reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Wy tu o kupkach a ja o ..... ulewaniu :-p

Michasiowi strasznie zaczęło się ulewać :-(. Generalnie po każdym jedzeniu sporo wyleci. I kompletnie nie wiem czemu tak nagle się zaczęło :baffled:.
Mleka ostatnio nie zmieniałam (pije Nan HA 1), dokarmiam go butlą ale tylko maks. 120 ml i jest to ilość stosowana od bardzo dawna (jak dam mniej to jest okropny wrzask) więc na pewno nie jest przekarmiany. No i ulewanie zaczęło się jeszcze przed rozszerzeniem diety
Chyba pójdę do pediatry :tak:

Michasiowi włoski też się przeżedziły :tak:. Ale rosną już nowe

reklama
to chyba jednak nie skaza bo te policzki juz nie sa takie czerwone i mniej suche sie zrobily ale sie jeszcze minimalnie swieca, moze cos innego mu zaszkodzilo, tylko narazie nie wiem co to moglo byc

Olusiowi tez jeszcze sie troszke ulewa, chociaz nie zawsze, mysle ze to tez przez to ze jak je to czasami sie bardzo wierci i wtedy przy odbiciu sie troszke uleje
a wloski mu sie nie wytarly wcale, a nawet urosly

a mój j Partyniu oprócz notorycznego ulewania - chociaż stabilizował normę swoją na 150 od dawna - to ma od soboty biegunkę i wychlustuje a to 100 razy gorsze od ulewaania - wszystkie ciuchy poprane w domu nie chce schnąć bo nie grzeją , na balkonie też niezbyt schnie bo wilgoć w powietrzu...
lekarz zapisała mu bebilon pepti - ale jak się pucha skończy to odstawiam
wraca do naszego :
5 miarek bebilon 1 + 2 miarki bebilon 1 AR (takie dla dzieci z tendencją do ulewań- baaaardzo skuteczne) :tak:

byłam dzisiaj u pediatry i mam zgęszczać mleko kleikiem ryżowym. Na razie jak ulewał tak ulewa :-:)baffled:.
Za tydzień mamy szczepienie i jak się nie poprawi to lekarka będzie szukać przyczyny

Mojemu też się ulewa . Głównie wtedy jak mu się po jedzeniu nie odbije to potem jak go położe to go męczy męczy aż mu się uleje. Czy wasze dzieci też tak okropnie bekają? mimo że po karmieniu minęło już ze dwie godziny a on potrafi jeszcze ze trzy razy pod rząd beknąć

Michaś też beka lepiej niż dorosły ;-):laugh2:

I zawsze po każdym posiłku trzymam go do odbicia :tak:. Odbija mu się, ale i tak ulewa :-(

Quinten beka głosniej niz tato:-D potrafi nawet i dwie godz po jedzeniu, zawsze go trzymam do odbijania, a potem 2 godz ulewania i zwracania:no:

reklama
Do góry