reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

reklama
a nie mozna sciagnac z zagranicy?
betka - wiesz moze, czy to wtedy recepta musi byc wypisana, czy jakies pozwolenie od jakiej izby czy cholera wie co? czy po prostu wchodzi sie do apteki za granica i kupuje ot tak?

Nie wiem jak jest w innych krajach, ale w Belgii jest na receptę dostaje się ją od lekarza i kosztuje ok 10 euro za jedną dawkę, na pneumokoki jest za darmo. Obydwie są obowiązkowym szczepieniem.

u nas mała dostaje vigantol - 1 kropla i cebion - 3krople.....

co do szczepionki- betka ja mam znajomą w aptece, może przez nią ci pomogę? czy już masz tą szczepionkę?
a to która z was w końcu szczepi na te rota?
faktycznie ta druga szczepionka jest bez żółtaczki.( czytałam na ulotce o szczepionkach):sorry2:

dziewczyny o co chodzi z ta szcepionka rotarix czy cos? na co to jest? ja pierwsze słysze!!!!! nie szczepiłam nią i to znaczy, ze źle????? ja tylko szczpeiłam infanrix 5 w 1 plus zoltaczka za pierwszym razem. to za małoo? piszcie szybko, bo mam nerwa.

a co do napletka to ja czytałam, zeby do roku nie sciagac, ale ktosmnie nastraszył i teraz juzn ie wiem czy sciagac czy nie?????

my tez bierzemy vigantol - 2 krople, ale słyszałam, ze latem nie trzeba podawac i ja w sumie pomyślałam sobie, ze kacper tak jakos "paruje" wiec juz 2 dni nie daje i chyba jest lepiej. co sadzicie?

ponawiam moje zmartwienie:::

ja mam taki male zmartwienie. kacper jak sie obudzi to ma strasznie gorącą głowe - cała. mam wrazenie, ze jak przykładam do niego twarz to ta główka grzeje na odległośc, a nawet paruje tym ciepłem tak jakby.

Mamo Quintena- sama widzisz ze w Belgii mały bedzie miał zapewne lepsza opiekę... Skoro chociażby te obydwa szczepienia są obowiazkowe, w tym pneumokoki nieodpłatnie. U nas niestety tak nie ma :-(

szerlock- kompletnie nie wiem o co może chodzic z goracą główka... pierwsze słysze. mój czasem jest rozgrzany ale w ciągu dnia. sprawdzam mu gorączke, to ma wtedy stan podgorączkowy ale wiążę to z upałami. Może twój maluch jest za bardzo opatulony do spania i wręcz sie zgrzewa...

U nas vigantol 2 krople i cebionmulti 3 krople

co do napletka to też wszedzie gdzie czytałam to pisze zeby nie ściagac ale na wszelki wypadek spytam lekarza na najbliższej wizycie

dzięki marti. nie przegrzewam kacperka, bo on wręcz kocha chłodek, więc ubieram go tak jak on potrzebuje. i dlatego martwi mnie to jego grzanie.

AGA- moja zuzia też ma główkę gorącą jak parówa! ale mija jej to po jakiejś chwili, ale znam to uczucie, gorąca strasznie...

ja też się zastanawiam, czy to źle że nie szczepiłam? chociaż znajoma z apteki mówi, że te dodatkowe szczepionki to czasami pic na wodę fotomontaż i zbijanie kaski dodatkowo, ale nie wiem jak to do końca jest z tą szczepionką...:sorry2:

reklama
gosia to mnie uspokoiłas, bo ta gorąca głowka rzeczywiscie pochwili wraca do normalnej temperatury. te szczeienia to ja jestem jakas uośledzona chyba, bo ja kuwa nie mam pojecia, ze takie cos jak dziecwyny pisza istnieje i teraz sie bje, ze moze popełniałam jakis bład czy jakos??? oby to był pic:tak:;-)

Do góry