chyba z miejsca bym zmieniła szpital i to nawet w trakcie skurczów :/ bo to już nie chodzi o wybrzydzanie ale o życie obojga i matki i dziecka. Pomijając fakt, że kobieta nieźle musiała się nacierpieć, żeby wypchnąć takiego bochenka, to ciekawe co lekarze by zrobili jakby dziecko utknęło ze względu na swoje gabaryty w kanale rodnym?? Znam takie sytuacje i nie raz kończą się tragicznie dla dziecka, więc nie wiem po co takie ryzyko?? oj niektórym lekarzom pan Bóg chyba odbiera szare komórkiponoć wiedziała że dziecko takie duże, ale kazali jej rodzić sn
reklama
sivi
Fanka BB :)
ponoć wiedziała że dziecko takie duże, ale kazali jej rodzić sn
Znam taki przypadek w rodzinie mojego...porozrywało dziewczyne we wszystkie możliwe strony...w niektórych szpitalach niestety dalej rzeźnia...a u lekarzy totalna znieczulica
ponoć wiedziała że dziecko takie duże, ale kazali jej rodzić sn
straszne. Też znam taki przypadek. Dziewczyna urodziła bardzo duże dziecko i była porozrywana. Ponad pół roku dochodziła do siebie, gdzie z reguły 2 miesiące wystarczą w zupełności, żeby wrócić do normalnego życia, siedzenia, chodzenia i aktywności seksualnej. Drugie dziecko rodziła już w prywatnym szpitalu bo strasznie bała się powtórki tego co ją spotkało. Na szczęście drugie dziecko było już "normalnych" rozmiarów.
Cała sytuacja zakończyła się pomyślnie dla dziecka i dla niej ogólnie też ale czy warto było ją na to narażać. Stres i uraz psychiczny zostają dłużej niż ból fizyczny.
agnus_81
O rany ale rozbieznosc w roznych miejscach z tym trzymaniem poporodzie... Dla mnie podobnie jak u fato szpital- bleeee...
A juz zeby po sn kilka dni trzymali to masakra, no chyba ze sa jakies wskazania do tego, jak cos nie tak ze zdrowiem mamy lub maluszka...
Aaa przypomnialo mi sie ze dzien przed cc pielegniarka sie mnie pytala czy sie golilam (wiadomo gdzie), no to powiedzialam ze jeszcze nie, a ona zebym tego w takim razie sama nie robila, bo niby przez to sie czesto jakies infekcje zdarzaja i ze mnie ogola w szpitalu ( i golili taka maszynka na baterie na sucho) Nie wiem jak u Was w szpitalach, ale mysle ze sie warto zapytac, bo mi na przyklad by to do glowy nie przyszlo...
no rozbierznosci duze ... ja mam nadzieje , ze bedzie ok i tylko te 4 dni tam bede !!
u nas tez tak gola na samej gorze przed CC jezeli samemu sie tego nie zrobilo
mi tam rybka ja i tak lece na lyso caly czas
Myślałam że golą tylko do sn a przy cc to po jakiego grzyba ma być ogolona?
żeby lekarzowi się podobało ;-)
Asionek31
u nas na sr mówili żeby nawet po cc nie pozwolić dziecka dokarmiać sztucznym mlekiem, tylko bardzo często do cyca przystawiać, a jeśli nie ma tekiej możliwości bo np dziecko nie leży z matką to masować często cycki, bo to stymuluje pojawienie się mleka. A dziecko po porodzie ponoć nie musi jeść nawet przez 1-2 dni bo jest najedzone.
o matko jakie praktyki :/ ciekawe jakby im dzieci plakaly z glodu to by siedzieli spokojnie i przetyrzymywali , bo lepiej ?? :/
a spadek wagi ?? o tym juz nie wspomnieli ?? przeciez jak duzo straci male na wadze to z automatu zostajecie w szpitalu
bez sensu troche i nie wiem jak mozna takie rzeczy polecac ...
Ja w pierwszych 2 dobach od porodu nie mogłam karmić piersią ze względu na leki które dostałam i nie wyobrażam sobie żeby mała nie dostała jedzenia. Jak już w końcu mogłam rozpocząć karmienie to próbowałam jej tylko pierś podawać. Mała się męczyła i płakała więc jeszcze przez kilka dni musieliśmy jej podawać mm i stopniowo je wycofywać. Na szczęście nie było żadnych problemów ze ssaniem. W domu dostawała mleczko z butelki TT i to był świetny wybór bo pijąc z tej butli musiała się więcej namęczyć niż z cycka .
dobrze , ze kupilam te butle jedna swoja biore do szpitala , nigdy nic nie wiadomo , a nie chce zeby maly sie przyzwyczail do jakiejs butli szpitalnej :/
do CC to chodzi bardziej o gore tam gdzie ciecie robia , przeciez przez chaszcze sie przedzirac nie beda )
mileczka89
Mamita małego Mareczka
Dokładnie Asionek. Linia cięcia, czyli górne kłaczki muszą być ogolone
sivi
:-d:-d:-d
:-d:-d:-d
reklama
agnus_81
Asionek 31 ale ja nie mam chaszczy to nie te czasy;-)