reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

U nas Kuba juz coraz pewniej siedzi. Z minkami to podobnie jak u Magdyleona tylko Kubek jak ma zly humorek to zaciska piastki u uderza i sie trzesie. Najfajniejsza jednak reakcja to jak widzi ze z lodowki wyciagam sloiczek u uslyszy charakterystyczne klik przy otwarciu, zaczyna sie trzasc i caly czas otwiera buzie. A jak juz sie zblizam z lyzeczka to lapie za nia i dociaga do buzi.

reklama
a my nadal nie siedzimy ale przyjdzie na to pora :) teraz to kamilka najchetniej obraca sie z pleckow na brzuch i z brzuszka na plecy - dzieki temu nieustannie zmienia miejsce zabawy :) dodatkowo dosyc ladnie podnosi sie na prostych raczkach na brzuszku i odpycha sie do tylu :)
na jedzenia tez reaguje zywiolowo - zaczyna piszczec :) a dzis jak dostawala pierwszy raz kaszke to tez mi pomagala wpychac lyzeczke do buzi :) pewnie bala sie ze sie rozmysle :)

Anek@ rozbawiłaś mnie trochę :-D Ale te nasze dzieciaczki słodziutkie :tak:

Magdaleona Oliwka musi super wyglądać jak robi tą minkę :-D

Idzia Karolinka też jeszcze nie siedzi, bardzo bym chciała ale cóż musimy poczekać. Na wszystko przyjdzie czas.

A Karolinka to najlepszą minkę robi jak daję jej coś nowego, najpierw szeroko otwiera buzię, potem się tak śmiesznie krzywi i w końcu przełyka :tak: Kolejne łyżeczki już wcina normalnie, najlepsza jest zawsze ta pierwsza :-)

Jagoda też nie siedzi, ale za to jak się jej poda palce, to najpierw siada, a za chwilę wstaje na nóżki.
A trzęsie się na widok piersi ;p potem mam ok. pół sekundy na podaniej jej tej piersi. Jak nie to jest awantura (czyli przed każdym karmieniem). W ogóle strasznie niecierpilwa jest.

Joaśka - u nas z karmieniem piersią jest podobnie, szczególnie wieczorem, jak jest śpiący;-):-D.
A jak podaję mu palce, żeby usiadł, to najczęściej się "usztywnia" i nie siada, tylko wstaje na nóżki. Ostatnio jego ulubiona rozrywka, to skakanie na nóżkach, jak ktoś go trzyma pod paszkami:-). Mógłby to robić godzinami, niestety mnie czasem już ręce wysiadają:-D.

Ostatnio jego ulubiona rozrywka, to skakanie na nóżkach, jak ktoś go trzyma pod paszkami:-). Mógłby to robić godzinami, niestety mnie czasem już ręce wysiadają:-D.
mi pediatra mowila ostatnio zebym za duzo tak nie robila bo to nie najlepsze cwiczenie w tym wieku ... a mala oczywiscie uwielbia to na maksa ... wiec musze zachowac zdrowy rozsadek i pozwalam tylko chwilke tak sie pobawic a potem koniec ...

Mi tez pediatra powiedziala to samo co Idzi.Bawimy sie wiec w turlaki;-)
A znowosci u nas narazie zastuj.Franek siedzi z podparciem i bez ,pelza- raczkuje ale nic nowego....
Wszystkim dziecziaczkom gratulujemy postepow:-)

Idziu - też robimy tak tylko chwilę, bo Kubuś jest dosyć ciężki:-D. Ja się boję, że on będzie taki jak siostra:-p. Ona jeszcze dobrze nie umiała sama usiąść, a już umiała wstać i robić przysiady:tak:. Potem szybko zaczęła chodzić i dopiero dała nam popalić:eek:, taki był z niej pędziwiatr:szok::laugh2:.

reklama
w turlaki to najlepiej bawi sie kamila z braciszkiem - podchodzi do niej michal i mowi "kamilka - obracamy sie na brzuszek" i bach ja na brzuch a za chwile na odwrot ... musze pilnowac zeby niechcacy jej krzywdy nie zrobil ale mala to uwielbia - ona sie patrzy na brata jak w obrazek :happy:

zuzia a kiedy Karolinka zaczela chodzic ? bo michal mial akonczone 11 miesiecy; a ostatnio spotkalam sie z kuzynka z corcia w wieku 13 miesiecy i okazalo sie ze ona juz samodzielnie chodzila w wieku 9 miesiecy - bylam zaszkowoana :szok:

Do góry