reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co po macierzyńskim??

No HANIU domyslam sie ze jestes wkurzona skoro inaczej to sobie załozylaś i wyobrazalas...ja tez nie lubie jak sobie cos w glowie uloze i przyzwyczaje sie do tej mysli a potem mi ktos to zburzy.....:dry:..........No ale porownujac z innymi typami zatrudnienia to i tam masz extra......ja moglabym sobie pomarzyc o takich godzinach:sorry2:

reklama
hania nie daj sie, praca dyr polega na tym zeby znalesc wyjscie z sytuacji, to nie jest twoj problm, ona idzie na latwizne, tobie wcisnie i bedzie miec z glowy, niech sie troche natrudzi i cos wymysli, za to jej placa...
jak to nie ma kogo wcisnac...a jak przedluzysz wychowawczy to jakos ktos sie znajdzie.... sciemnia...skad ja to znam, nie pozwol na szantaz emocjonalny, jaby sie szkola zawalila bez twojej pomocy----:shocked2:

moja rada jest taka --jesli masz prawo odmowic tn ze masz prawo odmowic

Hana, jako pracująca mama doskonale Cię rozumiem. Ja też z utęsknieniem biegnę do domu po pracy i czasami też mam dylemat - co najpierw. Trzymaj się, kochaniutka.

aniu1 haniu....ja az sie boje stycznia ...a to juz tuz tuz..... jak to bedzie.....jak juz wczesniej pisalam maly z niania sie jakos dogaduje..ale to jest jednak obca babka...ciekawa jestem jak sobie z tym poradze

o reany ja nie moge na takie cos patrzec....serduszko sie kraje...
a w pl nie ma takich niani z agencji,sprawdzonych,albo takich co to biara dzieciaczki do siebie ,takie mini przedszkole?

Boże Hanka, aż mi się łzy w oczach zakręciły...., co za potwór, nie kobieta, suczynisko jakieś wstrętne, o matko....!!! :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie wyobrażam sobie takiego czegoś....:no::no::no:

Haniu a Ty też będziesz niani szukać czy ktoś z rodzinki?

reklama
A ja właśnie dzisiaj dostałam ofertę bardzo interesującej pracy (do starej już nie wracam):-) Dobre warunki nie tylko finansowe. Ale musiałabym zacząć od zaraz, a ja nie chcę zostawiać jeszcze małej:-( Postanowiliśmy z M, że wrócę jak Basia skończy rok, a to jeszcze 3,5 miesiąca. No i chcieliśmy dać ją do żłobka, a tak z marszu to nawet do tych prywatnych trudno:dry:
I odmówiłam... Ale jak patrzę na moją pociechę to nie żałuję:tak::tak::tak:

Do góry