reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Magdaleona brawo dla Oliwii!! dzielna dziewczynka!!!
A u nas tez był dzisiaj kupka.... ale na dywanie :laugh2: :laugh2: :laugh2: przed kapielą Antos raczkował golutki po mieszkaniu i upss:baffled: :baffled: :baffled: zostawił niespodzianke!

reklama
Magdaleona Gratulacje,gratulacje!!!! To olbrzymi sukces!!!Jestem pod wrazeniem i zycze oby stalo sie to norma :-)
Maarta no ladnie Antoni sie postaral ;-)

Dziewczyny czy Wy też sadzacie maluchy juz na nocniki? Bo odkąd Oliwka ma nocnik to nie zrobiła kupki do pieluchy, sadam ją na nocniczki z 5,6 razy dziennie zawsze wtedy robi siusiu a 3, 4 razy kupkę. P.S. Dziś zużyłam w ciągu całego dnia tylko 2 pieluchy :-D

U nas z nocnikiem nic nie wychodzi Maja panicznie sie go boi:( Wiec stoi w ubikacji i po paru dniach znow jej pokazuje i tak w kolko moze sie wkoncu do niego przekona. Jak ja posadze na nocnik to ona odrazu jeczy i ucieka z niego:))) W ogole Maje posadzic gdzies na chwilke jest ciezko o karmieni w krzeselku nie ma mowy tak sie kreci ze potrfi sie wyplatac :)))
Maks w jej wieku tez juz siedzial na nocniczku i robil kupcie:))))

no prosze - ogromne gratulacje dla Oliwki :)
my jeszcze nawet nie myslimy o nocniczku - poczekma przynajmniej do czasu jak mala bedzie chodzila

Ja tez z nocnikiem jeszcze czekam.Mysle ze zaczne malego nocnikowac jak zacznie kojarzyc potrzebe fizjologiczna ;-) w czwartek idziemy na bobo migi(takie zajecia dla niemowlat dzieki ktorym dzieciaczki ucza sie slow,znaczen i zachowan) no i licze ze za jakis czas dogadam sie z Frankiem w kwestii nocnika ;-)

Idziu jasne ze zdam relacje :-) Chetnym mamom z wawy i okolic moge podac namiary.
BOBOMIGI to polska wersja SIGN2BABY – metody autorstwa Josepha Garcii, polegającej na komunikacji z niemowlętami za pomocą znaków języka migowego. Zanim słyszące dziecko będzie potrafiło wypowiedzieć swoje pierwsze słowa i zdania, może komunikować swoje potrzeby i spostrzeżenia za pomocą prostych gestów :-)
Młoda polska badaczka udowodniła, że równoległe uczenie języka fonicznego i wprowadzanie elementów języka migowego u kilkumiesięcznych dzieci doskonale wpływa na ich rozwój intelektualny i koordynację ruchową. Okazało się, że słyszące dzieci, które „migają”, porozumiewają się z rodzicami co najmniej o dwa miesiące wcześniej niż rówieśnicy, którzy do dyspozycji mają wyłącznie dźwięki. W drugim roku życia „migające” maluchy przerastają swój poziom o cały rok – stwierdziła Danuta Mikulska z Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Warszawskiego.

reklama
Buba bardzo ciekawe te zajęcia:-) szkoda, że u mnie nic takiego nie ma:-) :-) :-) :-) fajnie rozumiec swoje dziecko

Do góry