reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co raz bliżej... czyli wszystko o porodzie.

czopki też są ok, ale na niektórych nie działają, albo działają dopiero po dłuższej chwili, a na Enemę nie ma bata, musi zadziałać i to szybciorem :tak:

reklama
Ewa Enema to wlewka doodbytnicza. Jak Cię zbiera kładziesz sie na pleckach, podkurczasz nogi do klatki piersowej, końcówke enemy umieszczasz w odbytnicy i wlewasz ją z dozownika. Potem trzymasz płyn 3-5 minut w dowolnej pozycji, do uczucia parcia i wypróżniasz. Po imprezie :-D A po enemce podajesz sobie płyny doustnie i nie straszne Ci niespodzianki ;-)

mileczka
wyczerpałaś instrukcję:)
a powiedz kochana czy to będzie wypróżnienie na tyle skuteczne że nic mnie juz nie zaskoczy?
z tymi płynami chodzi o to żeby juz potem nic nie żreć tlyko pic taaaa:D??

Ewa Enema to wlewka doodbytnicza. Jak Cię zbiera kładziesz sie na pleckach, podkurczasz nogi do klatki piersowej, końcówke enemy umieszczasz w odbytnicy i wlewasz ją z dozownika. Potem trzymasz płyn 3-5 minut w dowolnej pozycji, do uczucia parcia i wypróżniasz. Po imprezie :-D A po enemce podajesz sobie płyny doustnie i nie straszne Ci niespodzianki ;-)
oj chyba sama bym tego nie zrobila, podciagnac nogi juz ciezko a co dopiero jeszcze do odbytu siegnac w tej pozycji;-)

jedna z oznak zblizajacego sie porodu jest czestsze odwiedzanie toalety, a jak nie to pewnie lepiej sie wspomoc

Powinno być wysoce skuteczne, bo w szpitalu stosuje sie je przed operacjami jak są na nie pieniążki na oddziale. A płyny trzeba uzupełniać bo w jelitkach wchłaniania jest woda. A jak my wszystko "sru" z tych jelitek to trzeba uzupełnić to co wypróżniliśmy :)

Na ulotce piszą że jest zalecana przed porodem :)

Ostatnia edycja:
Ewcia znalazlam stare ulotki z SR rok temu i wlasnie kupkowanie co chwile moze oznaczac zblizajacy sie porod,
organizm sam sie oczyszcza
do tego bole podbrzusza ale ktora z nas tego jeszce nie zna

jeszcze trzeba uwazac zeby nie miec pelnego pecherza bo to blokuje skurcze

Ostatnia edycja:
Ewcia znalazlam stare ulotki z SR rok temu i wlasnie kupkowanie co chwile moze oznaczac zblizajacy sie porod,
organizm sam sie oczyszcza
do tego bole podbrzusza ale ktora z nas tego jeszce nie zna

jeszcze trzeba uwazac zeby nie miec pelnego pecherza bo to blokuje skurcze
no zobaczymy jak sie to u mnie sprawdzi... a ja to własnie jak pęcherz mam pełny to czuje skurcze tak intensywnie i boleśnie że masara i własnie dlatego siusiam ile sie da.
ilonka
no to ja kupuje już jutro! i ten lewy bok bede miała na uwadze.

mileczka
a jedno wystarczy? nie lepiej ze 2 sobie walnąć np po 2 godzinach?

reklama
Do góry