reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

Woloszki to super jak Maks potrafi napisać , Wiktoria do pisania jakoś się nie bierze na razie rysuje baloniki takie koślawe ale dla mnie śliczne.:-):-)Jeśli chodzi o rozmowę to ona mówi juz jakoś tak od miesiąca całymi zdaniami także już dobrze się porozumieć można i wiadomo co chce.
Teraz to widzę że ładnie się rozwija ale dziewczyny jak ja sie martwiłam jak ona nie chciała chodzic raczkowała do roku i 4 miesiecy. Już była zapisana na rehabilitacje ale nie doczekaliśmy sie bo na szczescie zaczela chodzic ale jak bylam w parku i widzialam 10 miesieczne dzieci chodzace to az za serce sciskalo ze taka duża i nie chodzi.

reklama
Krysia popatrz na suwaczek Woloszki:-)Maks ma ponad 4 lata:yes:Maja jest z kwietnia:-)
Co do chodzenia to u nas Victor zaczol delikatnie jak mial 13 mies a tak porzadnie to po miesiacu.Mial rowne 14 miesiecy jak juz sie nie bal:yes:

krysia masz naprawde zdolna coreczke :) pogratulowac :) moja mala jeszcze nie mowi calych slow a co dopiero zdan ... ale powtarza wszystko co sie da po swojemu ... znieksztalcone ... ale mimo to potrafimy sie z nia doadac :)
jezeli zas chodzi o cyc to faktycznie w naszym gronie nie ma juz nikogo wiecej karmiacego jeszcze piersia ... mam nadzieje ze znajdziesz jakis bezstersowy sposob ... powodzenia :)

Krysiu - ależ masz zdolniachę :)

Ja za to Jagodę chyba na szybkie czytanie będę musiała zapisać, bo ona nie ma czasu na ślęczenie nad jedna stroną.
A może już potrafi tak szybko czytać :-p

Vici rzeczywiście nie popatrzyłam ale rzadko które dziecko potrafi tak wcześnie pisać chyba że na klawiaturze;-). Każde dziecko inaczej się rozwija ale i tak dla nas są najmądrzejsze :-D.
Dzisiaj Wiki strasznie się uparła żeby włożyc za małe kapcie które w kojcu do zabawy jednego założyła a z drugim nie dała rady chciałam jej pomóc i co? Nie ma mowy ''mama nie pomoze Jatoria sama ''i nie dała sobie pomóc spłakała się aż w końcu dałam jej inną zabawkę to dała sobie spokój.:-)

Dziewczyny to wam powiem że moja siostrzenica mają 4 latka ładnie juz pisała
Mama Tata Dziadek Babcia Natalia Weronika
A teraz mając 5 lat ładnie umie czytać oczywiście jeszcze nie płynnie ale składa literki wyśmienicie

NO wlasnie chyba nie zauwazylas ale moja Maks ma juz 4,5 roku :-):-):-)
No i jak wiadomo dziewczynki bardziej sie biora do szybszego czytania uczenia, chlopakom w glowie tylko granie w pilke wymyslanie jakis kosmicznych historii albo dzisiaj robili w piaskownicy wielki wulkan. Pytam sie go pozniej chcesz sie pouczyc jakis literek to dziwnie na mnie popatrzyl.ALe ostatnio wzial sie za gry edukacyjne jakies malutkie dodawanie itp... wieco moze cos z niego bedzie. Najwazniejsze dla mnie ze jest bardzo opiekunczy w stosunku do Mai i potrafi sie znia bawic no a ona ostatnio wpatrzona w niego jak w Boga. Nawet z nim siada do komputera i oglada jak gra. NOrmlanie wielka milosc. :-D:-D:-D

Woloszki - ja znam wiele rodzeństw z różną różnicą wieku - niektóre się lubią niektóre się nie znoszą. A to wszystko wina lub zasługa rodziców. Dlatego bardzo Cię podziwiam, że tak fajnie wychowujesz dzieciaczki:tak:

reklama
Zebys wiedziala, czasami az mi sie plakac chce jak go widze jak sie z nia bawi. Mowi wtedy do niej Majusia chodz idziemy zatankowac samochody itp... Albo najlepiej jak sie bawia w wojsko Bacznosc Majusia idziemy raz dwa raz dwa.
A np wczoraj robili sobie wieze z poduszek no i oczywiscie wskakiwal na nia a ona musi przeciez to samo robic. Wiec mowi Majunia skacz i ja zlapal za pizame i wrzucil na poduszki, to juz nie bylo slodkie, ale ona byla zachwycona :-):-):-) A jak sie raz prz skoku nadziala na rog stolu zebrem to mysllam ze Maks sie poplacze bo sie wystraszyla ona nawet nie jekla. :happy::happy::happy: Owszem czasami sa sgrzyty i ma jej dosc ale wiecej jest tych dobrych chwil :-D:-D:-D
Wiec Joaska Maks bedzie nosil Twoja Gagutke na rekach :laugh2::laugh2::laugh2:

Do góry