reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na wszy?

No ja też właśnie sprawdzam codziennie, zeby w razie czego jak najszybciej zadziałać. Bo wiem, że wielu rodziców tego nie robi, a przedszkole ma związane ręce, bo na własną rękę nie moga dziecku sprawdzić głowy

reklama
Może odstraszajacy spray jak np. S o r a. Można spryskac dziecku włosy przed wyjściem do szkoły ale 100% gwarancji nie dam, że nie przyniesie znowu.

Znam taką agentke, co muchozolem truła wszy. Skutecznie, ale raczej nie polecam.
Hej, hehe pamietam, ja jak mialam ok 13lat i przynioslam ze szkoly wszy to mi babcia tez wlasnie muchozolem pryskala, czepek na glowe i wio :) no ale napewno to nie jest zdrowe, poza tym wszy moze i zgina a gnidy pozostana... :)

U nas Parasidose pozwoliło pozbyć się tego problemu, zadziałało już w 15 minut, zastosowane u całej rodziny :)

Polecam zapobieganie wszom. Nikt tego nie reklamuje a jest tanie i proste. Wsza zeslizgnie sie po śliskim włosie. Na tępym, umytym, pozbawionym naturalnej ochrony łatwiej jej przyczepić jajko. W domu sama dzieci pilnuje, na wyjazdach, jezeli same myja włosy to obowiązkowo po umyciu wlosow maja cos nalozyc - olejek, jedwab do włosów, lub jakas inna "sliska odżywkę". Działa!!

o takim sposobie nie słyszałam, myślisz że u chłopca się to tez sprawdzi? Znam parasidose kilka razy uzywałam bo w przedszkolu była plaga wszy i to szybko nam pomogło.

Młoda też złapała wszy w przedszkolu, pozbyłam się ich dzieki parasidose, a zapobiegawczo właśnie panie proszą, zeby włosy smarować czymś tłustym ja mam olejek do włosów i ciasno związywać, wiec młoda chodzi wiecznie z warkoczem. Odpukać jedna kuracja wystarczyła i nic nam nie wróciło.

reklama
Do góry