reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robić co to

reklama
Ciesz się że jesteś w ciąży😀 ja na twoim miejscu chodziłabym cała w skowronkach😀 jeszcze dzisiaj z ginką porozmawiasz to zobaczysz.
Wlasnie jestem po rozmowie z nia- niestety ona nie daje mi zbyt duzych szans i nadziei (ale to samo mowila,jak bylam z pierwsza ciaza u niej), ale powiedziala, zebym walczyla. Wystawila mi recepte na luteine, clexane i depogyt (bralam go rowniez w ciazy z powodu nadcisnienia) , juz dzis mama poslala mi to busem,zebym na jutro miala.
Jesli beta bedzie wzrastac i bedzie wszystko w porzadku to bedzie mi wystawiac recepty do konca ciazy.

Wlasnie jestem po rozmowie z nia- niestety ona nie daje mi zbyt duzych szans i nadziei (ale to samo mowila,jak bylam z pierwsza ciaza u niej), ale powiedziala, zebym walczyla. Wystawila mi recepte na luteine, clexane i depogyt (bralam go rowniez w ciazy z powodu nadcisnienia) , juz dzis mama poslala mi to busem,zebym na jutro miala.
Jesli beta bedzie wzrastac i bedzie wszystko w porzadku to bedzie mi wystawiac recepty do konca ciazy.
To świetna informacja! Dobrze że będziesz miała te leki to się będziesz bezpieczniej czuła. Kiedy możesz się umówić do ginekologa?

To świetna informacja! Dobrze że będziesz miała te leki to się będziesz bezpieczniej czuła. Kiedy możesz się umówić do ginekologa?
Juz o 5 rano bede je miala w domu, odrazu zaczne brac...moze mi pomoga i utrzymaja fasolke 😪
Jesli beta bedzie prawidlowo rosla w czwartek i w poniedzialek to w 12 tygodniu juz do ginekologa, ale mysle,ze zalatwie sobie troche szybciej wizyte- kolo 10 tygodnia.

Madzia jak,się czujesz leki dotarły ???
Juz o 5 rano bede je miala w domu, odrazu zaczne brac...moze mi pomoga i utrzymaja fasolke [emoji25][emoji173]
Jesli beta bedzie prawidlowo rosla w czwartek i w poniedzialek to w 12 tygodniu juz do ginekologa, ale mysle,ze zalatwie sobie troche szybciej wizyte- kolo 10 tygodnia.

Hej,dzekuje nawet tak dosc, piersi mam tak wrazliwe,ze spac nie moglam 🙈 jednak psychicznie troche gorzej, ale nie poddaje sie. Leki mialam przed 5 rano juz pierwsza dawka luteiny dzis wzieta 😊 kolo 10tej zastrzyk...mam nadzieje,ze pomoga mi utrzymac moja fasoleczke 🥰

Hej,dzekuje nawet tak dosc, piersi mam tak wrazliwe,ze spac nie moglam 🙈 jednak psychicznie troche gorzej, ale nie poddaje sie. Leki mialam przed 5 rano juz pierwsza dawka luteiny dzis wzieta 😊 kolo 10tej zastrzyk...mam nadzieje,ze pomoga mi utrzymac moja fasoleczke 🥰
Cieszę się że już bierzesz leki😀nastaw się pozytywnie😀 zamartwianie nie pomoże. Jaką masz pracę? Może warto byłoby pomyśleć o zwolnieniu na ten czas?

Cieszę się że już bierzesz leki😀nastaw się pozytywnie😀 zamartwianie nie pomoże. Jaką masz pracę? Może warto byłoby pomyśleć o zwolnieniu na ten czas?
Staram sie myslec pozytywnie, tym bardziej,ze coraz wiecej objawow sie pojawia 🙈 piersi bola, sutki sine, zyly jak malowane, sikam jak opetana- wczoraj nawet zjadlam prawie 0.5kg truskawek, ktorych nie lubialam dotychczas, czuje sie zmeczona co raczej mi sie nie zdarzalo🤗 nadzieje mam i to coraz wieksza- ale strach w srodku jest i pewnie juz bedzie nawet jak bedzie w porzadku.
Nie pracuje w obecnej chwili, jestem w domu z mlodsza corka- mialam byc jeszcze 2 miesiace- dopoki roczku nie skonczy, jesli jednak ciaza sie rozwinie to nie wroce do pracy predko 🤗🤗🤗

reklama
Staram sie myslec pozytywnie, tym bardziej,ze coraz wiecej objawow sie pojawia 🙈 piersi bola, sutki sine, zyly jak malowane, sikam jak opetana- wczoraj nawet zjadlam prawie 0.5kg truskawek, ktorych nie lubialam dotychczas, czuje sie zmeczona co raczej mi sie nie zdarzalo🤗 nadzieje mam i to coraz wieksza- ale strach w srodku jest i pewnie juz bedzie nawet jak bedzie w porzadku.
Nie pracuje w obecnej chwili, jestem w domu z mlodsza corka- mialam byc jeszcze 2 miesiace- dopoki roczku nie skonczy, jesli jednak ciaza sie rozwinie to nie wroce do pracy predko 🤗🤗🤗
To bardzo się cieszę😀dobrze że jesteś w domu. To będziemy mieć podobną różnicę wiekową w dzieciaczkach😃 ja jak urodzę to mój starszy syn będzie miał 3 lata, córa 1 rok i 4 miesiące No i maleństwo oczywiście😀 co 1,5 roku dzieci u mnie😀

Do góry