reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

A ja musze pochwalic swoja corezke, bo spiewa i tanczy :-D
Spiewac zaczela juz dawno - jak puszczam jakas muzyczke, albo sama jej spiewam, to ona chetnie sie dolacza (swoim aaaaaaa.....ooooo..... eeeeee.....), ale powaznie strasznie dlugo ciagnie ta samogloske i tlyko wtedy gdy leci muzyka :-D
No i ostatnio zaczelysmy tanczyc. Tzn. mama sie rusza a Viki na raczkach. Mozemy to robic godzinami i Viki sie nie nudzi (to az do niej nie podobne, bo zawsze po kilku min trzeba nastepna zabawe wymyslac :-) ). A teraz jak konczymy "tanczyc" to jest placz :-D

reklama
Priscilla rośnie Ci mała tancerka:-D

Kubuś ostatnio załapał pa pa, jak ktoś mówi pa pa i macha ręką to on też macha łapką a jaki szczesliwy wtedy jest:-D poza tym jest bardzo rozgadany ostatnio na topie jest dada, tata, papa,baba a niestety w zapomnienie poszło mama.
Ze sprawnością ruchową nadal kiepsko: siedzenie bardzo słabo, nie raczkuje, ostatnio troszkę próbował pełzać ale zaraz się denerwuje jak mu nie wychodzi

No patrzcie - zapomniałam o tańczeniu. Też tańczymy, najlepiej walca i żeby się dużo kręcić. Tylko, ze to nie na moja głowę.

Gadać Jagoda nie gada. Za to wczoraj robiła takie głośnie HAA jak coś jej się podobało.

Miłek nie raczkuje, ale pełza - ostatnio mniej, zrobił się wygodny, łapie doroslych za nogawki spodni, ciągnie i coś tam marudzi po swojemu. Mały wygodniś.

Robimy już pa-pa, podajemy "cześć" i uwielbiamy robić "kosi-kosi" (ta czynność powtarza się kilka razy na godzinę).

Ach, zapomniałam, uwielbia ciągnąć Wiwi za włosy a mamę i tatę okładać rękami.

sam robi papa i kosi kosi czy z wasza pomoca??

zosia gada jak najeta caly czas tanczyc tez lubi i lubi straszyc jak nikt na nie nie patzre to tobi ŁUŁU itzreba jej an to odpowiadac ŁUłU i tak w kolo uwielbia sie abwic i nasaldowac odglosy innych szzcegolnie dzieci

Klaudia nauczyła się krzyczeć. Jak jej coś nie pasuje to drze się na całe gardło NEEEEEEEEEE. Zresztą ona wogóle bardzo głośno mówi. Narazie mama, baba, dada ale wszystko takim donośnym glosem że aż strach pomyśleć co to będzie jak będzie starsza. Będzie się na nas wydzierać.

Victor zaczal"rzadzic" w domu jak rozmawiamy z mezem to przerywa nam uderzajac rekoma w stol i sam zaczyna gadac po swojemu :-) ichce zeby jego sluchac i tylko z nim rozmawiac a ubaw ma po pachy ;-)
smieje sie gada pluje a i nauczyl sie cmokac i moze to robic dluuuuuuuuuuuuugo

moze sie zciszy do tego czasu troche hehe a moze bedzie miala taki gruby donosny glos - lubie takie glosy ochryple

Zosia krzyczy jak sie jej wezmie zabawke zaczyna plakac jakby sie cos stalo a jak oddasz zabawe to momentalnie milknie i minka usmiechnieta:cool2:

GRATULUJĘ WSZYSTKIM DZIECIACZKOM POSTĘPÓW!!!

Rena Kubuś robi pa pa :szok: no proszę, pięknie, gratulacje dla Niego!!!

Karolinka mówi TA-TA, to juz od dłuższego czasu, przez kilka dni mówiła, potem był chyba miesiąc przerwy i 3 dni temu znowu się rozgadała. Poza tym bardzo głośno piszczy, udaje że kaszle i parska ustami :-D A dziś pierwszy raz USIADŁA SAMA :-) :tak: Nareszcie ;-)

reklama
jej ku, czytam i czytam i nie moge skończyć, nie wiem kiedy ja te wszytskie wątki nadrobie :-( A to wszytsko przez naszą torpedę :-) Jak już pisałam wcześniej Natalka raczkuje i to zadziwiwjąco szybko, a najlepiej w kierunku misek i posłania naszej psiny :-D A od dobrych paru dni staje przy czym popadnie, czego si złapie to staje, juz nawet przy śliskim lustrze od szafy stanąć potrafi, spryciara jedna :-D
Mówi ostatnio "tata" i chyba zaczyna to rozumieć, bo najczęściej to mówi jak ją Maciek przewija, to wtedy nadaje do niego, albo dziś jak ją sama kąpałam, co zazwyczaj robimy razem, to tez "tata" wołała, może faktycznie nasze dzieci zaczynają coś kumać ;-D

Do góry