reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Ja daje malemu rybke od okolo miesiaca - gotowalam tilapie z wloszczyzna i pomidorami.....z ryzem, z makaronem - roznie.
A dzis tez byla rybka - tyle ze losoś ze sloika :-p

SZMINA - neizle jaja z tymi filetami :szok:...kurka trzeba bardzo uwazac :tak: Dobrze ze Emilcia sprytna i wypluła :-)

reklama
u nas picie to tez "litrami"...co drui lub trzeci dzień soczek a tak to głównie herbatki z hippa...ale razem plynow dziennie ok 300ml + cycusia ....

pysia teraz jest super kaszka manna byyskawiczna z firmy kupiec gotowa w 2 min i latwo sie robi....ja dodaje do niej jak przestygnie mlego maodfikowane+owoce

a ten twarozek to dajecie jako deserek czy na sniadanie ??????????????

cos mi sie chyba pomylilo jak pisalam ze 200-250ml pije , bo dzis to juz opedzlowal 200ml herbatki, 175ml soczku i nim sie zorientowalam M nalal mu kolejny soczek- 250ml i tez juz spora czesc wypil! Moze przez katar go tak teraz suszy :baffled:

Zrobiłam dzisiaj Basi kaszę kukurydzianą z marchewką, indykiem i koperkiem... Sama spróbowałam i muszę Wam powiedzieć, że całkiem dobre było:tak: No ale niestety nie dla mojej pociechy:baffled::crazy: Zjadła cztery łyżeczki i zaczęła pluć...:dry: Ja już nie wiem co mam z nią zrobić...

A ja na kolacji malej zrobilam kaszke manna na gesto i dodalam mlekomodyfikowane plus pol sloiczka owocow ale bylo pucha a wylizalam miseczke, choc nigdy kaszy mannej nie znosilam ale pewnie jak bylam mala byla gorsza niz teraz:tak::-D

Ja też zrobiłam podobnie, jak Monika. Tylko, że inna kaszka była, bo ryżowa malinowa i do tego 1 miarka czubata też kaszki "8 zbóż". Bardzo jestem z niej zadowolona, Natalce smakowało. I do tego dałam słoiczek BVity jabłko / gruszka, a że mało było (mogłam więcej kaszki zrobić), dałam jeszcze pół słoiczka deserku jagodowego z jogurtem - skoro nic się nie dzieje, to chyba można. No, a teraz mała śpi. Dobre bylo, to i szybko zasnęła.

szminka ojej -dobrze ze zaczela Emilka pluc:tak:

moj maly w dzien herbatki wypija kolo 100...ale za to w nocy nawt do 400 ml :szok:
dzis chcialam podac mu wolowine,ziemniak z cukinia- i wszystko poszlo do kosza:dry:
no i w ogole nie uznaje kawaleczkow -chyba, ze jest to jakis owoc....

zazdroszcze wam tych wszystkich kaszek,
moje dziecko od tygodnia na sniadanko je chlebek i kawalka banana:-(
nie moge dostatc kaszki
dzis pujde do sklepu, moze przywiezli, cholerne skosniaki, oni karmia dzieci nie wiem czym ale kaszek mlecznych ani manny choc coby na mleczku zrobic niet:wściekła/y:

u mnie ciag dalszy strajku sloiczkowego, mala woli aby jej gotowac, zajadala sie wczoraj ryzem z miesem mielonym w zalewie pomidorowej i zupa z kawalkami krewetek :tak:

smart ja ten twarozek to czasem na chlebus daje i jest sniadanko:tak:jak z owockami to na deserek:tak:no i do nalesnikow i do kopytek i makaron z serkiem i cukrem jemy-pychotka
niejadki wczoraj wyczytalam ze wystarczy dzieciom zmienic smak na bardziej ostry i powinny jesc bo dzieciaczki ponoc taki smak bardziej toleruja niz slodki:tak:moze zmiencie przyprawy i bedzie ok!!!

a Emilka zjadla wczoraj faworka:-Dsmakowal i ladnie sobie poradzila:tak:to tak od swieta bo jeszcze jej slosyczy i slodzonych potraw nie daje

a myslicie moge miodu dac?taki domowy mam..na te chrypke bo juz nie wiem jak jej pomoc:-(

reklama
Dziewczyny, a jak robicie sosik pomidorowy?
Ja wczoraj przygotowałam Milce pulpeciki z makaronem no i właśnie z sosikiem. Niestety nie posmakowało jej:-(.
Spażyłam pomidora, wycięłam nasiona, dodałam zioła prowansalskie, koperek, troszke oliwy, a i jeszcze odrobinę cukru i soli.
Szczerze wyszło takie sobie :baffled:.
Następnym razem spróbuje zupe rybną. Brzmi nieźle :tak:.

Do góry