reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Papagena to to prawdziwe bliźniaki :d ale wiesz charaktery będą mieć różne -zazwyczaj jedno jest ruchliwe /u mnie córa/ a drugie spokojne /syn ../ ...Odróżnisz :) W pracy miałam bliżniaki jednojajowe chłopców -no prze agenci !

reklama
Gorzej będzie jak pójdą do szkoły i będą wkręcać nauczycieli :)

Haha to właśnie będzie fajne :D

Lila - zjadłam tak z 15 minut przed badaniem dwie kostki czekolady :p Ale dziecko mało się ruszało, trochę się martwię czy to nie szkodzi. Ale może ma temperament po mężu i dlatego takie spokojne :p Mówiłam doktor wykonującej badanie, że i na poprzednim i na obecnym USG dzidzia mało się rusza. Ale ona nijak tego nie skomentowała więc wywnioskowałam z tego, że chyba nie ma się czym martwić.

Hope- gratuluję córeczki :) ja chyba też bym przeżywała troszkę gdyby się okazało, że pod serduszkiem chłopiec zamiast Hanulki. Mam nadzieję, że szybko przyzwyczaisz się do 'nowej' płci :) i najważniejsze aby maleństwo było zdrowe :)

Ewelinka- gratuluję wizyty i mam nadzieję, że to żelazo jakoś się ureguluje :)

Kamejka- super wieści z wizyty :) i gratuluję córeczki :)

Ja z moją Asią jesteśmy jednojajowe bliźnięta, i podobno trudno nas od siebie odróżnić, ale ja widzę mnóstwo różnic :)

Patuska - piękne podwójne szczęście Was spot

Papagena- odróżnisz :) mamy mają taki dar :) Jak opiekowałam się trojaczkami to miałyśmy taki zeszyt i tam się wszystko zapisywało co kto kiedy i ile ;)

Załączniki

• twin.jpg
    twin.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 104
Jolcia, to Ty i Twoja siostra? Oj to różnicie się przecież :) Ty to ta po prawej?
Jesteście podobne, bardziej niż przeciętnie siostry, ale nie jak identyczne bliźniaki :)

Jolcia, to Ty i Twoja siostra? Oj to różnicie się przecież :) Ty to ta po prawej?
Jesteście podobne, bardziej niż przeciętnie siostry, ale nie jak identyczne bliźniaki :)
Tak to ja i Asia... co prawda Mały tu już po chorobie która jeszcze bardziej nas poroznila... Ale wg mnie jestesmy różne :) tak, ja po prawej :)

Jolciu, ale śliczne z Was dziewczynki!! Też Ciebie od razu poznałam :) Powiedz, a jak ta choroba siostry wpłynęła na nią samą? Ma męża, dzieci? Radzi sobie w życiu czy wymaga stałej opieki? Przypomnij, bo nie wiem czy dobrze pamiętam, zapalenie opon mózgowych przeszła? Jejku, nie wiem, może nie chcesz o tym pisać, a ja tak wypytuję, jeśli nie chcesz, zrozumiem.
Kamejka, oczywiście, że od temperamentu dużo zależy, to nawet lepiej jak spokojne, oby po porodzie tak zostało :)
Papagena - Ty rozpoznasz, i to szybciutko, zobaczysz :) A zapisywać możesz, pewnie, zawsze łatwiej, jak będziesz widziała ile który zjadł i o której :)

Jolciu, ale śliczne z Was dziewczynki!! Też Ciebie od razu poznałam :) Powiedz, a jak ta choroba siostry wpłynęła na nią samą? Ma męża, dzieci? Radzi sobie w życiu czy wymaga stałej opieki? Przypomnij, bo nie wiem czy dobrze pamiętam, zapalenie opon mózgowych przeszła? Jejku, nie wiem, może nie chcesz o tym pisać, a ja tak wypytuję, jeśli nie chcesz, zrozumiem.
Kamejka, oczywiście, że od temperamentu dużo zależy, to nawet lepiej jak spokojne, oby po porodzie tak zostało :)
Papagena - Ty rozpoznasz, i to szybciutko, zobaczysz :) A zapisywać możesz, pewnie, zawsze łatwiej, jak będziesz widziała ile który zjadł i o której :)
Asia była chora na zapalenie mózgu, powikłanie po różyczce :( była nieprzytomna 3 doby, niedotlenienie mózgu, po chorobie Asia na nowo uczyła się prawie wsazystkiego :( Asia jest upośledzona w stopniu umiarkowanym... nie ma męża i dzieci i mieć nie będzie :( ma nas Ami kocha nad życie najbardziej z wszzystkich dziewczynek jak tylko może do nas przyjeżdża :)

reklama
Malinowa Marta- było to w wakacje między 2, a 3 klasa SP, 7 lat miałyśmy... mnie nie było w domu bo byłam u babci na wakacjach... Jak miałam wracać okazało się ze dziewczyny chore na rozyczke (chorowaly razem z siostrą) to ja zostałam jeszcze u babci... Jak wróciłam Asi nie było :(

Do góry