reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Maja stara sie zjesc moja buzie :) dla mnie to niesamowite bo Maja nie dawno zaczela sie przekrecac sama na brzuszek a tak ladnie siada i podpiera sie na raczkach :)

reklama
a moja jest strasznie ruchliwym dzieckiem i juz teraz nie mozna jej zostawic nawet na minute samej w lozeczku bo odpycha sie nogami po bokach i odwraca na brzuszek,przy czym reka zawsze jej sie zaplacze, w kierunku pieluszek-bo u nas w lzoeczku trzymam zawsze w lewym rogu kilka pieluch a ona juz wie ze one tam leza i od razu sie tam do nich pcha i chce je jesc ::) a najlepiej to smakuja jej gazety-oczywiscie nie pozwalamy na konsumpcje
aha i ladnie juz siedzi i uwielbia ta pozycje,na spacerach jak nie spi to juz na siedzaco ja wozimy bo inaczej to ryk

a nasza kamilka ciagle uskutecznia proby przewrocenia sie z pleckow na brzuszek - juz jest prawie ok - ale zostaje jej jedna reka pod brzuchem i wraca z powrotem na plecy :) ale jeszcze troche i bedzie sie przewracac :)

no prosze :) a juz myslalam ze kamilka jest ostatnia jezeli chodzi o przewracanie sie na brzuch :)
a jak to wyglada u Dominisi w druga strone ? bo u nas czasami mala sie przekreci na plecki a czasmi sie zaplacze (nie lubi lezec na brzuchu ) i juz tylko my mozemy jej pomoc - sama sie nie ruszy ;D

idzu z tym odwrotnym przekręcaniem jest różnie.Czasem Dpminika się przekręci a czasem nie.Ale u Dominiki jest tak jak się zmęczy to połóży główke na bok i oblizuje sobie palce.
A dodam że Dominika dziś kończy dopiero 4 miesiące.

A u nas przewracanie się z pleców na brzuszek wyćwiczone do perfekcji :), za to z brzuszka na plecy troszkę gorzej idzie (ale mały pracuje nad tym ;D). Ostatnio zaczęło się wkładanie stópek do buzi i teraz tym jest zafascynowany. Jak tylko kładę go na przewijaku, to zwija mi się w taką kuleczkę i pieluszki nie można mu zmienić :laugh:.

reklama
tak, a potem kolejne umiejetnosci: siadanie, podnoszenie sie do stania, chodzenie - ani sie nie obejrzymy jakten czas zleci :)

Do góry