reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Ja chodzę często do okulisty przez to ropienie, i pytałam sie o tego zeza, pani doktór powiedziała, że małe dzieci tak robią bo mięśnia oka nie są jeszcze na tyle silne, nie wiem tylko do kiedy to jest normą.;-)

reklama
Piotrkowi też jedno oko ucieka do środka i trochę mnie to zaczyna martwić :-( Zez chyba powinien przejść do pół roku

Dziś oglądałam program na tvn style "mamo to ja" i było mówione akurat o okuliscie i stomatologu. Otóż gdy dizecko jest donoszone i w szpitalu nie podano zaleceń to do okulisty trzeba iść w trakcie bilansu 2-latka, chyba ze pediatra wczesniej zauważy jakies neiprawidłowości to wysyła wczesniej. A do stomatologa to gdy dziecko skończy roczek, chyba ze wczesniej gdy zęby np krzywo rosną itp...

Ja obecnie przeżywam koszmar chorobowy. Synuś się zaziębił. Całą noc wczoraj krzyczal, bo miał tak zatkany nos, że nie mógł totalnie oddychać. Opróżnianie noska to też koszmar totalny, bo on tego nienawidzi i wrzeszczy jeszcze bardziej. Normalnie płakać mi się chciało, tak się biedaczek męczył. Dziś w nocy było ciut lepiej, ale jeszcze nie jest dobrze. Charczy mu w nosku niemiłosiernie. Najgorsze, że dostał lekarstwo w czopku... Najgorsze dlatego, że przez chorobę ma strasznie wodnistą kupkę i jak tylko mu czopek zaaplikuję, to on po chwili wywala go z kupą... Masakra. Pójdę dziś do lekarza po leki w innej postaci, bo nie damy rady się tak wyleczyć:(
Biedne są nasze pociechy kiedy chorują...

Mam dobrą wiadomość :-) Piotrek od paru dni już ma lepsza skóre na nogach :-D Z dnia na dizeń coraz ładniejsza :tak: Tak wiec to jednak raczej skaza, nic innego nie zmienialiśmy, ten sam płyn do prania, oilatum do kąpania itd. Tak wiec widocznie to dzieki tej mieszance mlekozastępczej ;-)

Dobrze, że Piotrusiowi lepiej:-) Quinten tez ma czasami czerwoną sucha skórę na policzkach, a szczególnie jednym, czym to smarować?

Bogu dzieki Jasiowi te uczulenia ktore mial na poczatku poschodzily. Moze nie ma idealnie gladkiej skory ale jest dobrze :-)
Moze to tez zasluga Nutramigenu albo fakt ze pozbylismy sie z domu papugi

Witajcie :)

Nasz Antos ma na 85% skaze , lekarka przepisala nam masc robiona dzis go po raz pierwszy smarowalam i zobacze jak to bedzie jutro wygladalo. Skorke ma sucha na policzkach, na brzuszku place suche i na plecach, takze na nogach i pod kolanami.
Najstarsza cora tez miala skaze i wygladalo to bardzo podobnie .
Nie ograniczam sie z niczym maly mam nadzieje ze wyrosnie z niej podobnie jak i corka :)

Pozdrawiamy serdecznie

reklama
U nas lekarka nie stwierdzila jednoznacznie skazy narazie stosujemy krem olilatum, policzki sa nadal czerowne i troszke suche ale zadnych innych objawow nie ma poza zatkanym noskiem

Do góry