reklama
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
frytki, kawałki z piersi z kurczaka w chrupiącej panierce smażone na głębokim oleju i surówka z pekińskiej
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
zupa warzywna + resztki z wczoraj czyli naleśniki z mięsem i warzywami
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
u nas znów robi się cieplusio milusio-na obiadek kurki dla każdego smażone z cebulką ale dla mnie ze śmietaną chłopaki wolą bez.ziemniaki i schaboszczak no i fasolka zielona dla Szymcia a dla taty pomidory z cebulą.
a jutro grill bez karkówki-bo zawsze karkówka i karkówka i kiełbasy wczoraj szperałam po wszystkich gazrtach internecie no i zrobimy grill inaczej już mam zrobione marynaty a dziś będę marynować mięsa-żeberka, udka kurczaka ale bez pałek i kości samo mieso z ud, szaszłyki z boczkiem i ziemniakami, wątróbka, no i szaszłyki owocowe je też trzeba macerować w sosie owocowym.zobaczymy może nowe danie wejdzie do repertuaru jak coś będzie smaczne.
a jutro grill bez karkówki-bo zawsze karkówka i karkówka i kiełbasy wczoraj szperałam po wszystkich gazrtach internecie no i zrobimy grill inaczej już mam zrobione marynaty a dziś będę marynować mięsa-żeberka, udka kurczaka ale bez pałek i kości samo mieso z ud, szaszłyki z boczkiem i ziemniakami, wątróbka, no i szaszłyki owocowe je też trzeba macerować w sosie owocowym.zobaczymy może nowe danie wejdzie do repertuaru jak coś będzie smaczne.
WolfiA
Lutowa MaMa ''07 i ''09
Karola jak tylko możesz i znajdziesz coś ciekawego to wrzucaj linki, bo ja chętnie skorzystam i może nie tylko ja;-) Tak poczytałam o tych daniach na grilla i aż mi się zamarzył w weekend
Dzisiaj u nas biały barszcz z jajkiem:-)
Dzisiaj u nas biały barszcz z jajkiem:-)
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
mmm, KArola smaka narobiłas ja ostatnio (na meżą imieniny) pierwszy raz zrobiłam krewetki z grilla - wyszły pyyyszne wszyscy sie zajadali Basic Taste: Pineapple Shrimp Skewers - Szaszlyki z Krewetkami i Ananasem
karola-04
Mamy lutowe'07 Wdrożona(y)
no powiem Wam było pycha skromnie mówiąc.
my krewetki też robimy ale najpierw 3 godziny leżą w maceracie koniecznie z czosnkiem i zieloną pietruszką.
my ostatnio lubimy się w śiweżej mięcie dodaje ją do wszystkiego poszatkowaną no z mięsem jest boska zwłąszcza mielonym.
a kurczak tak jak myślałam udka wygiletowane z kości upieczoine są soczyste-my osobiście piersi nie lubimy bo robi się sucha.no i polecam banany z grilla z lodami waniliowymi i posypane- jeśli ktoś lubi płątkami migdałów.
wątróbki nie robiłam za dużo tego wszystkiego.
Szaszłyki owocowe pycha lepiej dodać twarde owoce i tak zrobią się słodkie i miękkie.
my krewetki też robimy ale najpierw 3 godziny leżą w maceracie koniecznie z czosnkiem i zieloną pietruszką.
my ostatnio lubimy się w śiweżej mięcie dodaje ją do wszystkiego poszatkowaną no z mięsem jest boska zwłąszcza mielonym.
a kurczak tak jak myślałam udka wygiletowane z kości upieczoine są soczyste-my osobiście piersi nie lubimy bo robi się sucha.no i polecam banany z grilla z lodami waniliowymi i posypane- jeśli ktoś lubi płątkami migdałów.
wątróbki nie robiłam za dużo tego wszystkiego.
Szaszłyki owocowe pycha lepiej dodać twarde owoce i tak zrobią się słodkie i miękkie.
rosmerta
Mama Hubka - lutówka'07
mmm, pyszności:-), ja banany z grilla uwielbiam, ale dla mnie sa juz wtedy tak slodkie, ze zjadam juz bez dodatków
u nas dzis rosół i kurczak gyros + kalafior
u nas dzis rosół i kurczak gyros + kalafior
reklama
agusia9915
Matka wariatka
pierś źle zrobiona jest sucha jak i karkówka potrafi być sucha jak ktoś źle robi
są rożne sposoby na pierś z grilla i w życiu nie będzie sucha
banany z grilla robiłam ale nie przepadam
robiliśmy natomiast ostatnio kurczaka z grilla w całości na ruszcie
i uwielbiamy wszelkie ryby z grilla
są rożne sposoby na pierś z grilla i w życiu nie będzie sucha
banany z grilla robiłam ale nie przepadam
robiliśmy natomiast ostatnio kurczaka z grilla w całości na ruszcie
i uwielbiamy wszelkie ryby z grilla
Podziel się: