reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Gosiu widać potrzebował tego snu. Rafciowi tez się tu kiedyś zdarzyło ze spał najpierw po śniadaniu ponad 2 godz i potem po obiedzie jeszcze 1,5 godz.Do dziś musi mieć dwie drzemki.

reklama
Gosiu liczy się całkowity czas snu w ciągu doby. Powinien być w miarę stały oczywiście zmniejsza sięz wiekiem no i mogą być różne dni. Hania śpi raz w dzień, ale za to zwykle dłużej niż dwie godziny. Do tego śpi od około 8.30 - 9 wieczorem do około 7.30 - 8 rano. Co daje około 14-15 godzin snu.

pobranie krwi
Byłam na pobraniu krwi z Igim w laboratorium Bruss w szpitalu mswia, ul Kartuska, nieco dalej za Wojewódzkim, trzeba iść wzdłuż torów tram, jest po tej samej stronie. Polecam ponieważ pani która pobierała krew była bardzo doświadczona i miała dobre podejście do dzieci. Gdybyście miały taką potrzebę - oczywiście dziewczyny z Trójmiasta :-) Polecam.

Aga

kurcze - nie wiem co jest grane :-( Jasio zrobil przed godzina biala kupe :-(
Pamietam ze kiedys czytalam ze moze to oznaczac problemy z watroba bodajze. Wiecie cos na ten temat???????
Z zoladkiem u niego po wymiotach sprzed kilku dni juz jest ok, wiec naprawde nie wiem... :no:

Mysz nie mam pojęcia nigdy nie widziałam białej kupy - może coś zjadł? Ale jeśli od teg oczasu jest OK to pewnie nic nei znaczy.

Aga

Tydzien po szczepieniu u Jasia pojawila sie goraczka (wczoraj popoludniu) Dostal Panadol, na noc Nurofen, ale znow obudzil sie z goraczka, wiec rano znow Nurofen i teraz popoludniu tez. Wczoraj 37,5 a dzis ponad 38,5 :-(
Myslicie ze to po szczepieniu??? Zadnych inych objawow nie ma (jest wesoly, przy apetycie, tylko troche marny). Moze byc tez od zebow???? W koncu przebila sie dolna dwojka i cos tam jeszcze pewnie idzie, bo on ma hurtowo zeby ;-)
Kurcze - mimo wszystko sie troche martwie :-(

moze byc od zebow, ale od szczepienia tez moze byc, nam mowila pediatra, że objawy uboczne (gorączka itp) moga wystąpic w 5 do 10 dobie po szczepieniu,

To chyba nie jest trzydniowka u Jasia, bo dzis jest czwarty dzien i goraczka (38) jest nadal...
Popoludniu idziemy do lekarki - mam jednak nadzieje ze to reakcja poszczepienna a nie poczatek jakiejs choroby :-(

reklama
Do góry