reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Pyzuncia- u nas sie zdarzały kupki ze śluzem, ale to np jedna, max dwie, nie to ze przez cały tydizeń. i najczesciej wtedy gdy miał katar, wiec to po prostu gluty były... nie wiem czy od zabków moze być sluz :no:

Joanka- nigdy nie słyszałam o skutkach ubocznych wychodzenia kilku zębów naraz :szok: może jednak skonsultować się z lekarzem, albo moze inne dziewczyny o tym słyszały :confused:

Mnie ostatnio trochę zastanawia układanie nóżek małego w trakcie chodzenia, najczęsciej w buckiach... lewą nogę stawia normalnie prosto, a prawą tak odchyloną na prawo czyli na zewnątrz :dry:Nie zawsze ale dosyć często :-(Czy mam sie niepokoić?? Czy po prostu dopiero się uczy i wyrosnie z tego :confused:

reklama
u nas tez te pytuszki sie roznie stawiaja, a to do srodka, a to jedna w ta druga w tą i moim zdaniem to normalne, bo nozki sie wlasnie ustawiaja do wlasciwego stawiania, ze sie tak wyraze.

a propos ząbków - czy to normalne, ze wychodza 3 czworki na raz?
przeczytalam gdzies kiedys o malenstwie, ktoremu pekla czaszka bo zeby wszystkie wyszly na raz...

hmmm, sama to niestety przerabiałam z córką - w ciągu tugodnia wyszło jej 6 (słownie: sześć!!!) tylnich ząbków - miała totalną megagorączkę której niczym nie dawało się zbić poszłam do lekarza - też nie wiedział co się dzieje - zajrzał "patykiem" do buzi a tam 6 czarnych krwiaków na dziąsłach :tak: szybko pędem do szpitala gdzie spędziła 1,5 miesiąca ciągle w gorączce - lekarze chłodzili tylko dziecko - było właśnie podejrzenie o możliwość pęknięcia czaszki - chcieli zakładać jej specjalne klamry na czaszkę... ale jakoś się obywło,:szok::szok::szok: do kwadratu - 1,5 miesiąca megagorączka i non stop wymioty, ja z nią w szpitalu - ciągle obhaftowana - bo z rąk mi nie schodziła - rany jak sobie przypomne moją deprasje... to było między 10 a 12 miesiącem...
ona na roczek miała 14 zębów... pierwsze 4 wyszły w 4 miesiącu... nikomu nie radze takich przeżyć...:no:

Simama bardzo ci współczuję tych przeżyć, już jak sobie wyobrażę 1,5 miesiąca w szpitalu i ciągłe wymioty, brrr, to chyba mała musiała nieźle wychudnąć wtedy.
Joanko, oby u was nie było żadnych komplikacji!

O kurcze ale się przestraszyłam tym postem SiMamy:-:)-:)-( o matko w życiu nie pomyslałabym że może istnieć cos takiego jak peknięcie czaszki przy zabkach:szok::szok::szok: matko mam nadzieję, że u nas pojedyńczo się przebiją:baffled:.

SiMamo współczuję.

no wlasnie wylazenie zabkow to byla jedna z moich wiekszych schiz - wlasnie o te czaszke chodzilo;
balam sie jak cholera, ale teraz juz lepiej - w miejsce dwoch granatowych krwiakow na gornych dziaslach pojawily sie 2 czworki, na roczek mielismy rowno 11 zebow, ale na szczescie robily sobie przerwy miedzy kolejnymi "wyrznieciami" i polowa mleczakow juz za nami
u nas juz lepiej - goraczka spadla i juz nie majdruje tak w buzi, zreszta juz w niedziele dalam mu apap w syropie, bo meczyl sie okropnie

Simamo- ale mnie przerażenie ogarnęło, jak przeczytałam twojego posta. Grrr, az ciarki mnie przeszły, a biedna twoja córeczka tak się nacierpiała, no i ty też ....:-(

Dziewczyny czy któraś z Was szczepiła już może dziecko szczepionką Odra, świnka, Różyczka? Ja mogłabym już iść ale nasłuchałam się tyle i normalnie mam stracha:-(

My mamy to szczepinie i trzecia dawke na pneumokoki 3 czerwca i troche sie boję:baffled:

Ja podpisałam oświadczenie, że nie zgadzam się na szczepienie ta szczepionką w wieku 12 miesięcy, a z lekarka uzgodniłam, że zaszczepię po 24 miesięcu życia. No ale moje zdanie juz kilka razy przedstawiałam. Za to powinnam niedługo zabrać się za pneumokoki i meningokoki, ale to jak będę mogła już się poruszać swobodnie.

reklama
My mamy mieć w 13-tym miesiącu, ale na razie nie mamy lekarza, więc nie wiem co będzie. Kluliczku, a chodzi ci o te powikłania związane z autyzmem?

Do góry