reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robicie dzis na obiad...

roladki z piersi z kurczaka z pieczarkami i serem, ziemniaki i zielona fasolka z bułką tartą:tak:

Jak tylko będzie ładna pogoda w weekend to robimy grilla:tak: Już szukam jakichś ciekawostek zasugerowanych Waszymi wypowiedziami;-)

reklama
no właśnie ja nigdy nie robiłam ogórków zresztą żadnych weków
jedyne co mam do dżem truskawkowy ale taki bardziej jak gęsty sos bo ma większe zastosowanie u nas- polewa do lodów ,naleśników do herbaty

moje dziecię po tygodniu chodzenia po knajpach zapragneło domowego jedzenia wczoraj naleśniki a dziś udusiłam na życzenie marchewkę z kotletem z piersi i ziemniaczkami ma być.dla nas pomidory ze świeżą miętą i cebulką słodką.

u nas dzis były piersi z kurczaka a'la gyros i surówka z bialej kapusty

Karola kiszenie ogórków to bardzo prosta sprawa - wkładasz ogorki do słoika dodajesz kilka zabków czosnku, kawalek korzenia chrzanu i troche kopru takiego do kiszenia ogókow i zalewasz to wsyztsko gorącą osolona wodą (ja na litr wrzątku daję czubata łyżkę soli kamiennej)
i po kilku dniach masz pyszniutkie ogórki :-)

a to przepis na mało solne tak :-) a nie takie konserwowe i kiszone na zimę.

kurczę ale chyba muszę spróbować raz zrobić ja lubię tak mało ukiszone tylko słszałam że najlepiej w glinianym garnku to robića ja takiego nie mam może zastąpie to goromnym zwykłym słojem bo taki mam- tylko czy ja mam go zakręcić czy nie??

Tak piszecie o tych wekach i od razu mam wizje swojego domu... tysiące słoików do mycia i robienie ogórków, dżemów i innych specyfików... kiedyś na to narzekałam, a teraz mi tego brakuje:sorry2: I poszłabym sobie do piwnicy i wzięła słoik domowych wyrobów:sorry2:

Dzisiaj na życzenie starszego niejadka - barszcz biały z jajkiem:tak:

reklama
Karola można we słoju tylko przygnieć czymś ciężkim ogórki by nie wystawały ponad wodę bo zmiękną im dupki czy tam łebki jak kto woli ;) ja kładę zawsze talerzyk i na to kamień lub jak zginie coś z wodą ;)

U mnie dziś mięso podsmażane z cebulką do tego ryż i ogórki małosolne ;) idę sama sobie nałożyć bo robi R i nałoży mi znowu jak dla 10 osób :baffled:

Do góry