reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co robimy w wolnym czasie , nasze hobby

reklama
Piękne Aga! Masz jakieś linki do stron, gdzie pokazują jak to robić?

Ja dostałam modele Krzyżaków do pomalowania, K. uważa, że skoro tak mi się nudzi to i całą bitwę pod Grunwaldem mogę wymalować. Czekam na farbki.
No i bardzo chciałabym nauczyć się na drutach i szydełku robić. Cudeńka można tworzyć.

amandae - do złożenia pierwszego modelu trzeba sobie kupić książkę ORIGAMI 3D dostępną w empiku, jednak nie tłumaczona na język polski więc niektórych złożeń trzeba się domyślić. drugi model jest dostępny w internecie wystarczy wpisać w przeglądarce "kusudama origami" ale malowanie to też super zajęcie :-)

Nie ma wątku od chwalenia się więc pozwalam sobie wkleić tutaj. Zaczęłam na szybko przed obroną bo miałam się widzieć z kumpelą dla której to zmajstrowałam a skończyłam dzisiaj. Tzw wordbook czyli album w kształcie słowa (tu imię małego brzdąca). W środku miejsce na fotki, kilka cytatów i różne takie. Może któraś skorzysta i też będzie chciała się pobawić :)

Załączniki

• P1070705.jpg
    P1070705.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 95
Ok, to chwalę się tutaj.
Generalnie najpierw należy rozplanować sobie poszczególne strony tak, żeby literki nachodziły na siebie. Potem wycinamy taką bazę z tektury (można tez kupić gotowe), oklejamy papierem, wszelkie zadziory itd wyrównujemy drobniutkim papierem ściernym i możemy ozdabiać, tuszować, cieniować, co tylko dusza zapragnie :) Na fotach widać dokładniej może o co chodzi.
Zobacz załącznik 396749P1070707.jpgP1070708.jpgP1070709.jpgP1070710.jpgP1070711.jpgP1070714.jpg

Tu tego typu album ale starszy:
1.jpg

A tu coś co zmajstrowałam też ostatnio, jeszcze tylko doszyć kokardki i można wieszać u młodego:
P1070727.jpgP1070728.jpg

salsera powiem Ci że masz zdolności sama chętnie bym zamówiła u Ciebie taki album..
ja chciałam kiedyś mojemu na rocznicę taki zrobić z naszymi zxjęciami ale skończyło się na tym że przygotowałam tylko kartki :-p hehe i wycinki takie fajne..:-)
i wszystko leży do dziś...

ja mam wenę na wszystko ale zapału brak:zawstydzona/y:

reklama
Laseczki ja teraz w pierwszej kolejności mam rozgrzebany album dla Mikołaja, ale chętnie potem dla którejś machnę coś takiego - warunek że muszą być to max 4 litery bo większa ilość będzie nieczytelna.

Do góry