reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co po macierzyńskim??

Anetko, a powiedz mi czy ty się nie obawiasz że zapomnisz wszystko czego się nauczyłaś w pracy (mówiłaś że dużo przepisów itp., a to wiedza która się zmienia szybko a nieużywana wylatuje z główki) i będziesz po tych min 3 latach musiała od nowa uczyć się wszystkiego?
A wogóle to jak to jest prawnie, bo nie wiem, jak na wychowawczym zachodzi się w ciążę to dostaje się jakieś pieniążki, jak np. masz zwolnienie od lekarza czy macierzyński?? Bo w sumie jak kobieta jest na urlopie to pracodawcę nie interesuje co się dzieje...:confused:

reklama
No to tak MADZIALLENKO - w mojej firmie tak wszystko szybko sie zmienia.....ze i po 4 miesiacach musialabym sie wiele nowego nauczyc:-D.....po wychowawczym normalnie od nowa na szkolenia sie jezdzi:tak:Tyle ze: na tym stanowisku ciezko z dzieckiem i chyba raczej nie chce wracac na to stanowisko a moze i do tej firmy.....stres, ogromna odpowiedzialnosc, duza dyspozycyjnosc:no:(choc troszke szkoda bo kaska fajna byla).....drugi problem taki ze z Wrocławia do W-wy daleko.....a tu we Wrocku odzialy chyba tylko 2, 3...nawet nie wiem - wiec tyle samo stanowisk - watpliwe ze sie zwolni miejsce..........po trzecie planujemy 2 bobasa wiec powrot do pracy sie jeszcze opozni.....
A sprawa wyglada tak ze jesli na wychowawczym zachodzisz w ciaze i chcesz isc na zwolnienie ciazowe...to najpierw musisz wrocic do pracy (na ile nie wiem) - taka opcja odpada......ale jak rodzisz, to wychowawczy jest przerywany i masz platny macierzynski....a potem wychowawczy na drugie dziecko od nowa w wymiarze 3 lat (jak sie chce oczywiscie)....:happy2:
No a w tym banku zaczynałam bez zadnego praktycznie doswiadczenia...(ja hotelarz jestem, tyle ze podczas zatrudniania sie w trakcie studiow: zarządzanie i marketing)...po pol roku awansowałam i wszystko zawdzieczam tylko i wylacznie sobie.....wiec moze w przyszlosci nie bedzie tak zle.....;-)No a inna sprawa jest taka ze nie wiem jakie ambicje bedzie mial moj M......centrala jego banku jest w Madrycie....i on takie marzenia ma....buhahahahaha:-D

Tak tak MADZIALLENKO - w pracy sie poznalismy.....ale M zmienił firmę i dlatego przeprowadzilismy sie do Wro....
ANUSIA - wspaniale ze niania sie sprawdzila....w takim razie zostaje zyczyc Ci powodzenia...trzymam kciuki:-)

a ja wlasnie wam nie powiedzialam co z moja uczelnia bo sie skupilam na mieszkaniu. Wiec tak urlopu dziekańskiego nie biore, bo go nie. Prof mie poszedl na reke i powiedzila ze moge siedziec w domku do nowego semstru i skupic sie na Ali tylko mam pozaliczac co tam trzeba bedziezaliczyc na studiach doktoranckich. a potem w drugim semstrze moze bede miala godz ze studentami to by byla kaska. I miala bym przyjerzadzac kiedy bym musiala lub kiedy bym chciala, zeby zrobic badania w laboratorium. Bo stwierdzilze szkoda by bylo rzucac studia skoro juz mam polowe doktoratu. Wiec jak naraie sie poukaldalo i na dodatek po niedzili jade wyrwac od nich stypendium socjalne jakies 400 zl niby nie wiele ale zawsze cos:-D:tak::-)

reklama
MONICZKO - wspaniale wiadomosci.....widzisz, czasem sie jakos samo uklada, prawda? Fajnie ze tak Ci na reke idą:tak: A szkoda przerywac....racja:tak:.....ja musiałam przerwac studia w polowie.....i tak mi zal teraz ze szok....juz bym byla po, a tak....:no:

Do góry