reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

reklama
to mnie student badal po porodzie
przyszla lekarka, zapytala czy mam cos przeciwko, nie mialam to ogladal mi szycie, patrzyl na wydzieline na podpasce i naciskal brzuch zeby wyczuc macice
troche mnie to krepowalo ale w koncu chce byc poloznikiem to chyba takie widoki mu nie straszne

Klementinka Po porodzie na obchodach pielgrzymki lekarza ze studentami też była norma, tylko mnie nikt o zdanie nie pytał.
elifit w Rzeszowie, ale poza tymi pokazowymi incydentami to sobie bardzo chwaliłam ten szpital.

no i właśnie to jest problem, bo w każdym szpitalu powinni pytać, czy pacjentka zgadza się, zeby zgraja przyszłych lekarzy ją badała albo oglądała, u nas w PL jak zwykle wszystko kuleje

Ja bym chyba nie miała nic przeciwko studentom.
co za różnica czy ogląda mnie lekarz czy przyszły lekarz..
ale fakt, faktem że nie każda zgodzi się na wizytę studentów
i powinno się pacjentki pytać

w jednym przypadku bym się nie zgodziła, gdybym psychicznie nie dawała sobie rady
z bólem wtedy raczej nie chciałabym nikogo więcej widzieć oprócz męża i lekarza tego który poród odbiera.

ilonka jak szpital uczy lekarzy to nie mają obowiązku pytać o zgodę :tak:
moj szpital wlasnie byl uniwersytecki i pytali, ale to DE wiec nie wiadomo czy takie same zasady co w PL
ja mysle ze to zapytanie mnie o zgode bylo tylko takie pro forma

co do bolu to w czasie porodu najgorsze dla mnie bylo jak polozna dotykala mi brzuch
byl twardy jak kamien i kazdy dotyk sprawial okropny bol
aaa i mialam problem zeby rozlozyc nogi tak mnie napiep... kosc lonowa

reklama
Do góry