reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

reklama
No ja dzis Aluni usmazylam nalesniki i nam tez. Ali byly na mleku modyfikowanym +żłotko, maka i starte jabluszko, do tego na wierzch posmarowalam serkiem waniliowym "Bakus", bo inaczej chyba bylo za syche i nie szlo. Ale jak sie zasmakowala to opendzlowala hohohoh.:-D

A i ugotowlam zupki : kalafiorowa, brokulowa, buraczkowa z jajeczkiem, z rybka i cukinia, krupniczek, a jutro gotuje rosolek, pomidorowa i pieczarkowa:szok::tak:

monika kucharka z ciebie na medal!!! a my nalesniczki na krowim mleku i z calym jajkiem i z musem jablkowym:tak:
a teraz wlasnie mloda wciagla pierwszy raz jajeczniczke,na parze zrobilam uff ile to trwa:tak:i pol kromeczki chleba:tak:a dopiero o 7-ej butle wypila:szok:zarlok mi rosnie...na obiadek rosolek na gesi,dla nas robie wiec i Emilka zje:tak:

a dziekuje dziewczynki , ja poprostu jestem wygodna nagotuje powekuje, pomroze i mam z banki:-D:-D:-D:tak:tylko tym razem to przesadzilam, bo myslam ze zdechne na koniec;-)20 buteleczek w lodowce i 40 pojemniczkow na mocz w zamrazalce:szok::szok::szok::szok::szok:

a ja juz chce zeby Emilcia skonczyla ten roczek bo bedzie wiecej mozliwosci kulinarnych:tak:teraz to obiadki,deserki sie powtarzaja zawsze w tygodniu jest to samo co w poprzednim:tak:a na kolacyjke wiecznie chce hlebek:szok: i tak caly czas na kanapce hmmm nudne

reklama
Ja też już czekam z niecierpliwością na roczek-może wtedy będę mogła dać Basi coś "normalnego" (chodzi mi o mleko, serki, jogurty, jajko). Przy tej alergii u nas obiadki prawie cały czas są takie same:szok::-(

Do góry