reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

sprytne macie dzieciaczki :)
moja mala jeszcze sama sie nie rozbiera ale jak ma bluze z zamkiem to lubi sie nim bawic
sama tez sie nie ubiera chociaz zna nazwy prawie kazdej czesci garderoby ...
jedyne przeszkody jakie pokonuje to wysokie krawezniki lub wchodzenie i schodzenie ze stojaczka w domu - uwielbia to :)

reklama
Dominika też sama założy buciki
Ale ściąganie bucików jej najlepiej wychodzi
Ma trampki aby w domu chodzić to skubana co chwilę je ściąga i dziś się już wywróciła jak biegła do mnie do kuchni poślizgnęła się i upadła na plecy uderzając główką w podłogę.
Teraz jej zakładam kierpce w domu bo z tym ma większy problem.
A wyczyny wspinaczkowe to też ma niezłe wchodzi na oparcie od narożnika i chwyta się rączkami o szafkę i wchodzi na wyprostowane nóżki

a u nas to juz prawdziwy hard core, Antek swoim aytem musi jezdzic po kanapach, podłoga mu nie wystarcza:-D:-D
no i probuje sam sie ubierac, podstawa to noszenie tatowych butów:cool::cool::cool:

Jejku, ale Wam maluchy sprytne wyrosły :-O jak sie naczytam czasami to mi oczy wychodzą :-)
WIELKIE GRATULACJE!!!!
Natalka też juz potrafi robić bardzo wiele rzczy, nie jestem nawet w stanie wymieniac, a najlepsze jest to, że rozumie praktycznie dosłownie wszytko co sie do niej powie i powtarza każde słowo, mówi tez bardzo wyraźnie, aż jestem zdziwiona, bo nie mówi po swojemu, tylko po naszemu :-D Tylko wiadomo "r" jej nie wychodzi i nie wszytskie kombinacje spółgłoskowo samogłoskowe wypowie, ale na prawde bardzo ładnie jej to wychodzi :-)
Ale fikołka nie zrobi :-D na szczeście chyba :-D

A u nas z nowosci Majeczkowych to wypluwamy paste jak myjemy zabki, jaka zadowolona jest jak jej sie uda wypluc ;-)
Z innych to sama zaklada ubranka, oczywiscie czesto robimy to nie prawidlowo ale wazne ze probuje sama. Uwielbia karmic Maksa (jak byla mala to on ja karmil teraz musi sie odwdzieczyc :tak:) Maks troche nie zadowolony bo nie nadaza grysc :-)

No i najwazniejsza czesc to Maja umie pogowac :-D:-D:-):-):-):-):-)
Ostatnio cwiczylismy to przy muzyce Metallici :-D:-D Nkrecilismy to ale bylo slabe swiatlo, dzis namowie Darka zeby zgral to do kompa i dam ne net :-D

Woloszki no ladnie bo Franek ostatnio tez namietnie tanczy :tak: wszedzie gdzie tylko muzyke uslyszy ale on bardziej w salse idzie niz w pogo.Moj kolega ktory jest jurorem i choreografem w show tanecznym powiedzial ze nastepna edycja tylko z Franciszkiem :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: Zatem moze on i Maja do pary razem sie skumaja ;-)

a tak na powaznie to Franek nie tknie niczego co mu podam swoja reka,odpych mnie on musi sam.sam lyzka ,sam widelcem,sam z kubka(pije juz z noemalnego kubka) no to witam w etapie"ja chce sam"
sam wchodzi do wanny,po zmianie pieluszki leci wywalic starego pampersa,odklada po jedzeniu talerz do zlewu,sprzata po sobie,oby mu tak zostalo........:tak:
A z motorycznych sprawek to Franek bez trzymania sie barierki wchodzi i schodzi ze schodow.

Dobra Buba daj znac jak bede przesluchania to wezme jeszcze Maksika, bo on powaznie ma dryg do muzyki :tak: jak na 4 latka to nawe dobre poczucie rytmu, w przedszkolu maja tance ale na zadnych zajeciach jeszcze nie byl bo nas nie bylo a teraz ma katar wiec siedzi w domu bo przyokazji migdaly sie powiekszyly :-:)-:)-(
A Maja tez tania wszedzie gdzie uslyszy muze wiodacym krokiem jest taniec krakowiaczek, wiecie chyba jak krok wyglada :tak: no i do tego obowiazkowo ruszanie rekami nie wiem gdzie ona takie ruchy widziala, komedia ;-)
A wiecie co wczoraj mi zrobila na zakupach, pojechalismy jakies buty Maksowi kupic i Maja wystrojona w spodnice na srodku sklepu najpierw podniosla spodnice do gory a pozniej sciagla sobie rajtuzki normlanie striptis zrobila porazka :tak: Jeszcze mi wyladuje w jakims klubie go-go :tak: DO rurki przymiezala sie w wakacje :-D:-D:-D:-D

Ja chyba nie muszę przypominać, ze zdolności taneczne to moje dziecko pokazało już na zlocie ;-):tak::-D Teraz dochodzą jeszcze śpiewy. :tak: Naukę rozbierania i ubierania oraz samodzielnego mycia rączek i buzi prowadzi tata. Jest bezkonkurencyjny do tego stopnia, że ostatnio wyszłam do kuchni odstawić naczynia po obiedzie - moje dziecko było bez butów - zastałam je po powrocie bez spodni i jednej skarpetki zajęte zdejmowniem drugiej. Olkowi nie spieszy się do samodzielności, ale sam je już widelcem, przy mojej niewielkiej pomocy a najlepiej jak wsuwa kaszkę z butli - sam musi zamieszać, inaczej nie zje. :-D

reklama
Moja Dominika też ma wenę do tańca gdzie tylko muzykę usłyszy to dupcią wywija.Do tego też zanuci sobie coś pod nosem.Jak słyszy inną muzykę to krok zmienia i tańczy inaczej.
Naukę ubierania i rozbierania też zaczęła,ściąga sobie majtki,rajstopki,buciki,bluzę rozpinaną.
Ubiera już sama sobie spodenki rajstopki i majtki.
Sama bardzo ładnie już je obiadki śniadania,kolacje.
Co do pieluszek zużytych to też niunia bierze pod pachę i leci do śmieci wyrzucić.

Do góry