reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robimy po macierzyńskim?

Dziewczyny czy ktoras z was zdecydowala by sie do pracy gdyby np. rodzina nie pomogla?
Cóż, ja zdecydowałam że zostaję z Piotrusiem. Do powrotu do pracy zmusiłaby mnie tylko konieczność finansowa. Oczywiście rozumiem potrzebę samorealizacji - po prostu u mnie chwilowo (bo lubiłam pracować) zaspokajam ją wychowując Synka :tak: Na jak długo mi to wystarczy? Przekonamy się ;-)
Ze żłobkami mam złe skojarzenia - ale to przez nasze polskie żłobki sprzed lat. Na pewno teraz jest lepiej, nie mówiąc już o tym, jak jest tam u Was :tak:

reklama
Dziewczyny czy ktoras z was zdecydowala by sie do pracy gdyby np. rodzina nie pomogla? My musimy mala zostawic w zlobku do stycznia - od stycznia mamy juz ugadana nianie... pytanie, czy ktoras z was zapisala juz dzidzie do zlobka?:confused:

szczerze nie powiem ze mam ulatwioną sytuacje bo tesciowa siedzi z Julciakiem
ale moja odpowiedz moze zabrzmi troszke egoistycznie ale tak
jakies rozwiązanie mysle ze znalazlabym razem z malzem:tak:

co do zlobka to ta mysl przeszla mi przez glowe,ale tylko wtedy jesli bylby sprawdzony i byloby duzo opiekunek,bo nie wyobrazam sobie 1 opiekunki i 10 placzących malenstw:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dzieki Dorotko - tu w Anglii wg. przepisow jest 1pani na 3 dzieci. A w rzeczywistosci w tyn zlobku co chcemy mala zapisac- na razie - bo to wiadomo moze ulec zmianie - jest tylko jedno malenstwo w wieku Suri. Wiec 1 pani na 2.

Esiu- ten zlobek co widzialam - to badzo fajny jest.. Ja tez wlasnie przed oczami mam taki polski sprzed lat- chyba bez porownania. Jednak wiesz... nie wiem czy panie "zlobkolanki" ;-) beda sie wysilaly zeby dostosowac sie do moich instrukcji i takie tam... Plus - to bedzie dla malej obce miejsce- rozumiecie - hehehe jeszcze jakiegos szoku dozna, ze mama porzucila i co?

anni a nie masz takiej możliwości, żeby przz kilka dni chodzić z Suri do żłobka? stać z boku i zobaczyć jak się będzie tam czuła? wiem, że to nie to samo co przdszkole i że ciężko jest sprawdzić, czy dziecko będzie się chciało bawić z innymi dziećmi, ale chociaż przyzwyczajenie do miejsca i opiekunki?

anni a nie masz takiej możliwości, żeby przz kilka dni chodzić z Suri do żłobka? stać z boku i zobaczyć jak się będzie tam czuła? wiem, że to nie to samo co przdszkole i że ciężko jest sprawdzić, czy dziecko będzie się chciało bawić z innymi dziećmi, ale chociaż przyzwyczajenie do miejsca i opiekunki?

Anni zgadzam sie z Kachaskiem w 100%
ja bym pochodzila z mala przez kilka dni
a poza tym 2 malenstwa na 1 opiekunke jak dla mnie super:tak::-)

Dziewczyny nie wiem czy rozmawialyscie na ten temat bo sie zgubilam w tym watku ale powiedzcie mi czy któraś z was wie o jakie zaswiadczenie chodzi zeby moc miec godzine na karmienie? Kto je wystawia? I na ile ono jest?

Dziewczyny nie wiem czy rozmawialyscie na ten temat bo sie zgubilam w tym watku ale powiedzcie mi czy któraś z was wie o jakie zaswiadczenie chodzi zeby moc miec godzine na karmienie? Kto je wystawia? I na ile ono jest?

Efilo przykro mi ja nie pomoge nie mam pojecia
moze zapytaj pediatry:tak:

reklama
Do góry