Też to przechodziłam i niestety robi się co raz cieplej i będzie co raz gorzej. Najważniejsze to odstawić sól i starać się wypoczywać jak najwięcej z nogami uniesionymi do góry. Pomimo, że moje stopy wyglądały jak "u słonia" nawet po nocnym odpoczynku to jednak żadne żele i maści nie pomagały :-(. Jedynie moczenie w chłodnej wodzie dawało jakąś ulgę.
reklama
Jestem w 7 miesiącu ciaży i puchnął mi stopy tak straszliwie, że nie mogę się nigdzie ruszyć Próbowałam już z różnymi żelami, próbowałam moczenia w soli i nic kompletnie nie pomoga - stopy bolą na tyle, że przejście nawet do sklepu i z powrotem ( a mam pod samym domem) sprawia mi problem - czy któraś z was tak miała?
kaskax25
mama wspaniałej trójki
Jestem w 7 miesiącu ciaży i puchnął mi stopy tak straszliwie, że nie mogę się nigdzie ruszyć Próbowałam już z różnymi żelami, próbowałam moczenia w soli i nic kompletnie nie pomoga - stopy bolą na tyle, że przejście nawet do sklepu i z powrotem ( a mam pod samym domem) sprawia mi problem - czy któraś z was tak miała?
Twój temat został połaczony z istniejacymi juz na forum. prosze nastepnym razem uzywam opcji "szukaj". Pozdrawiam
Myślę, że faktycznie zabieg spa może być jednym z najlepszych rozwiązań na tego typu schorzenia. W tym warszawskim iq medispa na Nowogrodzkiej znalazłam zabieg frigi thalgo, który pomaga w usunięciu przyczynę takiego stanu, a nie tylko doraźnie go likwiduje. Warto się przejść na konsultację i coś więcej dowiedzieć na ten temat.
to jest bardzo dobry pomysl, ja staram sie nie uzywac soli i jem wiecej moczopednych warzyw,koperek,natka,pietruszka itd, chyba pomaga bo narazie nie mam az tak opuchnietych nogMyślę, że faktycznie zabieg spa może być jednym z najlepszych rozwiązań na tego typu schorzenia. W tym warszawskim iq medispa na Nowogrodzkiej znalazłam zabieg frigi thalgo, który pomaga w usunięciu przyczynę takiego stanu, a nie tylko doraźnie go likwiduje. Warto się przejść na konsultację i coś więcej dowiedzieć na ten temat.
krem z wyciągiem z kasztanowca może pomóc, spray chłodzacy venospray przynosi ulgę, nie na długo, ale zawsze to coś, prysznice na przemian zimna i ciepła wodą, nogi w górze. najlepszy sposób to urodzić, na ogół do 2 tyg opuchlizna i dyskomfort znika
Kasiurek1983
Fanka BB :)
w rosmanie jest seria kosmetykow dla mam w ciazy z rosmanna i tam jest zel chlodzacy na nogi -polecam w pierwszej ciazy bardzo mi pomogl ;]
kochanie08
Zaciekawiona BB
Prosze o porade co robic na opuchniete nogi. Ja mocze w zimnej wodzie i klade je do gory, a wy?pozdrawiam
Dobrym sposobem jest moczenie w zimnej wodzie i położenie na krzesło ja też tak robiłam.
reklama