reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

No to mnie uspokoiłyście, bo moje dziecko zrobiło się straszne!!! Wytrzymać z nim nie idzie - drze się o wszystko jak stare prześcieradło :wściekła/y: Normalnie nie mam do niego już siły. A w dodatku jest złośliwy i się nie słucha. Mam nadzieję, że to szybko minie, bo zwariuję :no: Dobrze, że Wasze dzieci też przechodzą taką fazę, bo już się bałam, że to charakter :sorry:

reklama
Moze to rzeczywiście taki okres i obawiam się, że prędko się nie skończy. A może to już zaczął się bunt dwulatka... Oby to bylo przejściowe, bo w przeciwnym razie wszystkim nam bedzie potrzebna superniania :-D

Dziewczyny co robic z obtartym od bucików paluszkiem? Mądry tata poszedł grać z synem w piłę bez skarpetek :wściekła/y: A mówiłam żeby tak nie robił :angry: Kiedys już sobie trochę obtarł (ale szybko sei samo zagoiło) więc kategorycznie skończyło się chodzenie w butach bez skarpetek no a teraz... w jednej nodze malutko zdarte ale w drugiej :szok: aż sobie teraz pomyślałam że może przez to dziś gorzej spał... cały dzień bez skarpet ma wietrzone, kupiłam maść solcoseryl (babka w aptece poleciła) no i co jeszcze? najgorsze że on musi sobie choć trochę po dworzu pochodzić bo jak nie to jest chory :-( starams ię go trzymać głównie w wózku "zeby mu schło" ale jak zakładam chociaż na moment skarpetki i buty to od razu się paprze :-(

Marti może warto kupić gencjanę i mu to zrobić na szykowny fiolet a na spacery może mu plasterek przyklejaj to będzie chronił od dalszego obcierania. Myślałaś może o innych bucikach? Bo moje dziecko zasuwa bez skarpetek i nigdy żadnego obtarcia nie miał :confused: No chyba, że Twój synuś ma takie delikatne stopy jak ja i każde buty będą obcierały :-(

No buty ma teraz nowe, ale to wcześniejsze małe obtarcie (po którym stweirdziłam kategoryczny zakaz chodzenia bez skarpetek, no ale oczywiście mój M jest mądrzejszy :wściekła/y:) było we wcześniejszych wiec chyba nei w butach tkwi problem :dry: Dziś na spacer zasypałam mu stopy mąką ziemniaczaną i dopiero na to skarpetka, no i trochę lepiej, nie rozpaprało sie tak bardzo spowrotem, tylko trochę... No i nie kąpałam go dziś bo kąpiel najbardziej to ponownie rozwalała :no: Śmierdziuszek mój mały :sorry2:Obtarłam go tylko mokrą pieluchą z grubsza :-D

Pochwaliłam się wczoraj, że moje dziecko się nie obciera, wracam z pracy a tu na wierzchu stopy obtarcie :wściekła/y: chyba miał za mocno but zapięty :baffled:

u nas zawsze sa skarpetki - wole nie probowac bez, bo jak sie wdla we mnie, to zle by sie to skonczylo, za to po domu najczesciej lata na bosaczka

bardzo mnie niepokoi (sama nie wiem czemu) zwiększone zapotrzebowanie mojego dziecka na sen. dzisiaj miał 2 drzemki (jedna godzinna a druga 1h i 40 min). myślałam, że będzie problem z zaśnięciem wieczorem a on mi padł zanim głowe do poduszki przyłożył. strasznie to jest dziwne, bo on od małogo nie potrzebował dużo snu. zazwyczaj to była godzina dziennie a nawet mniej. nie wiem czy iść do lekarza czy ja już mam jakąś paranoję:-(

gosia - poczekaj jeszcze troche zanim pojdziesz do lekarza - moze po prostu taki dzien Piotrus dzis mial :-)
Jasio spal prawie 2,5 godziny dzis :szok: - w jednym kawalku - zupelnie jakby wiedzal ze wypozyczylam film na DVD i go chce z mama obejrzec :rofl2: no i zdazylysmy spokojnie :sorry2:

reklama
Gosiu- popadasz w paranoję, moja Zuzia odkąd chodzi sama i nic innego nie robi jak tylko chodzi :-) to śpi częściej w ciągu dnia, wczoraj spała mi od 13 do 15.10 :szok: teraz zasnęła mi jakąś godzinę temu i też śpi, a poza tym nie wiem jaka jest u Ciebie pogoda, ale u nas w Gdańsku tak zamula ze mi samej sie chce spać!;-)

Do góry