reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Dziś go bede kapać to zobaczę, ale wczesniej przy każdej wizycie nasz pediatra wyczuwał jajeczka a teraz ich nie ma:szok: zniknęły czy się do brzuszka cofnęły:szok:, a co do policzków to są takie lakierowane, ale ja mam też inne spostrzerzenie u nas w domu jest ok 18 stopni i jak pojde gdzies gdzie jest bardzo ciepło Quinten od razu ma takie czerwone poliki jakby miał je rozpalone no i wczoraj w tej przychodni było bardzo ciepło. A co do wzrostu to mam kruszynke i tyle a z ubranek wyrasta:tak: tak samo powiedział moj M, że wyrasta i ciagle narzekam, że dopiero co kupiłam a już zapakowane bo za małe wiec mam sie tak nie martwić. Wszystko byłoby dobrze ale ja sie boje, że to może byc powiazane z ta choroba bo ten drugi chłopiec tez jest malutki a rodzice bardzo wysocy:-(.

reklama
mamo Q- skoro Quintuś wyrasta z ubranek, to ja tej kwestii nie komentuję;-) a co do tego, co Aletka napisała o skazie białkowej- to kurcze, nie fajnie .... oby to nie było to, a powiedz mi, czy to się nie pojawiło po tej gorączce trzydniowej?

hej dziewczyny :)

Mam taki mały problem :(
mój kacperej jest chory tzn ma kaszelek dosc mocny i katarek no ale była u lekarza i dostałam antybiotyk :)

Ale nie o to mi chodzi !!

Chodzi mi o to ze on od prawie 3 tygodni nie chce nic jesc :( ani zupek ani serków :( dopiero dzis zjadł serek ryzowy :) ale nie wiem co mam robic z zupkami , bo jak tylko widzi talerzyk to odrazu macha rączkami , i nie wiem co mam z tym robic :(

Pomoze mi ktos ??

jak co to prosze pisac na mój numer gg 11327105 .... bo tu za czesto nie bywam :(:(

Naprawde , jak ktos wie co z tym robic , prosze mi pomóc :(:)

Z góry dzieki :-)

szkoda, ze rzadko tu bywasz, ale nic napisze tu co mysle. moj kacperek tez ma teraz katar i kaszel, ale ja nie chcialam antybiotyku na razie, bo lepiej najpierw probowac leczyc bez tego. piszesz, ze nie chce jesc - moze jest to zwiazane z choroba, bo wteyd dzieci jedza mniej, grunt to by je poic. kacper tez malo ostatnio jadl. podawaj mu to, co w ogole chce jesc, a nie zmuszaj do tego, czego nie chce. zamiast serkow daj owocowy deserek albo kaszke, a moze danonka, owoc jakis. jak bedzie glodny to da ci znac.

Rzeczywiście może to być wina podawania lekarstw na łyżeczce i dodatkowo zmniejszonego przez chorobę apetytu. I dużo zdrówka dla chorych dzieciaczków.
Aletko, mamoQ, to wasze dzieci też uczulone, ech te alergie... Ja nie mogę wyczaić, no co mój syn reaguje suchymi plamkami.

ewitka - to tak jak ja...
Wczoraj mu dalam mus bananowo-truskawkowy i czekalam na jakas wysypke, ale nic :-) Czyli na truskawki chyba uczulony nie jest :-)
Plamki pojawiaja sie i znikaja kiedy chca i juz nie zwracam na nie uwagi. Policzki Jasia czasem tez sa troche czerwonawe i takei suche, ale wystarczy ze posmaruje kremem czy mascia witaminowa i znikaja.

Ale Jasiu chyba wcale mleka nie pije, a u mnie to z mojego mleczka jak zjem jakiś jogurt albo co innego może reakcja być. U nas też na szczęście plamki znikają po smarowaniu kremem. Mysz, a zamiast Bebilonu próbowałaś dawać kiedyś Jasiowi mleko hipoalergiczne (HA)?

A odnośnie wyrastania z ubranek to kurcze mój syn chodzi już od listopada w tych samych ubrankach i jakoś się razem z nim naciągają.

ewitka- male sprostowanie - ja nigdy nie dawalam Jasiowi Bebilonu - odkad sie urodzil byl na Bebiko, a jak mial jakies 3 tygodnie to poslzismy do pediatry i ze wzgledu na problemy ze skora zlecila NAN HA, po ktorym mial bole brzuszka wiec szybko zmienila na Nutramigen

ja mieszam paskudny syrop z tym co je akurat na lyzeczce i krzywi sie nie chce nastepnej lyzeczki zjesc, ale mu mowie, ze teraz juz bez syropku i je, wiec moze rozumie:baffled: albo mi ufa:baffled:;-)

co do alergii - my na nic na razie nie mamy, ale tez nie przewiduje, ze cos bedzie problematyczne, bo u nas w rodzinie nikt nie ma. chociaz roznie to moze byc, ale wierze, ze nie bedzie.

reklama
ewitka- male sprostowanie - ja nigdy nie dawalam Jasiowi Bebilonu - odkad sie urodzil byl na Bebiko, a jak mial jakies 3 tygodnie to poslzismy do pediatry i ze wzgledu na problemy ze skora zlecila NAN HA, po ktorym mial bole brzuszka wiec szybko zmienila na Nutramigen
Nutramigen to chyba co podobnego do Bebilonu Pepti? Ja sia tym nie znam i mam nadzieje, ze nie bede musiala poznac. Oby nie okazalo sie, ze plamki sa od zoltka, bo ostatnio bardzo ladnie na nie zareagowal brzuszkowo i kupkowo. Musze sprawdzic to mleczko NAN HA, tylko moze od kogos pozycze, bo szkoda kupowac calego opakowania na probe.

Do góry