reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co robimy po macierzyńskim?

Trzymam kciuki za mamy pracujące - na pewno dzieciaczki dobrze zniosą rozłąkę! :tak:

efilo czyli pomimo świetnego wrażenia, jakie zrobiła niania, zdecydowaliście się na kamery? Nie ufasz jej jednak?
Ale współczuję takich nerwów...

reklama
powodzenia dla wszystkich mam wracających jutro do pracy:tak:

efilo, czyli Zosia będzie z nianią w Big Brotherze:-D

moi znajomi zostawiali dyktafon, a po powrocie z pracy śmiali się z biednej niani i jej umiejętności wokalnych:-), oczywiście poza tym nie mieli jej nic do zarzucenia.... na szczweście. Inni po zainstalowaniu kamer zmienili nianię, ponieważ okazało się, że cały dzień oglądała telewizję:baffled:

Ja też już od środy w pracy, Kajtosik za bardzo nie chce jeść jak mnie nie ma, za to potem tak się przysysa do cyca,jakby chciał nadrobić zaległości.
Też nie dzwonię co 5 min, ale za to dostaję smsy, co mój Skarbik porabia.
Nie jest tak żle jak myślałam;-)

A ja nie mam jeszcze ani nowego pracownika, ani niani. Zaczynam się już lekko załamywać :-(. Chyba jeszcze nie mam siekiery nad głową, jak ją będę miała to zacznę szukać na dobre. Cały czas pocieszam się, że jak nie znajdę to poproszę na razie teściową, żeby przyjechała do nas na troszkę. A co będzie jak się nie zgodzi to nie wiem... :baffled:

Trzymam kciuki za mamy pracujące - na pewno dzieciaczki dobrze zniosą rozłąkę! :tak:

efilo czyli pomimo świetnego wrażenia, jakie zrobiła niania, zdecydowaliście się na kamery? Nie ufasz jej jednak?
Ale współczuję takich nerwów...

Pozdrowionka z pracy!!

Esia
nie jest tak źle. W sumie kamerki nie są ze względu na brak zaufania tylko tęsknotę. Mogę popatrzeć na moją mysię. A niania jest baaardzo dzielna. I trzyma się o dziwo ramówki. A byłam przekonana że przy jej braku patrzenia na zegarek cały dzień się rozsypie.

Powiem jej w tym tygodniu o tym że są zamontowane. Mam nadzieję że się zgodzi. I nie odbierze tego jako przejawu braku zaufania :baffled:

Efilo trzymaj się dzielnie, w końcu kobeta jesteś nie chłop ;-):-D

A swoją drogą fajnie tak podglądać, albo chociaż zadzwonić z pracy do domu i sprawdzić jak tam dziecko, ja praktycznie nie mam takiej możliwości :zawstydzona/y::-(

a ja chyba przedłużę wychowawczy do końca sierpnia, żeby Michała nie przenosić latem do innego żłobka. jakoś kiepsko widzę comiesięczne zmiany miejsc, ilości dzieci i opiekunek. mamy dwa żłobki i jeden jest zamlnięty w lipcu, drugi w sierpniu, a dzieci są przenoszone z jednego do drugiego, jeśli rodzice nie mają co z nimi zrobić

pewnie Kachasku, jeśli masz możliwośćprzedłużenia, to dla Michasia na pewno tak będzie lepiej. Ja popieram:-)

Jolka, a Ty ile godzin dziennie pracujesz?

reklama
Monika będę pracować od 8 do 13 lub 15 (zależy w jaki dzień) no i niestety co jakiś czas popołudniowe nasiadówy :wściekła/y: na przykład w ciągu dwóch pierwszych tygodni pracy szykują się już dwie :wściekła/y:
No i praca w domku, ale tu już nienormowany czas pracy :baffled:

Do góry