No to mnie uspokoiłyście, bo moje dziecko zrobiło się straszne!!! Wytrzymać z nim nie idzie - drze się o wszystko jak stare prześcieradło Normalnie nie mam do niego już siły. A w dodatku jest złośliwy i się nie słucha. Mam nadzieję, że to szybko minie, bo zwariuję Dobrze, że Wasze dzieci też przechodzą taką fazę, bo już się bałam, że to charakter
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Moze to rzeczywiście taki okres i obawiam się, że prędko się nie skończy. A może to już zaczął się bunt dwulatka... Oby to bylo przejściowe, bo w przeciwnym razie wszystkim nam bedzie potrzebna superniania
M.M
Mamusia majowa'07 :)
Dziewczyny co robic z obtartym od bucików paluszkiem? Mądry tata poszedł grać z synem w piłę bez skarpetek A mówiłam żeby tak nie robił Kiedys już sobie trochę obtarł (ale szybko sei samo zagoiło) więc kategorycznie skończyło się chodzenie w butach bez skarpetek no a teraz... w jednej nodze malutko zdarte ale w drugiej aż sobie teraz pomyślałam że może przez to dziś gorzej spał... cały dzień bez skarpet ma wietrzone, kupiłam maść solcoseryl (babka w aptece poleciła) no i co jeszcze? najgorsze że on musi sobie choć trochę po dworzu pochodzić bo jak nie to jest chory :-( starams ię go trzymać głównie w wózku "zeby mu schło" ale jak zakładam chociaż na moment skarpetki i buty to od razu się paprze :-(
Marti może warto kupić gencjanę i mu to zrobić na szykowny fiolet a na spacery może mu plasterek przyklejaj to będzie chronił od dalszego obcierania. Myślałaś może o innych bucikach? Bo moje dziecko zasuwa bez skarpetek i nigdy żadnego obtarcia nie miał No chyba, że Twój synuś ma takie delikatne stopy jak ja i każde buty będą obcierały :-(
M.M
Mamusia majowa'07 :)
No buty ma teraz nowe, ale to wcześniejsze małe obtarcie (po którym stweirdziłam kategoryczny zakaz chodzenia bez skarpetek, no ale oczywiście mój M jest mądrzejszy ) było we wcześniejszych wiec chyba nei w butach tkwi problem Dziś na spacer zasypałam mu stopy mąką ziemniaczaną i dopiero na to skarpetka, no i trochę lepiej, nie rozpaprało sie tak bardzo spowrotem, tylko trochę... No i nie kąpałam go dziś bo kąpiel najbardziej to ponownie rozwalała Śmierdziuszek mój mały Obtarłam go tylko mokrą pieluchą z grubsza
bardzo mnie niepokoi (sama nie wiem czemu) zwiększone zapotrzebowanie mojego dziecka na sen. dzisiaj miał 2 drzemki (jedna godzinna a druga 1h i 40 min). myślałam, że będzie problem z zaśnięciem wieczorem a on mi padł zanim głowe do poduszki przyłożył. strasznie to jest dziwne, bo on od małogo nie potrzebował dużo snu. zazwyczaj to była godzina dziennie a nawet mniej. nie wiem czy iść do lekarza czy ja już mam jakąś paranoję:-(
mysz1978
Fanka BB :)
gosia - poczekaj jeszcze troche zanim pojdziesz do lekarza - moze po prostu taki dzien Piotrus dzis mial :-)
Jasio spal prawie 2,5 godziny dzis - w jednym kawalku - zupelnie jakby wiedzal ze wypozyczylam film na DVD i go chce z mama obejrzec no i zdazylysmy spokojnie
Jasio spal prawie 2,5 godziny dzis - w jednym kawalku - zupelnie jakby wiedzal ze wypozyczylam film na DVD i go chce z mama obejrzec no i zdazylysmy spokojnie
reklama
Gaal
Fanka BB :)
Gosiu- popadasz w paranoję, moja Zuzia odkąd chodzi sama i nic innego nie robi jak tylko chodzi :-) to śpi częściej w ciągu dnia, wczoraj spała mi od 13 do 15.10 teraz zasnęła mi jakąś godzinę temu i też śpi, a poza tym nie wiem jaka jest u Ciebie pogoda, ale u nas w Gdańsku tak zamula ze mi samej sie chce spać!;-)
Podziel się: