reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Madlen - ja bym wierzyla wynikom. Pewnie cos inengo go uczula. Moze jakies owoce?
Moj Jasio codziennie dostaje cos mlecznego i tez ma kilka malenkich krostek na policzkach, ale udaje ze tego nie widze bo bym zwariowala - on nigdy nie mial nieskazitelnej cery...

reklama
Madlen jak podajesz np banana, to może byc od tego, mojego syna banan najprawdopodobniej uczula. A odnośnie testów, jak synek miał pobieraną krew do testu, czy bardzo go wymęczyli i ile kosztuje taki test? Zbieram się ze zrobieniem, ale nie chcę za bardzo wymęczyć synka.

Marti znalazłam coś na temat tych testów:
"Podwyższenie poziomu specyficznych IgE powyżej 1 klasy świadczy jedynie o istniejącym potencjalnym uczuleniu organizmu na dany alergen. Powinno to być potwierdzone próbą eliminacji i prowokacji z obserwacją objawów klinicznych. Należy również pamiętać, że niektóre pokarmy zyskują zdolność alergizacji dopiero w trakcie procesu trawienia- wynik IgE przeciwko "całemu" antygenowi będzie ujemny, ponieważ alergię powoduje jego mały fragment, powstający po strawieniu przez enzymy w świetle przewodu pokarmowego."

Wiecej na stronie WWW:

Dziewczyny mam pytanie.
Juz chyba pisalam gdzies ze Jasio pelzajac uzywa prawej nogi a lewa wlasciwie trzyma jakos tak w gorze i tak jakos sie przemieszcza.
Jak sie Jasia trzyma za rece zeby szedl to prawa nozka razno stawia kroki a lewa tylko dostawia do tej prawej.
U Was tez tak bylo na poczatku????

Myszko u nas było idenycznie na początku ;-) Gdy był prowadzony z dwie raczki, teraz jak już to opanował to to co opisujesz zdarza się gdy jest prowadzony za jedną rączkę, i do tego tak w bok przy tym idize, choć też juz coraz sprawdniej mu to wychodzi :tak:

ewitko, nie było tak źle, miał pobieraną krew z żyły, na poczatku był zainteresowany tym co pielegniarka mu robi z rączką dopóki nie wbiła igły, wtedy zaczął płakać, za badanie ige całkowite i specyficzne zapłaciliśmy 50zł

Dzięki Madlen. A z tymi uczuleniami to siedem światów. Sąsiadki syn (1r 2m) ostatnio ma takie czerwone szorstkawe policzki i katarek, od urodzenia jest na na zwykłym NANie i nic mu nie było, a mówi się, że policzki to ewidentnie skaza białkowa. I bądź tu mądry człowieku.
A u nas dzisiaj zielona kupa fest i nie wiem po czym, jedynie po mrożonej zupce, dawno jej nie jadł, bo był na gotowych słoiczkach.

Dziewczyny mam pytanie czy zdazyło sie waszym pociecha robic kupki ze śluzem?
bo Wojtaszek robi takie od tygodnia i dodatkowo cała pupa odpazona - zastanawiamy sie czy to przypadkiem nie od zabków bo chyba ida nam trójki

reklama
a propos ząbków - czy to normalne, ze wychodza 3 czworki na raz?
przeczytalam gdzies kiedys o malenstwie, ktoremu pekla czaszka bo zeby wszystkie wyszly na razno i teraz boje sie, bo moj syniu strasznie zle te zeby teraz z nosi - krzyczal doslownie z bolu, tak, jakby juz nie mogl wytrzymac, cholera - nie wiem, czy to normalne czy do lekarza leciec...

Do góry