reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

reklama
No tak moze to mi sie udalo ale wiele innych rzeczy w wychowaniu schrzanilam ale to cichoooooo. :-D:-D:-D
A tam niech slodzi czasami niech czuje sie jak super matka :-p:-p:-p:-p

Woloszki - ja znam wiele rodzeństw z różną różnicą wieku - niektóre się lubią niektóre się nie znoszą. A to wszystko wina lub zasługa rodziców. :tak:
to fakt:tak: ja zawsze biłam mojego młodszego brata a to za to ze mama ciągle mówiła: jestes starsza to ustąp:wściekła/y:

u nas tez na szczescie wielka milosc ... z tym graniem na kompie dokladnie to samo ... mala biegnie do pokoju po krzeselko i juz siedzi przy michale ... wiadomo ze michal potrzebuje czasami samotnosci i nie bronie mu tego ... ale jak juz sie ladnie razem bawia to czasami ze smiechu pekam jak michal rozmawia z kamilka jak z super kumplem :) "kamilka, idziemy sie powawic ? " "kamilka a chcesz ten samochodzik ?" itp ...
maarta wiem cos o tym bo tez jestem starsza siostra ... a moj brat niecnie to wykorzystywal ...

Idzia to widze ze nam sie chlopaki udaly opiekuja sie swoimi mlodszymi siostrami, narazie.
A co do rodzenstwa to mam brata mlodszego 5 lat. I raczej on mnie tlukl a nie ja go. Ja jak mnie wkurzyl to musialam miec przy sobie jakas ciezka bron bo i naczej nie dalo z nim rady wygrac. :-D:-D:-D:-D:-D:-D Chlopisko z niego bylo od malego i to mu zostalo. :-D:-D

A ja się na młodszą siostrę naczekałam 11 lat (ze mną wpadka, a potem problemy z zajściem w ciążę). No i jak uciekałam z domu na studia (już więcej nie wróciłam) ona miała zaledwie 8 lat. I pewnie dlatego tak chciałam szybko postarać się o rodzeństwo dla Julka.

reklama
Muszę wam napisać co wczoraj wymyślił Tomek. Otóż Julek jest dzieckiem nadzwyczaj ostrożnym. Trzeba go do wszystkiego zachęcać. Np teraz przez długą przerwę w korzystaniu z placu zabaw za nic nie da się posadzić na huśtawkę.
No i na basenie, na który zaczęliśmy (zdecydowanie za późno jeździć) strasznie się wszystkiego boi. Jak tylko wchodzimy do budynku płacz "do domu". Ale same kąpiele mu się podobają - przeraża tylko ta przestrzeń, szum suszarek, gwar.
Nie dawał nam sobie ubrać ani koła, ani rękawków do pływania, czepków, bucików basenowych - suszenie włosów to była gimnastyka - zagadywanie i suszenie tak, żeby nie widział. No i nie chciał zjeżdżać na zjeżdżalni, choć malutka.
I wczoraj jak pojechali sami Tomek powiedział Julkoewi, że "Koziołek Matołek zawsze na basenie zjeżdża na zjeżdżalni". I nagle Julek zapragnął zjeżdżać. Tomek mówił, że kilkadziesiąt razy zjechał!!
Potem Tomek zastosował ten sam trik po wyjściu, powiedział, że "Koziołek Matołek zawsze suszy włosy po wyjściu z basenu". I nie dość, że Julek dał je sobie świadomie wysuszyć, to jeszcze w tym aktywnie uczestniczył!!!
Teraz trzeba spróbować Koziołka Matołka przy zakładaniu rękawków lub kółka do pływania.

Do góry