reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

reklama
no a u nas malutki postęp.

Jagoda siada na nocnik, ale tylko w ubraniu ;p
Posiedzi z 5 sekund i wstaje. Na ale przynajmniej sama na nim siada. No chyba, że nie trafi, to klapnie sobie obok i też jest zadowolona.

U nas regres raczej:tak:. Ingucha kiedyś zawsze robiła kupkę na nocniczek a teraz czasami wstaje i nie chce siedzieć. Może dlatego, że jej się nie chce ale czasem jest tak, że za pół godzinki nawali w majty.

Ale jak zrobi w pieluchę to przychodzi i pokazuje. Za pierwszym razem nie zrozumiałam, bo wygląda to tak, że staje przede mną i pokazuje na brzuszek paluszkiem:tak:. Myślałam, że chce pokazać pępuch ale jak się nachyliłam to poczułam o co chodzi:-D:-D:-D.

I zawsze jak zrobi kupkę w majty to przychodzi i pokazuje, żeby ją przebrać.

A u nas z nocnikiem narazie stop, odkad Maja ma przeboje kupkowe jakos nie chce na niego siasc. Owszem wie ze tam sie robi sisiu i kupke. I najlepsze jesty to ze jak jej sie chce to przyniesie mi nocnik i sie smieje i zwiewa, no i za chwile narobi w pampa jak jej nie posadze :tak:A np 2 razy juz sie zdazylo ze lazila po mieszkaniu bez pampersa i narobila na podloge kupe i nas wola i pokazuje palcem i tutututut. Ja najpierw niewiedzialam o co jej chodzi ale jak nasrala mi na kapcia to juz wiem :tak::tak:

Nie ma smiechu chihu bo jak bym tam noge wlozyla to by dopiero bylo ;-)bo to z tych rzadszych byla kupka.
Maja teraz ma cala dupcie obszczypana i zdejmujemy jej pampa co by sobie powietrzyla, wogole sama juz sobie sciaga go i chce latac na golasa. No i przy okazji narobi na podloge, czuje ze jak sie juz nauczy porzadnie wolac to bedzie trzeba panele wymienic bo zwilgotnieja :-D:-D

u nas tez z nocnikiem stop chociaz mamy 2 - jeden w wc a drugi w lzience - stoja i sie kurza ... kiedys mala na nich siadala ale teraz nie chce - spoko - nie bedziemy zmuszac :)

A to fajnie,że nie tylko u mnie preferowane ucieczki i też uważam nic na siłę.Woloszki rozbrajasz mnie z Majuni opowieściami a kapeć jest the best.

reklama
He, he, my jeszcze nawet nie kupiliśmy nocnika:tak:. A czytając o waszych doświadczeniach, dochodzę do wniosku, że z zakupem lepiej jeszcze się wstrzymać:-D.

Do góry