reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co potrafią nasze dzieci?

ja nie kupiłam kubeczka tylko końcówkę i uchwyty do trzymania i picie nalewam do normalenj butelki tyle że (jak to mówi mój mąż) "abgrejdowanej" ;D

reklama
Dori nawet nie wiedziałam że są różowe, dobrze że napisałaś musze powiedzieć mężowi (bo on u nas z reguły robi zakupki) żeby koniecznie taki kupił ;) :D ale on już wie że dla małej wszystko musi być różowe, nawet smoczek taki ma ;D :D

my kubeczka też jeszcze nie próbowaliśmy, uspakajacz małemu najbardziej odpowiada z NUK-a a butelek urzywamy z aventu

ja zamierzam wkrotce kupic kubeczek niekapek,firmy avent,podobnie jak Dori,mam wiele rzeczy tej firmy i jestem zadowolona.
a mala na spacerach tez musi wszystko widziec wiec najczesciej sadzam ja sobie na kolanach i jest ok.zawsze chodzimy na palc zabaw i uwielbia patzrec na bawiace sie dzieci,arz nawet chustalysmy sie na chustawce,znaczy ja siedzialam a ona u mnie na kolanach,o jaka byla zadowolona.i lubi ogladac dzrewa i w ogole wszystko co zielone.a jak chce ja odlozyc do wozka to przewaznie niezadowolona.w ogole to siedzi juz ladnie i rwie sie do tego a w lozeczku to obraca sie nawet o 180 stopni i lubi wkladac nogi miedzy szczebelki,musze kupic wiekszy ochraniacz,taki na cale lozeczko.

:)
my mamy smoki i butle aventu - pod moją nieobecność moja mama przekonała Maje do smoka i teraz jest z niej straszny aniołek :) lepiej niech ciumka smoczka a nie paluszki...
niekapka też mamy i używałyśmy do herbatki prezy czym jak Maja była bardzo spragniona to ładnie piła a jak mniej to niekapek strasznie ją fascynował :) i zaczynała się zabawa...
Maja wogóle nie przekręca się z plecków na brzuszek, w drugą strone tak i do tego stopnia, że jak się jej pomaga to potrafi się krzywić, dziwiga sama główke jak jest w pozycji siedząco-leżącej...

nam tez avent odpowiada:)
Dori a z tego kubka niekapka to jak sie pije?mocno leci latwo sie ssa? bo jak dalam dzis Zosi ten smoczek trojprzeplywowy to nawet na I za duzo jej lecialo i sie ksztusila! wiec nie wiem czy na niekapek juz czas?????
jak to jest???

Czarownica niestety Ci nie pomogę, bo Karolka wciąż jeszcze tylko na cycu ;)
A ja chcę wrócić do wątku ;D :laugh: co potrafią nasze dzieci: Karolinka od wczoraj zaczęła brać nóżki do buzi :) fajnie to wygląda jak ssie dużego palucha w stopce. Zdjęcie w galerii zresztą chyba większość z Was już widziała ::) ale wczoraj nie miałam czasu tu zajrzeć :)

A my jakoś w ogóle nie myślimy jeszcze o kubku. Hmmmm, już teraz się przyda??

A co do umiejętności... Tia, paluch u nogi to jest pyszna sprawa. Tak twierdzi Misio i sobie namiętnie od kilku dni wpycha do gęby ;)

A jak gaworzą Wasze dzieciaczki? U nas to wygląda śmiesznie, bo Misiak mówi "uuu, uuuhuuu" i brodę wypycha do przodu jakby pyskował ;) A ostatnio wydaje z siebie dźwięki jakby kaszlał: "ehm, ehmmm, eh eh" ;)

Ostatnio mi zrobił numer - jak kładłam go do leżaczka to nie położył się pleckami tylko tak trzymał jakby do siedzenia. Już się smarkaczowi spieszy, no! Niech kurka trochę przeczeka :D

U nas tez jesli chodzi i butelki to avent, smoczki canpol zaden inny w gre nie wchodzi bo Kuba zaraz go wypluwa i placze. Chociaz obecnie to najlepsze sa wlasne raczki. Odglosy wydaje przedziwne grrr, wrrr guuu giii tiiii . Generalnie buzia mu sie nie zamyka i strasznie glosno piszczy jak sie smieje. Kubeczkow jeszcze nie probowalam, mam kilka ale nawet nie wiem jakie bo to obie babcie kupowaly jak jeszcze w ciazy bylam ,i wcisnelam je do szafy wiec chyba najwyzszy czas je wyjac. :)

reklama
Czarownica w sumie jak się pociągnie z tego kubka to doś dużo płynu leci, więc może jeszcze zaczekaj skoro Zosia się krztusiła.

Do góry