reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
Igor jada zalezy od dnia i nastroju....dzisiaj i wczoraj pozarl po calej miseczce obiadku...cos mus ie stalo bo nigdy tak chetnie buzi nie otwieral...a moze to ze wzgledu na ryz ...bo on sie tak dobrze nie rozdrobni i sa kawalki .....i zaczelam wiecej mieska dawac

od wczoraj banan nie wchodzi bbeee:no:

dzisiaj na deserek ugotuje filizanke jablka i pomieszam z filizanka dnyi zagotuje dodam troszke soku zmiksuje blenderem i zobaczymy ...ponoc dobry deserek:tak:

a w niedziele postanowilam ze zrobie kisielek sama mam nadzieje ze mu posmakuje;-)

Anetko a jak ty rozdrabniasz. Np.jablko? bo ja starla na tarce o malych oczkach i to wedlug mnie i tak papkowate wyszlo. banana widelcem, a np. miesko to jak?
A ile wam na jeden raz zjadaja kaszki? bo ja sypie 3-4 plaskie lyzki,a danie ze sloiczka 130g to pol na porcje i sie zastanawiam czy to nie za malo? moze on dlatego chce cyca potem?

Niczko u mnie to jest wogole tragedia z zupkami. Martyna zjada po kilka lyzeczek i oglada sie za butla. deserki jadla ladnie, a teraz tez roznie z tym jest. Kurcze nie wiem co robic :no:. Jak jej ugotowalam to tez tak jadla jakby chciala a nie mogla. Skoro tak to bede jej kupowac (no gotowac tez ale nie codziennie).

Niczka moj Nikodem to nawet niechce kaszki na gesto lyzeczka tylko z butelki wypije.

Nikodem wlasnie zjadl obiadek od 8 miesiaca z kawalkami bo sie pomylilam i kupilam zamiast od 6 to ten o 8 ale ladnie zjadl na poczatku byl troszke zdziwiony ze takie kawalki ma w buzi ale ladnie zjadl prawie 200g :-) a te kawalki to spore dawaja jak dla mnie niektore to prawie takie jak moj paznokieci u malego palca :-p
Tylko dlugo to mamlal sobie :blink:

NICZKO - ja ostatnio to daje znowu dania ze sloiczka bo maly zaczal je chetnie jesc - o dania z kawaleczkami to chodzilo mi o zupki ze sloiczka takie po 6 m-cu.
I Kuba zjada taka zupke cala - sloiczek 190 g.
Kaszki podawanej lyzeczka zjada na 90 ml mleka + okolo 4 miarki (zeby bylo geste) i do tego dodaje polowe sloiczka owocow tzn okolo 60 g.
A jesli podaje normalne owoce, to tak jak mowisz banan - widelcem, a jablko skrobie lyzeczką.

Ty mowisze ze zupki tylko okolo 65 g.....to strasznie malutko - tak mi sie wydaje. Sprobuj dac wiecej...czy nie chce?:dry:

Smarcik tylko z tej tarki to wychodzi papka, co nie?
Anetko no wlasnie on nie za bardzo chce wiecej, a potem chce cyca, cwaniaczek :tak:

reklama
niczko tak z tej tarki wychodzi papka ale w smaku palce lizac:-)sama czasami to podjadam hahah

wlasnie ugotowalam jablko z dynia i zmiksowalam bbbaaaarrddzzooo smakowalo:tak:

Do góry