reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Moja mała też się stupkami nie interesuje, jedynie jak ją przbieram i wysoko pupcie uniose to wtedy złapie za stopke. Ale tak sama z własnej woli to jeszcze ani razy nie bawiła się stupkami:-(

reklama
Priscilla,Ela Franek tez nie robi wielu rzeczy ktore robia dzieci wjego wieku.Ale za to potrafi robic inne.Niektore maluchy pomijaja rozne etapy rozwoju albo zaczynaja je pozniej i nie ma powodu do zmartwienia.

buba ma racje - kazde dziecko jest inne i nie mozna go porownywac z innymi bobaskami :) pamietajcie o tym dziewczyny bo sie nerwicy nabawicie ... moja mala je nozki i przewraca sie z plecow na brzuszek ale nic poza tym - nie rusza sie nie odpycha sie ... ale przyjdzie i na nia pora :)

Ja o tym wiem i nie martwie sie, ze z nia jest cos nie tak, bo nie gryzie stopek :-D Tylko to tak strasznie fajnie wyglada, ze z checia bym sie troszke posmiala obserwujac ja :-)

Maja dopiero dzis opanowala wkladanie stopki do buzi - faktycznie super to wyglada - wczesniej łapala sie tylko za kolanka, a za stopki wlasnie przy zmianie pieluszki :-) Poza tym umie sie w wozeczku podciagnac do siedzenia z pozycji pollezacej i ladnie juz siedzi, choc czasem sie przewraca na ktorys boczek. Nauczyla sie tez ostatnio wydawac rozne dzwieki buzia uzywajac do tego jezyczka np.: cyka, pryka buzia wystawiajac jezyczek, robi "mniam mniam" :laugh2: Mamy z nia bardzo wesolo :-) Zdarza sie ze Maja sie rozplacze gdy zabierze sie jej zabawke, najczesciej smoka, ktorego nie ciumka a sie nim bawi - wogole ostatnio co raz czesciej ma "swoje" zdanie ;-)

Kosmi madralinska ta Twoja coreczka od malego wie co dobre;-)
Franek natomiast ostatnio namietnie podrywa coreczke mojej przykaciolki.Jest w nia zapatrzony totalnie.Mala ma 11 miesiecy czyli jest dwukrotnie starsza ale bawia sie razem super!Jak moj widzi ze ona wstaje i zaczyna isc ten sie natychmiast prezy i probuje sie doczolgac do niej.Smiesznie razem wygladaja i jest to fajny trening dla mojego "leniwego" romantyka;-)

Buba, Klaudia też ma dwóch kolegów w wieku 11 miesięcy. Jeden to taki bardzo spokojny leniuszek i to Klaudia jego zaczepia, a drugi to jak Klaudia szła w swoją stronę to ją ciągnął do siebie za pampersa. Ale miałam ostatnio z nich ubaw.

reklama
Kuba też lubi inne dzieci. Uwielbia jak wyciągam go z wózka na placu zabaw i może się przyglądać;-).
A poniżej najnowsze wyczyny mojego człowieczka:happy:. Wczoraj cały dzień podnosił się na kolanka i wieczorem tak był padnięty, że tylko leżał płasko na brzuszku:-D

Do góry