reklama
zosia77
Fanka BB :)
O rany nigdy nie liczyłam żadnych kalorii. Misia dużo nie waży bo 11 kg ale nigdy nie wmuszałam w nią żadnego jedzenia. Jak chce to je,jak nie to nie. Mleka modyfikowanego nigdy nie chciała a kaszke czasami rano trochę zje ,a tak to najlepiej jak ciągle by było mięso albo kiełbasa i ostatnio hit to monte do picia. No i jak dla mnie mogłaby więcej owoców ale na siłe nie wpycham.
sami
Fanka BB :)
Ja tez nie licze kalori, niewiem ile teraz Nikodem wazy ale jak wyzdrowieje to idziemy na bilans dwulatka to sie dowiemy
Przez ostatni miesiac urosl bo spodnie dresowe sie malawe porobily,
Teraz przez chorbe nic nie chce jesc, dzisiaj tylko zjadl moze z 4 lyzeczki rosolku i troche kaszki rano i biszkopcika poskubal i tyle...
Ale tak na codzienjak jest zdrowy na jedzenie nie narzekam, Nikodem je sporo i najlepiej zeby bylo miesa duzo i ziemniakow (ostatnio bardzo je polubial)
no i niestety owocow tez niechce, pluje nimi tylko musy zje no ale zawsze to cos.
Przez ostatni miesiac urosl bo spodnie dresowe sie malawe porobily,
Teraz przez chorbe nic nie chce jesc, dzisiaj tylko zjadl moze z 4 lyzeczki rosolku i troche kaszki rano i biszkopcika poskubal i tyle...
Ale tak na codzienjak jest zdrowy na jedzenie nie narzekam, Nikodem je sporo i najlepiej zeby bylo miesa duzo i ziemniakow (ostatnio bardzo je polubial)
no i niestety owocow tez niechce, pluje nimi tylko musy zje no ale zawsze to cos.
szmina
mamusia Emilki i Filipka
Emilka tez nie che owocowpredzej sie zajadala a terza sa bleee
mleko modyfikowane wypija na drugie sniadanie a wieczorem do kanapeczki kakao na krowim
a ilu procentowe krowie dajecie? ja robie kako na 1,5 bo sama takioe lubie ale dzieisj kupilam dla Emilki 3,5 nie za tluste?
mleko modyfikowane wypija na drugie sniadanie a wieczorem do kanapeczki kakao na krowim
a ilu procentowe krowie dajecie? ja robie kako na 1,5 bo sama takioe lubie ale dzieisj kupilam dla Emilki 3,5 nie za tluste?
M
m_ktosia
Gość
u nas mala je poprostu to co ja...dodatkowa owocki staram sie jej proponowac i warzywka (marcheweczke, ogoreczka,etc), czasem jakiego jogurcika, rodzyneczki takie o smakolyczki
i rano i wieczorem kaszke ok 3/4 szklanki...ostatnio coraz mniej wypija bo dojada inne jedzonko wiec sie najada...
szmi z tego co czytalam to dzieci potrzebuja wiecej tlustego niz dorosli wiec i mleczko i maslo.... ja osobiscie tez daje 1.5% bo poprostu takie mam a jakbym kupila caly karton tylko dla malej to wiekszos wyleje bo ona malusko wypije wiec odpuscilam...
no i moja ukochana mam wrazenie nic nie przybrala w ostatnim polroczu...moze z pol kilo gora a spodenki przykrotkie i skarpetki i butki za male wiec sie wydluzyla
i rano i wieczorem kaszke ok 3/4 szklanki...ostatnio coraz mniej wypija bo dojada inne jedzonko wiec sie najada...
szmi z tego co czytalam to dzieci potrzebuja wiecej tlustego niz dorosli wiec i mleczko i maslo.... ja osobiscie tez daje 1.5% bo poprostu takie mam a jakbym kupila caly karton tylko dla malej to wiekszos wyleje bo ona malusko wypije wiec odpuscilam...
