reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

u mnie tez integracja, zawsze :-)
w restauracji tez lubie, dzis dzieciaki przed odlotem poszly ze mna na jedzonko i mulutka jadla swoj sloiczek.. a spiewala tak donosnie bo jej smakowalo ze wszyscy sie gapili dookola :sorry2:
ona zawsze mi ladniej je jak z innymi :tak:

reklama
ostatnio wyczytalam ze po 6 miesiacu mozna dawc kisielek wlasnej produkcji
wiec dzisiaj ugotowalam na soku jablkowym... smakowalo:tak:

Moze jestem nudna, ale...
Szminko ja rozplanowalam dzien tak: rano 6:00 (narazie) cyc, 9:00 kaszka mleczna 12:00 deserek, 15:00 danie obiadowe, 18:00 kaszka mleczna, 21:00 (narazie) cyc
A jako to u ciebie wyglada? Ja sie najbardziej balam, ze dziecie glodne bedzie chodzic i dlatego czasem sie lamie i daje cyca po posilku. A ty poprostu nie dawlas i tyle, tak? A podajesz jakis sok albo wode? Miedzy posilkami czy jako posilek?

Mam wrazenie, ze kaszka mleczna z malinami mojemu synowi nie smakuje, a nawet sie zastanawiam czy nie ma jakiegos uczulenia na nia, bo potem robi sie pasowy na twarzy :confused:, schodzi mu to po kilku godzinach.

A z ciekawostek to w Ikei w restauracji sprzedaja sloiczki dla maluchow. Normlanie takie dania typu Gerber. Niezle nie?! Pomysleli nawet o najmlodszych :tak:

niczka ja na poczatku tez mialam wrazenie ze mala bedzie glodna bo predzej cycusia wolala np co 2 godz a teraz ma przerwy prawie 4:tak:daje soczki i herbatke i wode ale wtedy jak mi zakomunikuje ze chce,przewaznie jak zauwazy butelke to sie upomina..
a u nas jest tak 8-9 kaszka, godz lub 2 sie bawi potem drzemka tak wiec ok 12-13 daje deserek i znowu 2 godz aktywnosci,drzemka no i obiadek 15-16 troche pozno ale to Emilka sama tak ustawila pory posilkow jak w zegarku:tak:wieczorna kaszka medzy 19-19.30 a w miedzyczasie jeszcze ciacho wciagnie i sucharka i troche bananka pomemla tak raczej dla zabawy o 20 juz slodko spioszka i tak do rana:-D

a tego cycka nie dawalam bo sama potem nie chciala wiercila sie ,ssala,wypluwala wiec stwierdzilam ze to bardziej z przyzwyczajenia chce niz z glodu...i tak zostalo...

a po malinowej u nas ok...

smart a do tego kisielku to make sie daje prawda? ale taka specjalna czy jaka?

oto przepis na kisielek
Kisiel z Bobo Fruta po 6 miesiącu Deserki, Galaretki, Budynie, Kisielki, Lody
Składniki

• 100 ml soku typu bobofrut
  • czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka cukru (nie jest konieczna)
Niezbędne przybory kuchenne

• garnuszek
  • szklanka
  • łyżeczka
  • łyżka do mieszania
Sposób przyrządzenia

W garnuszku zagotuj sok. Odlej 50 ml soku do szklanki. Dodaj cukier. W szklance rozmieszaj z sokiem mąkę ziemniaczaną i dolej do garnuszka. Całość zagotuj cały czas mieszając.

Podaj po ostudzeniu.

ja dzisiaj mialam jablkowy klarowny i tez wyszlo super a cukru nie dodawalm maki pol lyzeczki.........
ostatnio gotuje jedzonka ze strony osesek

a co do uczulenia to moj maly ma chyba po kaszce z owocow lesnych.....i tez robi sie taki w paski na pysiu jak u Ciebie niczko:baffled:

Smarcik no u nas dodstaje poprostu kolorkow. Musze poobserwowoac czy to napewno od tego
Szminka i mala ci nie je miedzy ta 19:30 a 8-9 rano! Jak ja mam oduczyc malego jedzenia o 21? Oj ciezkie czasy przedemna hihihi.
dzieki za opis, wyglad ana to, ze jest dosyc podobnie jak u mnie poza cycami. Wczoraj i dzis mlody wstal na jedzonko dopiero o 7:40, moze zacza sie sam przestawiac :confused:. Wydaje mi sie, ze jak nie daje cyca to mlody mi wcale nie komunikuje ze jest glodny, on predzej komunikuje jak jest zmeczony a nie moze zasnac, ze chce cyca.

reklama
niczka nie musisz odzwyczaic jedzenia o 21 bo to wszystko zalezy o ktorj twoje dziecie idzie spac....moja tak wczesnie dlatego o 19 ostatni posilek:tak:

Do góry