reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Franko wydaje jeszcze taki dziwny dzwiek brrrr produkujac przy tym mase sliny.Kiedys puszczal tylko takie smieszne babelki ze sliny,ale teraz to juz produkcja hurtowa.Nie wyrabiam ze zmiana sliniakow! Laduje tez na raz dwie lapki do buzi i najlepsze jest to kiedy po karmieniu ide z nim na spacer zawsze trafi sie jakas osoba ktora zwroci mi uwage ze dziecko glodne...

reklama
To i my sie pochwalimy co już umiemy robić.A więc wczoraj wieczorkiem jak Dominisia leżała na łózeczku rodziców.Chwyciła smoczka sama który lezał kołoniej.No i mamy też nowa zabawke grzecóhotke mięciutką Króliczka i jego też chwyta w rączke i bachdo buzi i obgryza mu nogi albo nos. he he.
A moja niunia też już lubi gaworzyć i to pełną buziką.I jej dziwięki są przeróżniste ale bardzo lubi rozmawiać z tetusiem i mówi grrrrr hyyyyyy itd.

To teraz my sie pochwalimy co potrafi nasza Majka :)))
Lapie juz obydwie stopki i probuje je wlozyc do buzi, kreci sie z brzuszka na plecki i odwrotnie
I nauczyla sie od Karolinki izy1 unosic ciałko lezac na brzuszku i opierac się na rączkach i na kolankach :))))))))) super to wyglada:)))

Wołoszki, i pewnie jeszcze buja się w tył i przód? Jak Klaudia tak robi to Wojtek do niej w żartach mówi, Klaudia nie rób tak, tak robią chłopaki to ona wtedy tak się do niego śmieje i jeszcze większą popisówę odstawia, normalnie jakby rozumiała co do niej mówimy.

woloszki - i ty sie doczekalas :)

a moja kamilka potrafi czasami wziac lezaca kolo niej zabawke :) nogi ja ciagle i nteresuja ale jeszcze nie znalazly drogi do buzi :) ale wszystko inne w niej laduje :)

Woloszki no pogratulować! Jak tak dalej pójdzie to będziecie z Izą ganiać dzieczynki po mieszkaniu za miesiąc!
Mój grubas ma siłe na podnoszenie pupy dopiero
BUBA100 Olo też się ślini i też ze trzy śliniaki dziennie zużyje. Bąble poszłu w zapomnienie, teraz leje się jak z kranu.
Co do dźwięków to ostatnio słyszę często: dith, tith, la, oczywiście bardzo soczyście. ;D A z rrrrrrr to chyba będzie kłopot bo i Adam i jego tata mają wadę wymowy r i myślę, że u Olka będzie to samo. Pójdziemy do logopedy to może się uda zniwelować.
Stópek w buzi jeszcze nie było, ale sie nie dziwę 0 brzuch przeszkadza, ale zabawki obślinione dokładnie! A najlepiej lubi pieluchę w buzi!

Irlandia Swietne okreslenie -leje sie jak z kranu :laugh: Franciszek namietnie obslinia wszystko dookola a z ta pieluszka to masz racje-wpycha ja sobie i dziamgoli.Z tym slinieniem u nas to jest tak ze so momenty kiedy jest minimalne i wydaje sie ze juz tak zostanie ale nastepnego dnia pojawia sie istny potop.A to slinienie potrwac moze jeszcze kilka ladnych miesiecy.Teraz latem zmienic koszulke czy sliniak to nie problem ale jak przyjda mrozy to mu sliniak przymarznie do szyji.... ;D

Amelia potrafi przekręcić się na boczek tzn jeszcze niecałkiem ale już jej to ładnie wychodzi a Oliwier z brzuszka przekręca się na plecki i to od miesiąca!! ;D Amelka slicznie trzyma grzechotkę i wkłada ja do buźki a Oliwier tylko na nia reaguje...niesamowite jak bliźniaki inaczej wszystko "łapią" zupełnie różni z wyglądu i zupełnie różni z charakterków! Mąż cały czas się smieje ze Amelka ma charakterek po mnie bo straszna złośnica ...była kiedyś bo teraz już jest o wiele lepsza, natomiast Oliwier..okaz spokoju...po mężu hihi :p

reklama
Woloszki gratulacje dla Majeczki :)
Dori Karolinka też tak robi i wygląda to komicznie ;D

A Karolinka dziś odkryła że szczebelki z łóżeczka to całkiem niezła przekąska :D ;D Zdjęcie w galerii :)

Do góry