no i moja ukochana mam wrazenie nic nie przybrala w ostatnim polroczu...moze z pol kilo gora a spodenki przykrotkie i skarpetki i butki za male wiec sie wydluzyla
a u nas mleczka wogole nie pijemy. Jadlospis dzienny zazwyczaj wyglada tak:
na sniadanie jogurt/serek (danonek, homogenizowany, jogurt z ziarnami)
potem cos na przekaszenie czyli owoc (banan, jablko, winogrona, manadarynki)
potem obiad jendodaniowy zazwyczaj zupa
potem na przekaszenie jezeli ja cos jem, albo jak jemy z mezem obiad to mlody zjada z nami (czyli pelna dowolnosc kanapka, wafelek-czytaj w oczach mego syna loda, kurczak, frytki, makaron warzywa....)
na kolacje powtorka ze sniadania
z warzywami surowymi roznie bywa, najbardziej mu pasuja ogorki kiszone
a u was jak to wyglada?
na sniadanie jogurt/serek (danonek, homogenizowany, jogurt z ziarnami)
potem cos na przekaszenie czyli owoc (banan, jablko, winogrona, manadarynki)
potem obiad jendodaniowy zazwyczaj zupa
potem na przekaszenie jezeli ja cos jem, albo jak jemy z mezem obiad to mlody zjada z nami (czyli pelna dowolnosc kanapka, wafelek-czytaj w oczach mego syna loda, kurczak, frytki, makaron warzywa....)
na kolacje powtorka ze sniadania
z warzywami surowymi roznie bywa, najbardziej mu pasuja ogorki kiszone
a u was jak to wyglada?
u mnie jest mleko modyfikowane z kaszka 3 razy dziennie po 210 ml.oprocz tego na sniadanie jajeczko na maselku,lub tosty,lub kanapki,obiadek zupka,czasmi drugie danie,kolacja kaszka,jakis jogurcik,owoc,w ciagu dnia tez wcina owoce,najbardziej jablka i banany,z warzyw to marchewka i ogorek kiszony,a najbrdziej pomidorki male uwielbia
reklama
M
m_ktosia
Gość
u nas warzywka..uwielbia ogorki surowe, pomidory najfajniej jak czeresniowe, kukurydze z puszki, marchewki, papryke tez moze byc surowa, zielony groszek, fasola, szpinak... to co ja daje do salatki; mrozonki np tajska czy bali czy co tam do nudla sie daje...tylko samej salaty nie za bardzo. kiszone ogory tez chce albo buraczki...
u mnie to chyba latwiej powiedziec czego mala nie je...w sumie...to chyba wszystko jee...co ostatnio wyplula ale kurcze niepamietam...co to bylo hmm chyba kawioru nie lubi...ale to tak nieczesto...
ziemniakow nie lubi o... tylko ze ja nieczesto zapodaje wiec spoko
no i kawy...jak se raz zapodala cala lyzeczke do buzi to zaraz wyplula ze skretem twarzy
ja mam problem odwrotny...jak tu zrobic aby nie jadla wszystkiego co jej niewolno- czekolady, ciastek, haribo-zelkow...keczupu, dzemu... musimy cichaczem bo mala zaraz chce
u mnie to chyba latwiej powiedziec czego mala nie je...w sumie...to chyba wszystko jee...co ostatnio wyplula ale kurcze niepamietam...co to bylo hmm chyba kawioru nie lubi...ale to tak nieczesto...
ziemniakow nie lubi o... tylko ze ja nieczesto zapodaje wiec spoko
no i kawy...jak se raz zapodala cala lyzeczke do buzi to zaraz wyplula ze skretem twarzy
ja mam problem odwrotny...jak tu zrobic aby nie jadla wszystkiego co jej niewolno- czekolady, ciastek, haribo-zelkow...keczupu, dzemu... musimy cichaczem bo mala zaraz chce
Podziel się: