reklama
Kluliczek
Babka z laską
To ja też będę dobrze radzić - okład na szyję z gotowanych, tłuczonych ziemniaków! I nie żartuje, to podobno stary sposób, zdradzony przez naszą nauczycielkę emisji głosu (śpiewaczka operowa). Gotuje się ziemniaki, zawija w ręczkik, tłucze i na szyje (alee z podkładką ręcznikową, by było ciepło, ale nie popazyc się) i tak trzymać max 10 minut. Podobno działa... I jeszcze szałwia z miodem - zdaje się, że chrono struny głosowe, czy cuś. Reszty nie zapamiętałam, a sporo tego było... A ja polecam jak zwykle cytrynę z miodem do płukania gardła.
madlen ja czytałam, ze gorączka pojmuje się jako temperature od 38 stopni, a skoro Oluś ma 37,7 to jest szansa, ze to ząbki dają o sobie znać i oby tak było. bo my tu już dość mamy tych wszystkich chorób, które napadają na dzieciaczki. trzymam kciuki, zeby to były ząbki.
reklama
rumiane i szorstkie policzki - uczulenie???????????
nie pamiętam gdzie i czy dobrze pamiętam ale chyba gdzieś, kiedyś wyczytałam, ze takie objawy mogą byc objawem alergii.
pomóżcie:-( proszę.
jesli dobrze kojarzę to winowajcą jest żółtko
nie pamiętam gdzie i czy dobrze pamiętam ale chyba gdzieś, kiedyś wyczytałam, ze takie objawy mogą byc objawem alergii.
pomóżcie:-( proszę.
jesli dobrze kojarzę to winowajcą jest żółtko
Podziel się: