reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Buba gratulacje!
Karolinka dziś pierwszy raz utrzymała się siedząc i podpierając się rączkami (jak Klaudia Dori w galerii) poza tym zaczęła strasznie chlapać przy kąpieli cała byłam mokra :D. A od kilku dni pluje, ale robi to tylko jak się denerwuje, głownie jak chce się przekręcić na brzuszek a jest w nosidełku przypięta pasami, albo jak chce zwrócić na siebie uwagę.

reklama
to chlapanie w wanience to i my znamy - maz jest zawsze caly ochlapany  ::) lazienka tez ...
nie mowiac o tym ze zalozenie pieluchy dziecku ktore ma napiety brzuch bo trzyma wlasnie podniesiona glowe to nie lada wyzwanie ;D

mala ciagle sie nie przewraca z plecow na brzuch a odwrotnie to raczej przypadkowo - ale lezac na brzuchu ladnie juz potrafi sie podniesc na prostych raczkach :)

Ja to musze się z Karoliną nieźle namordować żeby np. naoliwić ją po kąpieli, od razu przewraca się na brzuch, jest taka uparta że szok. Założyć pampersa też nie jest łatwo, albo ubrać np. rajstopki. Boję się co to będzie później. Czasem ubieram ją jak siedzi mi na kolanach bo inaczej się nie da, a w pozycji na brzuszku nie chce tego robić z wiadomych powodów (patrz galeria albo opieka nad dzidzią)

Iza gratuluje!!! Masz bardzo wygimnastykowana corcie :)
Idzia silna ta twoja pociecha!!!Gratuluje!
Dziewczynki sa chyba jednak bardziej pracowite od chlopcow, bo moj synek to tylko kombinuje jak tu zjesc,pospac i sie nie nameczyc ;)

Gratuluję wszystkim dzidziom postępów!!!I zycze dalszych.

U nas podobnie. Mały siedzi i się podpiera (czasem zrobi kululu na boczek) a najlepiej to już by chciał stać i tuptać.Oczywiscie z naszą asekuracją. Co do pierwszych słów, to mamamamama już słyszę, zwłaszcza jak jest w opałach. No i tak mu nieświadomie rózne wyrazy wylatuja, kiedys kichnął i zyczyłam mu na zdrowie a jemu wyleciało coś w stylu "dziki", albo "ojegu" co za rozumiem jako "o Jeziu", no i coraz więcej spółgłosek typu p, b, w oczywiscie przy tym chowa dolną wargę. Nasmieję się przy tym co nie miara. Od jakiegoś czasu mieli języczkiem i rusza szczeką jakby coś przeżuwał.

o kąpaniu też coś wiemy, oj joj joj, wszystko dookoła mokre.Po kąpaniu nie lubi sie ubierać. Zawsze czymś go musze zainteresować, zeby go ubrać.

A najbardziej to mateusz potrafi grandzić, robi duże oczy, błysk w oczach, chowa dolną wargę i zaczyna wymachiwać rękoma i nogami wydając przy tym śmieszne okrzyki, trudne do powtórzenia.

lidijka - wiec i dla ciebie naleza sie gratulacje :) moja mala tez chowa dolna warge - komicznie to wyglada ;D oi podobnie jak twoj Mateusz bardzo macha rekoma i nogami - smiejemy sie ze robi kilometry ;D

Wszystkim dzieciom gratulujemy postepu.
A moja niunia opracowała technike wyciagania i chowania smoka do buzi.A teraz pruje mi zrobic malinke na reku.Bo trzymam ja na reku i pisze.Wiecie jak to smiesznie wyglada.A na pewno cycka nie szuka bo juz zjadła Chyb a ja dziasła swędzą.x

reklama
Do góry