reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co robić co to

[GROUP=][/GROUP]

to ok to zrób za 48h i zobaczymy😃a nim się nie przejmuj. Znasz przyczynę wcześniejszych poronień? Bo może trzeba by wdrożyć jakieś leki podtrzymujące od gina?
Wczesniej bylam w De i lekarz mowil,ze tak czasem sie zdarza😶 nie robili mi badan. W 5 ciaze jak zaszlam wrocilam do Pl i polski lekarz odrazu przepisal luteine i clexane, ktora bralam do konca ciazy- mialam planowane cc. Z drugim dzieckiem zaszlam juz w NL nie mialam lekow,uznali, ze to nie jest konieczne i urodzilam po terminie sn bo mi tak kazali😔 pytalam czy moge dostac cos na podtrzymanie tej ciazy to powiedzial,ze nie, bo to jest natura, ktora sama zdecyduje do 12 tygodnia czy chce sie utrzymac czy tez nie ehhh... nie moge wrocic teraz do Pl bo sa dzieci,wczesniej bylam sama to mi bylo bez roznicy 😑
Popoludniu bede miala rozmowe z moja PL ginekolog- zobacze co ona mi powie jak przedstawie sytuacje.

reklama
Ja też mam taką różnicę dlatego termin porodu mam z usg. Okres miałam 30.12 a działaliśmy 1.02 dwa tyg później robiłam betę czyli wg twojego lekarza byłabym w 7 tyg a ja ledwo w 4 byłam więc nie słuchaj ich. Lekarz rodzinny się nie zna. W Polsce lekarz rodzinny nie dałby ci skierowania na betę bo to nie jego profesja. Wysłał by cię do gina. W twojej sytuacji pojechałabym do Polski jak dasz rade żeby iść do gina może da ci jakieś tabletki na podtrzymanie żeby się nic nie stało. Jak masz czekać na wizytę w ND do 12 tyg to wszystko może się zdarzyć z twoją historią.
Dzis bede miala rozmowe z moja PL ginekolog- bardzo fajna, ona mi pomogla utrzymac starsza corke.
Do PL nie mam mozliwosci jechac, dziecko tu ma przedszkole,maz musi pracowac, a jeszcze jest mlodsza corka. Zaczekam na opinie mojej lekarki- moze wypisze mi recepte na Luteine i te zastrzyli to ktos by mi wyslal i bede brala poki co. Kurcze tak licze i licze to wszystko i poprostu nie jest mozliwy 7 tydzien, jak byk wychodzi mi 3tydzien 😔🙈 w czwartek kolejna beta- mam nadzieje,ze bedzie wyzsza...

Wczesniej bylam w De i lekarz mowil,ze tak czasem sie zdarza😶 nie robili mi badan. W 5 ciaze jak zaszlam wrocilam do Pl i polski lekarz odrazu przepisal luteine i clexane, ktora bralam do konca ciazy- mialam planowane cc. Z drugim dzieckiem zaszlam juz w NL nie mialam lekow,uznali, ze to nie jest konieczne i urodzilam po terminie sn bo mi tak kazali😔 pytalam czy moge dostac cos na podtrzymanie tej ciazy to powiedzial,ze nie, bo to jest natura, ktora sama zdecyduje do 12 tygodnia czy chce sie utrzymac czy tez nie ehhh... nie moge wrocic teraz do Pl bo sa dzieci,wczesniej bylam sama to mi bylo bez roznicy 😑
Popoludniu bede miala rozmowe z moja PL ginekolog- zobacze co ona mi powie jak przedstawie sytuacje.
Nie przejmuj się lewacką polityką holenderską. Oni mają za nic poczęte życie, które od początku należy chronić. Porozmawiaj ze swoją gin. Teraz można wystawiać e-recepty to mógłby ci ktoś z rodziny kupić i wysłać a jak nie to ja ci mogę wysłać jedno opakowanie bo dopiero co wykupiłam receptę na 3 op.

Nie przejmuj się lewacką polityką holenderską. Oni mają za nic poczęte życie, które od początku należy chronić. Porozmawiaj ze swoją gin. Teraz można wystawiać e-recepty to mógłby ci ktoś z rodziny kupić i wysłać a jak nie to ja ci mogę wysłać jedno opakowanie bo dopiero co wykupiłam receptę na 3 op.
Ja biorę luteinę 100

Staram sie brac na nich poprawki, jednak ta beta nie daje mi spokoju. Czy gdyby to byl naprawde 3t 3d jak wyliczylam to beta bylaby w porzadku?
Czekam na tel od niej- napisala mi,ze miedzy 15 a 16 zadzwoni i cos zaradzimy, wiec mysle,ze z recepta nie bedzie problemu- jednak gdyby cos to napisze Ci 🤗🤗
I odrazu Ci dziekuje za pomoc 😘😘

Staram sie brac na nich poprawki, jednak ta beta nie daje mi spokoju. Czy gdyby to byl naprawde 3t 3d jak wyliczylam to beta bylaby w porzadku?
Czekam na tel od niej- napisala mi,ze miedzy 15 a 16 zadzwoni i cos zaradzimy, wiec mysle,ze z recepta nie bedzie problemu- jednak gdyby cos to napisze Ci 🤗🤗
I odrazu Ci dziekuje za pomoc 😘😘
Myślę że beta ok, ale pewność będziesz miała jak zobaczysz przyrost. Ty liczysz te 3 tyg od ostatnich starań? Bo jak tak to jeszcze 2 tyg dolicz teoretyczny czas do owu jak to się liczy od terminu ostatniej miesiączki.

Myślę że beta ok, ale pewność będziesz miała jak zobaczysz przyrost. Ty liczysz te 3 tyg od ostatnich starań? Bo jak tak to jeszcze 2 tyg dolicz teoretyczny czas do owu jak to się liczy od terminu ostatniej miesiączki.
Wiec jesli byloby plus 2 tygodnie to 5t 3 d😔😪😔 beta zdecydowanie niska. Ewentualnie 2t3d od terminow kiedy wspolzylam plus te 2 tygodnie wiec 4t3d.

Wiec jesli byloby plus 2 tygodnie to 5t 3 d😔😪😔 beta zdecydowanie niska. Ewentualnie 2t3d od terminow kiedy wspolzylam plus te 2 tygodnie wiec 4t3d.
To jak na 4 tydz też ok. Weź pod uwagę że nie wiadomo po ilu dniach doszło do zapłodnienia i po ilu dniach się zagnieźdźiło. To wszystko też może ten czas wydłużać a neta rośnie dopiero od zagnieżdżenia. Tak naprawdę to ile masz bety nie jest takie ważne. Ważne jest czy jest prawidłowy przyrost. To wtedy znaczy że ciąża dobrze się rozwija a zapłodnienie było później w tym przypadku

reklama
To jak na 4 tydz też ok. Weź pod uwagę że nie wiadomo po ilu dniach doszło do zapłodnienia i po ilu dniach się zagnieźdźiło. To wszystko też może ten czas wydłużać a neta rośnie dopiero od zagnieżdżenia. Tak naprawdę to ile masz bety nie jest takie ważne. Ważne jest czy jest prawidłowy przyrost. To wtedy znaczy że ciąża dobrze się rozwija a zapłodnienie było później w tym przypadku
Nie bede snula juz domyslow 😔 zaczekam do czwartku co beta pokarze 😔 to chyba juz ponad moje sily😪

Do góry