile polazała mi na monitorze jakąś jasną plamkę na serduszku a za chwilę jeszcze jedną, słabiej widoczną ale jednak... powiedziała, że to zwapnienia i występują u dzieci z wadami genetycznymi ale nie tylko.. mają je też czasami dzieci zdrowe i taki ich urok. Koniec kropka nic więcej nie mówiła.. dopytwałam czy to coś groźnego, co to tak właściwie znaczy ale nic mi nie powiedxiała prócz tego, że to chłopak i jak się urodzi to mogę poprosić o echo serca to lekarze zrobią.... więc pytam aleee zobią je w celu wykrycia wady czy kontrolnie bo to nic takiego czy jak???? To usłyszałam, że mogę o to prosić ale nie muszę .... Masakra

Wyszłam taka zestresowana, że nie macie pojęcia.. nawet wiadomość, że to nasz drugi chłopczyk mnie nie zmusiła do uśmiechu.. :( jutro zadzwonie do mojej prowadzącej i podpytam co to jest i czy groźne itd.. ale jestem powiem Wam przerażona, że Maleństwu może coś dolegać :(

Jodełka, nie stresuj się na zapas. Echo serca, jak Cię coś niepokoi możesz także zrobić będąc w ciąży.

Dlatego się nie stresuj na zapas. Porozmawiaj ze swoim lekarzem i podejmiecie decyzję czy to sprawdzić.

Jodełka echo serca robi sie w ciazy. Koniecznie o to dopytaj! Bo jesli odpukać cos jest na rzeczy to musisz poszukać szpitala gdzie beda widzieli jak sie tym zając, a nie dopraszać sie o badania, bo kazda minuta na świecie jest cenna, szkoda tracić czas na domysły. Skad ty jesteś??? trzymam kciuki by to nic nie było a poprostu taki obraz na usg. Czasem sie zdarza. Koniecznie powtórz badnia a juz najlepiej z echo serduszka!!!!

Macie racje. Sprawdziłam znow pokazuje tętno prawidłowe wiec dzidzia spi. A to ze nie słyszę właściwego bicia serca przecież to maluszek jesCze jest. Lekkie smyranie chyba tez było ale tez mi sie dzis w jelitach przelewa to moze zbytnio panikuje.

Dziękuję dziewczyny za wsparcie :) jutro poproszę o to echo i poczytałam w necie, że to może faktycznie nic takiego ale wolę się upewnić

reklama
Do góry