reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

a u nas każdy co innego
Szymek zupka jarzynkowa ja bigos z młodej kapusty a K.schaboszczak z surówką z pomidorów cebuli i śmietany.

reklama
u nas znów robi się cieplusio milusio-na obiadek kurki dla każdego smażone z cebulką ale dla mnie ze śmietaną chłopaki wolą bez.ziemniaki i schaboszczak no i fasolka zielona dla Szymcia a dla taty pomidory z cebulą.

a jutro grill bez karkówki-bo zawsze karkówka i karkówka i kiełbasy wczoraj szperałam po wszystkich gazrtach internecie no i zrobimy grill inaczej już mam zrobione marynaty a dziś będę marynować mięsa-żeberka, udka kurczaka ale bez pałek i kości samo mieso z ud, szaszłyki z boczkiem i ziemniakami, wątróbka, no i szaszłyki owocowe je też trzeba macerować w sosie owocowym.zobaczymy może nowe danie wejdzie do repertuaru jak coś będzie smaczne.

Karola jak tylko możesz i znajdziesz coś ciekawego to wrzucaj linki, bo ja chętnie skorzystam i może nie tylko ja;-) Tak poczytałam o tych daniach na grilla i aż mi się zamarzył w weekend:-D

Dzisiaj u nas biały barszcz z jajkiem:-)

no powiem Wam było pycha skromnie mówiąc.
my krewetki też robimy ale najpierw 3 godziny leżą w maceracie koniecznie z czosnkiem i zieloną pietruszką.

my ostatnio lubimy się w śiweżej mięcie dodaje ją do wszystkiego poszatkowaną no z mięsem jest boska zwłąszcza mielonym.
a kurczak tak jak myślałam udka wygiletowane z kości upieczoine są soczyste-my osobiście piersi nie lubimy bo robi się sucha.no i polecam banany z grilla z lodami waniliowymi i posypane- jeśli ktoś lubi płątkami migdałów.

wątróbki nie robiłam za dużo tego wszystkiego.
Szaszłyki owocowe pycha lepiej dodać twarde owoce i tak zrobią się słodkie i miękkie.

no słodkie zgadza się dla pociapciane z lodem pycha -polecam do nich lody firmy manhattan czekolada karmel orzeczki ziemne pychotka.
zresztą ja lubię np. lody czekoladowe pomieszane z masłem orzechowym

reklama
pierś źle zrobiona jest sucha:-p jak i karkówka potrafi być sucha jak ktoś źle robi
są rożne sposoby na pierś z grilla i w życiu nie będzie sucha
banany z grilla robiłam ale nie przepadam
robiliśmy natomiast ostatnio kurczaka z grilla w całości na ruszcie:blink:
i uwielbiamy wszelkie ryby z grilla

Do góry