reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

GRATKI DLA WSZYSTKICH MALUSZKÓW NOWYCH POSTĘPÓW!!!!

Karolinka jak na razie wiekszość czasu spędza w nosidełku samochodowym w którym za bardzo nie może robić postępów ze względu na zakaz leżenia na brzuszku, ale ona wskakiwała na kolanka mając niecałe 4 miesiące a później jak miała 4 miechy i 10 dni to zaczęła już nie tylko na kolankach ale też na stópkach się unosić więc spokojnie może teraz poczekać z kolejnymi postępami ;-).
W wózku natomiast coraz bardziej się unosi i myśle że juz niedługo siądzie. Ostatnio nauczyła się super parskać :-D (i mnie tym denerwuje :baffled: ) jak np daję jej kaszkę to z chęcią ją zjada ale lubi sobie przy tym poparskać w taki sposób że wszystko dookoła jest opryskane a mała ma świetną zabawę :-D

reklama
No to teraz nasza kolej. Maja zaczyna raczkowac znaczy sie juz to robi ale z umiarem, naszczescie:-) Zrobi 3-4 kroczki i kladzie sie na brzuszek i znow podskok i nozki pod pupa i dalej idzie:-) komicznie to wyglada mi to przypomina kicanie kroliczka :-D Na macie ma pelno zabawek ale najlepsze sa samochody Maksa, dywan juz jej nie wystacza i zmyka na panele a tam sie slizga:-) ale jak tylko zobaczy kable wszelkiego koloru to nawet odpoczac nie musi jak juz nie ma sily to sie do nich czolga:-D
Czuje ze bedzie rozrabiara z niej :szok:

gratulacje dla Kubusia zuzi i Majki woloszki :)

moja mala coraz czesciej lezy na brzuchu - bardzo plyniie przewraca sie juz na obi9e strony tzn na brzuch i plecy i tym sposobem potrafi cZasmi niezle odleglosci pokonac ... zostawiam ja na chwile na kocu a jak wracam to juz na panelach sie slizga :)

Zuzia gratulacje dla Twojego człowieczka.
Iza, skąd ja to znam. wczoraj jak karmiłam Klaudię a obok siedziała moja koleżanka to wszystkie trzy byłyśmy w marchewce.
Idziu, nawet się nie obejrzysz jak Kamilka zacznie Ci raczkować.

A teraz dziewczyny, uwaga. Zobaczcie jaki prezent sprawiła mi moja córeczka z okazji ukończenia pół roczku. Zostawiłam ja w łóżeczku i poszłam umyć włosy. Ponieważ było bardzo cicho przez dłuższy czas poszłam zobaczyć co się dzieje. Do tej pory nie mogę jeszcze dojść do siebie. oto co zastałam:

Czy można chcieć piękniejszy prezent?

Dori - gratulacje dla Klaudii:-) Jestem w szoku:szok::szok::szok:. Widać, że jej się podoba nowa umiejętność, bo buzia usmiechnięta:-).

Dori to niesamowite jak Klaudia szybko zdobywa nowe umiejetnosci,wrecz exspresowo!!!Az trudno uwierzyc ze ma pol roku,spoko wyglada jakby miala rok.Da sobie dziewczyna rade w zyciu,odrazu widac ze ambitna jest :-) GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!
Franek narazie na etapie pelzajaco-raczkujacym ale pokonuje juz niezle odleglosci probujac dogonic psy...

Dori ale mnie zaszokowałaś :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: zresztą nie tylko mnie! Klaudia bardzo szybko sie rozwija, na serio jakby już miała conajmniej 9 miesięcy a nie sześć. OGROMNE GRATULACJE DLA NIEJ!!!!!!
GRATKI RÓWNIEŻ DLA POZOSTAŁYCH DZIECIACZKÓW!!!!!!!!!

Dori chocbym widziala swojego Maksia w tym wieku:))) Mowie nawet sie nie obejrzysz a bedzie za toba ganiac:))) U nas Maks w wieku 6 m-cy chodzil w chodziku (wiem ze to nie zdrowe ale a co tam sie bede tumaczyc :))) ) ominal calkowice raczkowanie a w wieku 10 m-cy biegal po podworku:))) Ogolnie szybko wszystko zaczal nocnikowanie mowienie jedzenie itd... ale to tez zasluga rodzicow hihihih bo go pilnowali:)))))I efekty tego sa dzis bo wczoraj pani przedszkolanka pochwalila ze Maks jest bardzo samodzielny jak na 3 latka wyobrazcie sobie ze nie da sie wcale pani karmic a tym bardziej podciagac sobie majteczek i spodni po odwiedzinach w ubikacji:))) jeszcze sie pochwale ppierwszym dzielem maksia z przedszkola ale to na pogaduszkach moze:))))

reklama
Dori, az nie moge uwierzyc, ze Twoja dzidzia ma dopiero 6 m-cy. Gratulacje!!
Buba, Franek tez juz robi niezle postepy. Moja Viki jeszcze nie umie sie tak oprzec na raczkach - daleko nam do raczkowania :-(
Woloszki, a podobno chlopcy sie pozniej od dziewczynek rozwijaja fizycznie. Ciekawe wiec czy Maja go przegoni ;-)

Do góry