reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

U nas nagminnych przeciekow na razie niema :tak: jedziemy na pampersach 3 lub 4 streczowych i na 4 huggiesach .Z tym ukladaniem to racja.Bo jak sie gdzies szlaufik zaplacze to pozniej powodz...:-(
Za to grubsza sprawa potrafi wyskoczyc sobie znienacka i narobic balaganu;-)

reklama
My używamy Huggiesów, Pampersy bardzo często nam przeciekały. Teraz wpadki też bywają, ale tylko czasami. A dziś właśnie wyskoczyła nam grubsza sprawa, jak to określiła Buba;-):-D.
Kuba wczoraj wrócił do mówienia TA-TA i dzisiaj cały dzień tak mantrował:tak::-).

Zuzia no to pieknie ,GRATULACJE!!! Franek narazie tylko poswojemu cos tam mamrocze...mysle ze na takie slowka to jeszcze sobie troche poczekam:nerd:

my tze na pampersach z innych nic nie wyszlo,a na przewijaku wygibasy sie zaczely i ile trzeba sie natrudzic zeby zmienic pampersa . Gola pupa de best.

a my odkad wprowadzilismy stale pokarmy nie mamy problemu z kupka bo zawsze to sa bobki i nie ma co wyplynac :) a z tym siusianiem to pewnie wlasnie zalezy jak sie pielucha nalozy - mala starsznie sie wierci podczas nakladania pieluchy wiec mozliwe ze cos sie zle zapnie i przeciek gotowy :)

zosia tez sie wierci;)
a czy wasze maluchy tez robia czasami z trzy kupki dziennie?? zosia czasami tak ma!! kupki i bobkowate i taki ktore sie wylewaja:rofl2:

Jagoda po prostu uwielbia mieć nogi w górze i myślę, że to właśnie dlatego jest potem mokra. Ostatnio usypia tak, że ma nogi oparte na poręczy łóżka. Nawet ją rozumiem, bo ja też wiecznie nogi w górze trzymam.

Kupka zazwyczaj jest jedna (odkąd je kaszki i warzywa), ale zdarzają się dni, że co zajrzę do pieluch to coś tam znajdę. Lubi mamie czasami zrobić niespodziankę. Kochane dziecko. Na szczęście od jakiegoś czasu są raczej stałe (ale śmierdzące)

Miłek, bardzo długo był "cichutki" tylko sobie mruczał, ale gdzieś od dwóch tygodni, czyli jak skończył 7 mies. zaczął wołać ma-ma-ma, po paru dniach było ba-ba-ba a od wczoraj, ku radości taty, jest ta-ta-ta.
Buzia mu się już nie zamyka, cały czas nawija.
Zawsze sobie grzecznie siedział i się bawił zabawkami, ale ostatnio zauważyłam, że woli chodzik (zaczyna dosięgać różne rzeczy) i wspinać się po moich ciuchach.

My kupowaliśmy pampersy, ale kiedyś Miłek kilka razy w nocy je przelał, więc posłuchałam rady koleżanki i kupiłam pieluszki Dada w Biedronce - dla mnie rewelacja. Od tamtej pory nie było wpadki. Jakościowo są takie jak pampersy i trochę tańsze - w paczce 7-18 kg jest 32 szt. za ok 19 zł.

Antosik też czasami jak zrobi kupke to nie wiadomo od czego zaczynać sprzatanie, ilość w ciągu dnia waha sie od 1 do 3 ale zawsze jest rano do 9.
Również uwielbia opierać nóżki o barierki łóżeczka i śpi na boczku.
Ja używam tylko pampersów, próbowałam różnych ale te najbardziej się sprawdziły.

reklama
co do kupek to u nas tez jest ich kilka dziennie , pytalam lekarke o to bo znajomych dzieciaki robia jedna dziennie albo co pare dni i na szczescie jest ok."Norma" waha sie od kilku dziennie do jednej co 4 dni jezeli nie jest wydalana z problemem-tak mi powiedziala pediatra.

Do góry